powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Και μετά απορούν για τον θυμό...

 Οι βουλευτές της κυβέρνησης πιστεύουν πως δεν είναι σοβαρή καταγγελία εάν χρηματίζεται ένας συνάδελφός τους που διετέλεσε και υπουργός για άρση ασυλίας .
Ο Γιάννης Μιχελάκης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι αυτός που βρέθηκε πιο κοντά από κανέναν στον Αντώνη Σαμαρά όταν εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση και τον πρώτο καιρό της
πρωθυπουργίας του, ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Από το καλοκαίρι του 2013, μάλιστα, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ήταν υπουργός Εσωτερικών. Ένα από τα πιο βασικά στελέχη της κυβέρνησης δηλαδή.
Ο Γιάννης Μιχελάκης βρίσκεται εδώ και καιρό σε περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη. Λόγος είναι η ερώτηση που κατέθεσε τον Φεβρουάριο του 2013 και με την οποία «στριμώχνει» τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Πού είναι το κακό; Θεωρητικά πουθενά. Αλλά στο γραφείο του Αναστάσιου Πάλλη, εφοπλιστής κι αυτός, βρέθηκαν σημειώσεις που λένε πως ο Πάλλης χρημάτισε τον Μιχελάκη για να κάνει την ερώτηση αυτή. Τον δωροδόκησε δηλαδή για να στριμώξει τον επιχειρηματικό αντίπαλό του. Ο Πάλλης είναι προφυλακισμένος και στο σπίτι του είχαν βρεθεί κοντέινερ με όπλα της Χρυσής Αυγής.
Ο Μιχελάκης, λοιπόν, ελέγχεται για όλα αυτά. Και η υπόθεση έχει καταντήσει σίριαλ. Η εισαγγελία σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και την έστειλε στον Άρειο Πάγο τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αυτή έκανε τέσσερις μήνες να φτάσει στη Βουλή. Τελικά αυτή έφτασε και η άρση ασυλίας του πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κι αυτή την εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά. Οι 4 κατά είναι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, οι βουλευτές της κυβέρνησης πιστεύουν πως δεν είναι σοβαρή καταγγελία εάν χρηματίζεται ένας συνάδελφός τους που διετέλεσε και υπουργός. Και να φανταστείτε πως η εισήγηση πέρασε επειδή υπήρξαν απουσίες. Στο τσακ, δηλαδή. Και, εδώ που τα λέμε, ο Μιχελάκης έπρεπε και ο ίδιος να ζητά άρση της ασυλίας του προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. 
Πείτε μου τώρα εάν εσείς δεν εξοργίζεστε με αυτή τη στάση τους. Εάν οι ίδιοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν δίνουν πάτημα σε όσους θέλουν να μιλήσουν για κατάντια του πολιτικού συστήματος και για επιμέρους μαφίες που προστατεύουν τα συμφέροντά τους. Είναι οι ίδιοι που οδηγούν τον Καρατζαφέρη (και καλώς) στο δικαστήριο επικαλούμενοι τις στημένες ερωτήσεις! Κι αυτοί βγαίνουν και μιλούν για μεταρρυθμίσεις και κάθαρση του συστήματος που οι ίδιοι ανακυκλώνουν.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως τον πρωταρχικό ρόλο για τα ποσοστά που έχει συγκεντρώσει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις η Χρυσή Αυγή τον έχει ο πολίτης. Κανείς δεν τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο, δική τους επιλογή ήταν. Προφανώς και φταίνε και τα media και το πολιτικό σύστημα. Το τελευταίο ειδικά είναι αυτό που απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό με κινήσεις όπως η παραπάνω. Και μετά θα αναρωτιόμαστε αν ο μεσήλικας από τα Πατήσια ή η νοικοκυρά από την Άρτα ψηφίζει Χρυσή Αυγή γιατί δεν θέλει τους μετανάστες ή γιατί έχει θυμώσει με τα καραγκιοζιλίκια στη Βουλή.

Τάκης Καραγιάννης