powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Από σήμερα 30 Απριλίου πρόστιμα για 200.000 γεωτρήσεις

Μόνο το 10% των κατόχων γεωτρήσεων έχει μέχρι σήμερα υποβάλλει αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης νερού προκειμένου να νομιμοποιηθεί η χρήση τους, ενώ την Πέμπτη 30 Απριλίου λήγει η σχετική προθεσμία, μετά το πέρας της οποίας προβλέπονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ.
Παρά τις 5 αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί, οι
αρμόδιοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν νέα πίστωση χρόνου, αν και εκκρεμούς περί τις 200.000 εγκρίσεις.
Πιο αναλυτικά, η προθεσμία για την αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης νερού λήγει 30 Απριλίου, ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία που προβλέπεται.
Υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 ιδιοκτήτες γεωτρήσεων δεν έχουν κάνει την απαραίτητη δήλωση στο Μητρώο αφού παρά τις 5 μέχρι σήμερα παρατάσεις, μόνο το 10% των κατόχων γεωτρήσεων έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης νερού ώστε να είναι νόμιμη η χρήση της γεώτρησής τους.
Όλοι αυτοί μετά την καταληκτική ημερομηνία κινδυνεύουν με πρόστιμα από 3.000 ευρώ έως και 5.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τα δικαιολογητικά για την αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με την νομοθεσία για την πληρότητα του φακέλου που υποβάλλεται κανονικά μέχρι τις 30 Απριλίου είναι τα εξής:

-Αίτηση (έντυπη και ψηφιακή μορφή) συνοδευόμενη από 2 αντίγραφα

-Συντεταγμένες του σημείου υδροληψίας σε προβολικό σύστημα (ΕΣΓΑ87/WGS84)

-Περιγράμματα με αριθμούς αγροτεμαχίων των εκτάσεων που αρδεύονται από την γεώτρηση (χάρτη κτηματολογίου ή αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή εικόνα ψηφιακής εφαρμογής).

gaiorama-agro.eu