powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

«Ντροπή και αίσχος» φορολογούν και τα ψίχουλα της αποζημίωσης του νεκρού φαντάρου σε άσκηση με όλμο.

Αφού αποτίμησε τη ζωή του νεκρού (λόγω «αστοχίας υλικού» σε άσκηση με όλμο) 19χρονου φαντάρου Φ. Ανδρικόπουλου σε 13.000 ευρώ (τα ψίχουλα της αποζημίωσης), η Πολιτεία παρακράτησε 3.000 ευρώ ως φόρο! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΗ αφαίρεσε από την οικογένειά του το μειωμένο τιμολόγιο, γιατί, μετά τον θάνατο ενός από τα τέσσερα παιδιά της, δεν είναι πλέον πολύτεκνη! Μετά τον σάλο που
προκλήθηκε, θα «επανεξετάσουν» το θέμα...
O 19χρονος οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος ήταν ένα απ’ τα θύματα της έκρηξης του όλμου πριν από έναν μήνα στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Τον θάνατό τους ακολούθησε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την ηγεσία του στρατεύματος να παρίσταται στις κηδείες των αδικοχαμένων και τη διαδικασία να ολοκληρώνεται με τιμητικά αγήματα και επικήδειους λόγους. Μέχρι εδώ, όλα γνωστά.

Φόρος θανάτου

Εναν μήνα μετά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει με επιστολή της προς τα μέσα της Πάτρας η αδελφή του 19χρονου, η πολιτεία, η οποία είχε ορίσει το ποσό των 13.000 ευρώ ως αποζημίωση στην οικογένεια για τον θάνατο του παιδιού τους, απέσπασε 3.000 ευρώ ως φόρο και απέδωσε στον λογαριασμό της οικογένειας τα υπόλοιπα χρήματα. Με απλά λόγια, ο θάνατος ενός 19χρονου οπλίτη φορολογήθηκε και η αποζημίωση έκλεισε καθαρά στα δέκα χιλιάρικα!

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή γίνεται γνωστό πως η ΔΕΗ ειδοποίησε την οικογένεια ότι από εδώ και στο εξής δεν δικαιούται μειωμένο τιμολόγιο, επειδή έπαψε να είναι πολύτεκνη, καθώς απ’ τα τέσσερα παιδιά που είχε, τώρα έχουν απομείνει τα τρία. Αναλυτικά, η επιστολή της αδελφής του 19χρονου έχει ως εξής:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στον Βόλο από την Πάτρα. Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο, γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα. Οταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο Στρατός, τα 13.000, τα 3.000 τα πήρε η Εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό. Ντροπή, αίσχος. Οταν χάνονται τέτοια παιδιά ήρωες, όπως μας αποκάλεσαν το παιδί μας, και το κράτος κοιτάει από πού να μαζέψει χρήματα... ντροπήηη!!! Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε, όταν χάνονται τα παιδιά μας».

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΔΕΗ που ρωτήθηκαν σχετικά έλεγαν ότι η εταιρεία θα ξαναδεί σήμερα το θέμα που προέκυψε με την απένταξη της οικογένειας από το τιμολόγιο πολυτέκνων, «που έγινε αυτόματα από το σύστημα», και θα εξετάσει όλες τις πιθανές δυνατότητες, όπως η υπαγωγή στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο κ.ά.
www.efsyn.gr
Συντάκτης: