powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΑΡΑ”

Στις 4-12-2014 η δημοτική αρχή εκπροσωπούμενη από τον δήμαρχο κ. Μίχο,  τον αντιδήμαρχο Ιερισσού κ. Ψιλιάγκο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λ.Βαλσαμή, συνεόρτασε στο Στρατώνι μαζί με τον πρόεδρο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κ. Δ. Κούτρα, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, υπαλλήλους της, τον κ. Πάχτα κ.λ.π., την μνήμη της αγίας Βαρβάρας. Δήλωσαν μαζί ότι το σύνθημά τους είναι: «Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε» (βλ. προγενέστερη ανάρτησή μας με τίτλο: «Μια δημόσια “συγγνώμη”…ανήμερα της αγίας Βαρβάρας».
Το πρωί της επόμενης ημέρας από τη σημαντική αυτή ενοποιό δήλωση,
χωματουργικά μηχανήματα ανέβηκαν στην περιοχή Τσικάρα του Δ.Δ. της Μεγάλης Παναγίας στη θέση «Τσαλίχ» (αφού προηγουμένως η εταιρεία εφοδιάστηκε από το Δασαρχείο με άδεια επέμβασης στη συγκεκριμένη περιοχή) και προέβησαν σε εργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος και η υποδομή για την εγκατάσταση του γεωτρύπανου που θα προβεί στην έρευνα περιχαράκωσης του κοιτάσματος του μεταλλείου της Τσικάρα.
Καθάρισαν τον χώρο και έσκαψαν μια χωμάτινη δεξαμενή (διαστάσεων 3μ. μήκος x3μ.πλ.x3μ.βάθος), που χρησιμεύει για την τροφοδοσία του γεωτρύπανου με νερό και τοποθέτησαν κόκκινη απαγορευτική κορδέλα. Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό για να έχετε ιδίαν άποψη.