powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Σχόλιο του επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ σχετικά µε την ψήφιση του προϋπολογισµού του Δήμου Πολυγύρου

Συζητήθηκε και ψηφίσθηκε με ψήφους 13-11, απουσία του Δημάρχου, το κορυφαίο στοιχείο της λειτουργίας ενός Δήμου. Ο Προϋπολογισμός του! Το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας, αλλά και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εν πρώτοις επεσήμαναν την έλλειψη έγκαιρης γνώσης των στοιχείων, ιδιαίτερα του προϋπολογισμού των εξόδων. Ανέδειξαν την απουσία συζήτησης στα τοπικά συμβούλια και στις τοπικές κοινωνίες, για την διαμόρφωση των επί μέρους προτάσεων και του τεχνικού προγράμματος, όπως εξάλλου ορίζει και ο Καλλικράτης. Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, έχοντας ως οδηγό το προγραμματικό της πλαίσιο και τις βασικές ιδρυτικές της αρχές, καταψήφισε τον
προϋπολογισμό, ως ένα μνημονιακό-αδιέξοδο προϋπολογισμό, που χαρακτηρίζεται πέραν των άλλων από:
• Τον ασφυκτικό έλεγχο του Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποδέχεται αδιαμαρτύρητα η σημερινή διοίκηση
• Την έλλειψη συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου, που να εξυπηρετεί τους δημότες και τη περιοχή, αντί των ανερμάτιστων ιδιωτικών και εργολαβικών εξυπηρετήσεων.
• Την γραφειοκρατική και λογιστική απεικόνιση του προϋπολογισμού (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι τόσο στην οικονομική όσο και στην τεχνική υπηρεσία του δήμου).
• Την εισπρακτική λογική και την αναζήτηση αμέσων ή εμμέσων εσόδων από τους δημότες, η οποία εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται αντικοινωνική και ατελέσφορη, όπως επισήμαναν ακόμη και σύμβουλοι της πλειοψηφίας!
• Το κραυγαλέο έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, όταν για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα μας και αίτημα 3 συμβούλων της πλειοψηφίας, ώστε να υπάρξει γενναία μείωση των δημοτικών επιβαρύνσεων.
• Την ανυπαρξία συμμετοχικής διαδικασίας στην κατάρτιση του, γιατί πέραν της επισήμανσης μας για την εμπλοκή των τοπικών διαμερισμάτων, κανείς φορέας και συλλογικότητα δεν ρωτήθηκε και δεν κατέθεσε προτάσεις για την διαμόρφωσή του.
• Τη ανυπαρξία αναγκαίων παρεμβάσεων, οι οποίες θα οδηγούσαν στην πιο ισόρροπη ανάπτυξη, όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου.
• Την αποδοχή όλων των κυβερνητικών κατευθύνσεων στον τομέα της αυτοδιοίκησης και την σύμπλευση με τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές.
Πολύγυρος 15/11/2014

Δελτίο Τύπου Ανατροπή στον Πολύγυρο