powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Πότε θα δοθεί η εξόφληση των επιδοτήσεων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τις ημέρες από 19 εως 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί σε περίπου 670.000 δικαιούχους η β δόση, όπου και είναι ουσιαστικά η εξόφληση για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ειδικότερα λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτήσεων απο την ενιαία ενίσχυση του 2014 να λάβουν την εξόφληση της.
Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου τα συνολικά ποσά που θα εισρεύσουν στον αγροτικό τομέα,
από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, πληρωμές βιολογικών και αποπληρωμή προγραμμάτων προηγούμενων ετών κ.α., θα προσεγγίσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.
Στην πρώτη πληρωμή που έγινε στις 11/11/2014 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι επιδοτήσεις δόθηκαν σε 656.736 δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους. Στην πληρωμή της προκαταβολής πολλά όμως ήταν τα προβλήματα που αντιμετώσισαν δικαιούχοι αγρότες σχετικά με τις επιλέξιμες εκτάσεις αλλά και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων σε κτηνοτρόφους όπου όπως έχει γίνει γνωστό σχετικά με τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή της «τεχνικής λύσης» έχει ήδη ξεκινήσει μηχανογραφικά από τον Τεχνικό Σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να απαιτούνται διορθωτικές ενέργειες από τους κτηνοτρόφους.
www.dikaiologitika.gr