powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΟΥ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με την οποία άνοιξα τη διαδικασία για την διαδοχή μου στη θέση του δημάρχου του δήμου Αριστοτέλη θα ήθελα να παραθέσω έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτέμβρη 2014 και μέχρι σήμερα όπως επίσης να αναφερθώ στα προβλήματα στις αιτίες και γενικότερα στο κλίμα που με οδήγησε στην απόφασή μου.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του 2014, σε μια κρίσιμη καμπή για τον τόπο καταγωγής μου, γιατί πίστευα ότι σ’ αυτή την περιοχή αξίζει ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που της προδιαγραφόταν, θέτοντας νέα δεδομένα στην περιοχή και θεμελιώνοντας τις βάσεις για μια άλλη ανάπτυξη με μοχλό την επανένωση της ταλαιπωρημένης από αντιπαλότητες και διχασμένης τοπικής κοινωνίας.
Διεκδίκησα και έλαβα το χρίσμα του υποψηφίου μέσα από μια αμεσοδημοκρατική, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής και ενότητας στη βάση ενός νέου Αναπτυξιακού μοντέλου για αυτήν τη μοναδική περιοχή, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, την πύλη του Αγίου Όρους, εκεί όπου βρίσκεται η διώρυγα του Ξέρξη, η Αρχαία Άκανθος, μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας με ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας.
Μαζί με όλα τα μέλη του Συνδυασμού “Κίνημα Ανάπτυξης”, δώσαμε στις εκλογές του Μαΐου του 2014, έναν προεκλογικό αγώνα έντιμο, όσο δύσκολο και επίπονο, με λόγο καθαρό μακριά από εύκολα λόγια και υποσχέσεις. Έτσι, και στηριζόμενοι σε ένα πραγματικά πλειοψηφικό ρεύμα αναδειχθήκαμε νικητές από την πρώτη κιόλας Κυριακή, με μια ξεκάθαρη νίκη που η φήμη της ξεπέρασε τα όρια της Χαλκιδικής και έτυχε ευρείας αποδοχής από το σύνολο του ελληνικού λαού.
Όταν επίσημα αναλάβαμε την 1η Σεπτεμβρίου 2014  τις τύχες του Δήμου, γνωρίζαμε ότι θεσμός του Καλλικράτη ένωσε σε ένα Δήμο 3 διαφορετικές δημοτικές ενότητες (Σταγείρων-Ακάνθου, Αρναίας, Παναγιάς) με τελείως διαφορετικές ανάγκες και γρήγορα διαπιστώσαμε τα εξής:
1) Τα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας  του Καλλικρατικού Δήμου δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια ενοποίησης του νέου Δήμου, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αριστοτέλη κατ’ ουσία να μην έχει συνενωθεί ποτέ και κάθε Δημοτική Ενότητα να λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα αποκομμένη και χωρίς κεντρική διοίκηση και διαχείριση. Υπήρχε χάσμα μεταξύ των τριών δημοτικών ενοτήτων που συνεχώς μεγάλωνε μέσα σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έντεχνα υποδαυλίζονταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία στοχεύοντας στη διαίρεση της κοινωνίας, πέρα από τη γνωστή αντιπαράθεση σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα επιπρόσθετα επένδυε και σε οποιεσδήποτε τοπικές αντιθέσεις μοιράζοντας ψευδείς υποσχέσεις ακόμα και για αλλαγή της έδρας του δήμου.
2) Τα καθημερινά προβλήματα επιδεινώνονταν ακόμα περισσότερο εξαιτίας του ελλιπέστατου προσωπικού (πάνω από 25 αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ενώ είχαμε μόλις 3 νέες προσλήψεις), προσωπικό που με σκοπιμότητα, ευθύνη και υπογραφή της προηγούμενης δημοτικής αρχής μειώθηκε κατά τρεις επιπλέον υπαλλήλους στις 29.08.2014 δύο μόλις μέρες πριν αναλάβουμε τα καθήκοντά μας.
3) Η  διείσδυση και η αλληλεξάρτηση τη μεταλλευτικής εταιρίας στις λειτουργίες του Δήμου, είχε φτάσει σε απίστευτο σημείο, τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης όσο και σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων.
Ουσιαστικά, παραλάβαμε ένα Δήμο αποδιοργανωμένο, υποστελεχωμένο, και στις περισσότερες περιοχές κυριολεκτικά αφημένο στην τύχη του, ένα Δήμο που μοναδική του έγνοια και ενασχόληση ήταν η διευκόλυνση και η εξυπηρέτηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζονταν προεκλογικά από την απελθούσα Δημοτική Αρχή. Επιπλέον αποτελούσε τραγικό γεγονός η εργασιακή εξάρτηση των συνδημοτών μας και η εμπορία ελπίδων για μια θέση εργασίας με τη “μεσολάβηση” του Δήμου προς τη μεταλλευτική επιχείρηση.
Αναλάβαμε άμεσα δράση και δουλέψαμε σκληρά, όλοι οι δημοτικοί Σύμβουλοι της νέας Δημοτικής Αρχής αναλαμβάνοντας ο καθένας και ένα αντικείμενο ευθύνης, διαμορφώνοντας ένα Δήμο προσιτό, που ήρθε ξανά κοντά στους δημότες και ακούει τα προβλήματά τους, ένα Δήμο ανθρώπινο που δημιουργεί και αναπαραγάγει σχέσεις αξιοπρέπειας. Επιπλέον θεμελιώσαμε ισχυρές σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας τόσο με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αλλά και με την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης καθώς και με τα όλα τα συναφή Υπουργεία.
Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα των 8 μηνών τα επιτεύγματα ήταν σημαντικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
  • Διακοπή των αδιαφανών τριμερών συμβάσεων (Εταιρία, Δήμος , Προμηθευτές) με την μεταλλευτική εταιρία στον τομέα των Έργων, καυσίμων, ανταλλακτικών, συντήρησης οχημάτων και τη γενικότερη εξάρτηση του Δήμου με την συγκεκριμένη εταιρία. Έτσι δημιουργήσαμε ένα Δήμο οικονομικά ανεξάρτητο που να πατάει στα πόδια του και να μπορεί να σχεδιάζει τη στρατηγική του με αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των δημοτών του.
  • Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αριστοτέλη.
  • Άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του  μηχανισμού του Δήμου σε ακραία καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, πλημμύρες, χιονοπτώσεις) με μηδενική κυβερνητική χρηματοδότηση. Κήρυξη Δήμου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
  • Βελτίωση των τακτικών εσόδων του δήμου και ορθολογική οικονομική διαχείριση αποθεματικών δήμου.
  • Κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου με ολοκληρωμένη Αναπτυξιακή μελέτη επόμενης πενταετίας τόσο για το σύνολο του δήμου όσο και για κάθε χωριό ξεχωριστά.
  • Υποβολή και Αποδοχή προτάσεων τόσο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης όσο και για το Χωροταξικό της Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης
  • Αναδιοργάνωση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και εκκίνηση μαθημάτων στα περισσότερα χωριά του Δήμου.
  • Επανασύσταση του Γραφείου Εθελοντισμού και Συναντήσεις Νεολαίας
  • Διασφάλιση συνέχειας χρηματοδότησης και απεμπλοκή διαγωνιστικών διαδικασιών σε μεγάλα έργα που βρίσκονταν σε κίνδυνο όπως ο Βιολογικός Μ. Παναγίας και ο ΧΥΤΑ Αρναίας.
  • Επανεκκίνηση μελέτης πολεοδόμησης επέκτασης Αμμουλιανής.
  • Εξασφάλιση χρηματοδότησης για νέα έργα όπως «Κατασκευή κερκίδων γηπέδου Ιερισσού», κατασκευή υπήνεμου στο Λιμάνι Ιερισσού, αποκατάσταση σημαντικών προβλημάτων ΕΠΑΛ Αρναίας.
  • Στοιχειοθετημένη και στιβαρή παρέμβαση σε έργα άλλων φορέων (Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας) με σημαντικές ελλείψεις όπως το έργο της παράκαμψης Αρναίας.
  • Απεμπλοκή σε συνεργασία με την Περιφέρεια του κονδυλίου για το λιμάνι της Ουρανούπολης και διαδικασία υποκατάστασης εργολάβου.
  • Ολοκλήρωση και λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος για όλο τον οικισμό της Αμμουλιανής.
  • Πραγματοποίηση εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας» στο Δήμο Αριστοτέλη με εντυπωσιακή ανταπόκριση τόσο από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή  (πάνω από 40 εταιρίες που αναζητούσαν προσωπικό),  όσο και από τους κατοίκους του Δήμου υποψήφιους εργαζομένους).
  • Συμμετοχή σε εκθέσεις Κωνσταντινούπολης, Μιλάνου, Βελιγραδίου και Μόσχας σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
  • Υποβολή επίσημης πρότασης για την Ανακήρυξη του 2016 ως “Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη”, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Αριστοτελικών μελετών του ΑΠΘ και την τοπική επιτροπή της UNESCO,  και σύσταση Ομάδων Εργασίας ανά χωριό για τη προετοιμασία των δράσεων κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους.
Και γενικότερα μια σειρά άλλων μικρών και μεγάλων πρωτοβουλιών και δράσεων που βάζουν τα θεμέλια για ένα δήμο ανεξάρτητο, σύγχρονο, και  αποτελεσματικό με στόχευση στο μέλλον και κέντρο της δράσης του το δημότη.
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Από την πρώτη στιγμή ως συνδυασμός «Κίνημα Ανάπτυξης» τόσο στο προεκλογικό μας πρόγραμμα όσο και μετέπειτα ως Δημοτική Αρχή η θέση μας για τη μεταλλευτική δραστηριότητα ήταν σταθερή και απαρέγκλιτη, αρνούμενοι τις απλουστεύσεις και τα ψεύτικα διχαστικά διλλήματα.
Η θέση μας αυτή η οποία ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ με την ψήφο των δημοτών μας στις εκλογές του Μαΐου του 2014, και επιβεβαιώθηκε με την απόφαση του ΔΣ της 20.11.14 κινείται σε τρεις άξονες:
1)   Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές γιατί μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας, σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες, στα νερά, τα δάση, τον αέρα, τον άνθρωπο αλλά και την οικονομία της περιοχής. Παράλληλα, αποδεχόμαστε την παραδοσιακά υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα (Στρατώνι, Μαύρες Πέτρες, Ολυμπιάδα) με συνεχείς περιβαλλοντικούς ελέγχους και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.
2)   Ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δήμος δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να εκδώσει οποιαδήποτε διοικητική πράξη για αδειοδότηση ή ακύρωση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων πιστεύουμε στη επίλυση του ζητήματος με κανόνες δημοκρατίας, με διάλογο, και κυρίως μέσα από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις δια μέσου των θεσμικών οργάνων της πολιτείας. Η Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντίθετες  απόψεις. Η Δημοκρατία ενισχύεται ακριβώς από τη διαφορετικότητα των απόψεων με το σεβασμό στους θεσμούς αλλά και στα όργανα εκείνα μιας συντεταγμένης πολιτείας τα οποία  έχουν την ευθύνη της τήρησης και της ερμηνείας των εκάστοτε νόμων και διατάξεων. Επιπλέον ο σεβασμός στη θεσμική επίλυση των διαφορών ενισχύει και την ενότητα των πολιτών ακριβώς γιατί  οι διαφωνίες επιλύονται στη βάση των κανόνων της δημοκρατίας και όχι με συγκρουσιακή λογική. Θα ήθελα σ αυτό το σημείο να επισημάνω ότι η προσωπική μου παρουσία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε πρόσφατη εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν τη μεταλλευτική δραστηριότητα εμπεριείχε ακριβώς αυτό το συμβολισμό της θεσμικής προσήλωσης στην επίλυση αυτού του τόσου σημαντικού ζητήματος.
3)   Ο σεβασμός στο δικαίωμα της εργασίας των εργαζομένων στη μεταλλευτική επιχείρηση και γενικότερα όλων των εργαζομένων σε οποιοδήποτε άλλο οικονομικό κλάδο στην περιοχή μας όπως ο τουρισμός ή ο πρωτογενής τομέας. Έχουμε δηλώσει ότι θα αγωνιστούμε για να μην υπάρχει κανένας άνεργος στον τόπο μας. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των μόνιμα απασχολούμενων ντόπιων εργαζομένων στα μεταλλεία απασχολείται στις υφιστάμενες δραστηριότητες (Ολυμπιάδα, Στρατώνι, Μαύρες Πέτρες) δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε την εργασία τους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες με όλη μας τη δύναμη. Όμως με βάση την αντίθεσή μας στην επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και θεωρώντας ότι πέρα από τα περιβαλλοντικά θέματα βάζει σε κίνδυνο την εργασία άλλων παραγωγικών κλάδων που προαναφέρθηκαν όπως ο τουρισμός, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τη λογική του όλα ή τίποτα που εκβιαστικά τίθεται διχάζοντας την κοινωνία μας.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
  1. Το γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα οργάνωσης του Δημοσίου και εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δαιδαλώδεις διαδικασίες, χρονοβόρες εγκρίσεις, απαγορεύσεις, περιορισμούς, που διαμορφώνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα περιβάλλον διαχείρισης που αναπαραγάγει τη τακτική του Πόντιου Πιλάτου, φτάνοντας στο σημείο εν τέλει της απώλειας προσήλωσης στο αποτέλεσμα και επιπλέον στην καλλιέργεια συστήματος αποφυγής ευθυνών απέναντι στον τελικό κριτή που είναι ο δημότης, με συνέπεια να οδηγούμαστε σε φράσεις κατανόησης που όμως συνοδεύονται από το “έχεις δίκιο αλλά αυτό είναι θέμα της άλλης υπηρεσίας” (π.χ. προβλήματα πληρωμών στις 2μηνες συμβάσεις) ή “το λάθος έγινε στην μελέτη και τώρα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε” (κόμβος Αρναίας) και γενικότερα ένα σύστημα που σε κάθε περίπτωση υποσκάπτει την αποτελεσματικότητα και την απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των υπηρεσιών.
  2. Η  συνεχώς κλιμακούμενη ένταση στην τοπική κοινωνία και η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος σε σχέση με την μεταλλευτική δραστηριότητα, που ιδιαίτερα στη σημερινή χρονική στιγμή έχει σαν κύριο υπεύθυνο την αδράνεια και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης για να πάρει έγκαιρα εκείνες τις αποφάσεις και να κάνει τις ανάλογες άμεσες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά το ζήτημα.
  3. Η κυβερνητική απόφαση για τη διαχείριση των οικονομικών διαθεσίμων των δήμων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος με σκοπό να καλυφθούν άμεσες ανάγκες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ιδιαίτερα στη περίπτωση του δικού μας δήμου που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά την οικονομική ανεξαρτητοποίηση από τη μεταλλευτική εταιρία δημιουργεί κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας.
  4. Τέλος μια γενικότερη πολιτική και οικονομική συγκυρία που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα για τη χώρα καθώς η πορεία της ελληνικής οικονομίας διάγει πολύ κρίσιμες στιγμές, και είναι ανάγκη να εξευρεθεί άμεσα διέξοδος.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Έχοντας μια μακρά πορεία στον επιχειρηματικό στίβο, ασχολήθηκα πρώτη φορά με την πολιτική ξεκινώντας αυτό το ταξίδι στην τοπική αυτοδιοίκηση με το ρομαντισμό να βοηθήσω τον τόπο να ξεπεράσει ίσως τη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας του. Η προσφορά μου ήταν πέρα για πέρα ανιδιοτελής για να βοηθήσω να αναπτυχθεί μια περιοχή που συνδυάζει μοναδικά πλεονεκτήματα ως γενέτειρα του Αριστοτέλη και προ του Άθω περιοχής με τεράστιες προοπτικές Ανάπτυξης οι οποίες μέχρι σήμερα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες.
Τα προβλήματα που αναφέρω παραπάνω όπως το γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα διοίκησης, η συνεχώς κλιμακούμενη ένταση και ο διχασμός στην τοπική κοινωνία, η κυβερνητική αδράνεια και αναποφασιστικότητα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή μου δημιουργούν συναισθήματα απογοήτευσης και αίσθησης ότι αυτή η περιοχή βαδίζει ανυπεράσπιστη, σχοινοβατώντας σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Επιπλέον, ως άνθρωπος που με σκληρή και κοπιώδη προσπάθεια πολλών ετών έχω καταφέρει μια πορεία μέσα στη ζωή που χαρακτηρίζεται από σημαντικές και καθολικά αναγνωρισμένες προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, συνεπικουρούμενος από την ανιδιοτελή μου επιστροφή στην περιοχή για να βοηθήσω με τη γνώση και την εμπειρία μου, δηλώνω ότι θέτω πολύ ψηλά τον πήχη της προσωπικής αξιοπρέπειας. Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου αντιμετώπισα σκληρή κριτική η οποία έφτασε το τελευταίο διάστημα ακόμα και σε συκοφαντικά και αήθη δημοσιεύματα τόσο σε διαφορά καθοδηγούμενα Blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μέχρι και με υβριστικά ανεπίτρεπτα συνθήματα σε τοίχους ακόμα και στη γενέτειρά μου, που με αποκαλούσαν προδότη, καταστροφέα της περιοχής και με καλούσαν να παραιτηθώ ασχέτως αν τώρα είναι αυτοί οι ίδιοι κύκλοι συμφερόντων που μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης παραίτησης μου με κατηγορούν ότι δήθεν εγκαταλείπω την περιοχή και ότι λειτούργησα ως δούρειος ίππος και μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου.
Θα μπορούσα να πω ότι η περίπτωση μου επιβεβαιώνει αφενός το λόγο που άνθρωποι με σημαντικές επιτυχίες στο έργο και την καριέρα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική και αφετέρου την παθογένεια του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, που πολλές φορές πληγώνει τα παιδιά της που αποφασίζουν με εφόδια την εμπειρία και τη γνώση τους να γυρίσουν να βοηθήσουν τη χώρα και τον τόπο τους, με αποτέλεσμα να λοιδορούνται και να κατηγορούνται γιατί το μόνο που ήθελαν ήταν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν.
Δηλώνω ότι ανοίγω τη διαδικασία διαδοχής μου στο δήμο Αριστοτέλη. Η αιτία της απόφασής μου αυτής είναι ότι λόγω της συνεχούς και σταθερής επιδείνωσης της οικονομίας της χώρας, του θολού και αβέβαιου περιβάλλοντος, των πιθανών μελλοντικών επιχειρηματικών κινδύνων και των τρομακτικών καθημερινών συνεπειών στην κατανάλωση οι προσωπικές και επαγγελματικές μου αρμοδιότητες και υποχρεώσεις επιτάσσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ενέργειας, της δράσης και του χρόνου μου, να κατευθυνθεί προς τα εκεί. Θέλω να σημειώσω εδώ, με ιδιαίτερη ειλικρίνεια, ότι η πορεία της χώρας τους τελευταίους μήνες ήταν έξω από κάθε πρόβλεψη μια αστάθμητη παράμετρος που εισβάλλει και αλλάζει τη πορεία των σχεδίων που είχα κάνει σε σχέση με το συνδυασμό τόσο της επαγγελματικής όσο και της θεσμικής μου ιδιότητας σαν δήμαρχος Αριστοτέλη, σχέδια που μέχρι σήμερα μου επέτρεπαν σχεδόν το σύνολο του χρόνου και της ενέργειάς μου να αναλίσκεται στις υποχρεώσεις ως δημοτικός άρχοντας κάτι που δυστυχώς παρά τις όποιες καλές και ειλικρινείς μου προθέσεις δεν μπορώ να κάνω πλέον.
Η πρόθεσή μου είναι να κάνω απλά ένα βήμα πίσω και στέκοντας δίπλα στο νέο Δήμαρχο και με όλη την παράταξη, ενωμένη με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη προσπάθεια που ξεκινήσαμε.
Κάνω αυτό το βήμα έγκαιρα με οξυδέρκεια και προνοητικότητα για να αποφευχθούν λόγω ακριβώς αυτής της διαφοροποίησης στον διαθέσιμο χρόνο μου, τα οποιαδήποτε λάθη στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του δήμου, χειρισμοί που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτη ζημιά σε ένα Δήμο, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη, που το μέγεθος των προβλημάτων και των αναγκών του απαιτεί το 100% της ενέργειας και του χρόνου του οποιουδήποτε δημοτικού άρχοντα.
Εγγυώμαι με διαφανείς διαδικασίες την επιλογή του καταλληλότερου για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υποψηφίου, του υποψηφίου που θεωρώ ότι θα πρέπει να απολαμβάνει της συμφωνίας της αποδοχής και της αμέριστης συμπαράστασης του συνόλου των εκλεγμένων της παράταξής μας.
Τέλος, δηλώνω ότι ενισχύουν την ορθότητα της απόφασής μου ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που προανέφερα όπως της αξιοπρέπειας και της αίσθησης απογοήτευσης αλλά και επιπλέον η πίστη μου ότι δεν υπάρχουν αξιώματα και καρέκλες και μια παραίτηση αναμφισβήτητα εμπεριέχει και το δικό μου μερίδιο ευθύνης σε μια περιοχή που υποφέρει θέλοντας να χαράξει το δρόμο της και μετεξελιχθεί σε έναν τόπο ενότητας, ευημερίας και προκοπής.
Δηλώνω βέβαιος ότι αν χρειαστεί στο μέλλον θα το ξαναέκανα.
Αποστέλλω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους όσους με στήριξαν και υπερασπίστηκαν σε αυτό το δύσκολο πολιτικό μου ταξίδι αλλά και σε όλους τους δημότες που με αγκάλιασαν με το χαμόγελο και τη ζεστή τους χειραψία.

Γραφείο Δημάρχου
Δήμου Αριστοτέλη