powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Νέα εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζομένων των μεταλλείων, τώρα κατά του ΥΠΑΠΕΝ.

Το τελευταίο διάστημα χωρίς λόγο και αφορμή κινδυνεύουμε να χάσουμε την δουλειά μας, απλά και μόνο γιατί στην...
 Ελλάδα του 2015 μια εταιρεία και δυο Υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν. 

Σε λίγες βδομάδες:
  • Ανακαλέστηκαν άδειες, ΠΑΡΑΝΟΜΑ και παρά το γεγονός ότι οι Υπουργοί και η δημοσία διοίκηση προσυπογράφουν την απόλυτη νομιμότητα
  • Σταμάτησαν οι υλοτομικές εργασίες με 55 οικογένειες άνεργες, χωρίς αιτιολόγηση
  • Βγήκαμε στους δρόμους, φοβούμενοι βάσει των παραπάνω για την δουλειά μας και αντί απαντήσεων λάβαμε βολές
  • Ζητώντας απαντήσεις, ακούσαμε τον πλέον αρμόδιο Γιάννη Τσιρώνη και τους ισχυρισμούς του για κωλυσιεργία από την εταιρεία στην ενημέρωση του Υπουργείου και προβήκαμε σε εξώδικο κατά της εταιρείας
  • Μια μέρα μετά είδαμε τους ισχυρισμούς να ανατρέπονται από την αλληλογραφία που ήρθε στο φως και αποδεικνύει ότι τέτοιο αίτημα δεν υπήρξε ποτέ
Απέναντι σε αυτόν τον εμπαιγμό, θέσαμε ένα απλό και σαφές ερώτημα προς το Υπουργείο, το οποίο παρέμεινε επιδεικτικά…αναπάντητο: «Τι φταίει και δεν ελέγχονται οι άδειες».

Σήμερα αναμένοντας ακόμα την απάντηση στο ερώτημα που άφησε άμεσα 55 ανθρώπους άνεργους και μέσα σε έναν μήνα θα τους κάνει 250 (χωρίς να υπολογίσει κανείς τους έμμεσα  απασχολούμενους που θα  είναι άλλοι τόσοι) και άφησε όλους εμάς, ως Έλληνες πολίτες, 100% μετέωρους, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ να φτάσουμε στην τελευταία διέξοδο και να ζητήσουμε, αφού δεν προέκυψε με κανέναν άλλο τρόπο, με εξώδικο διαμαρτυρία προς το ΥΠΑΠΕΝ, την απάντησή του.

Αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στην δικαιοσύνη για να ζητήσουμε το αυτονόητο: να καλέσουμε τους αρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν τα αιτήματά τους.
Και απαιτούμε πιο κατηγορηματικά από ποτέ :
1.       Να μας απαντήσουν ΣΟΒΑΡΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ οι αρμόδιοι Υπουργοί τι περιμένουν, από ποιόν, και ΠΟΤΕ θα ξεκινήσουν τους ελέγχους και θα ανοίξουν τον δρόμο για τον ΔΙΑΛΟΓΟ.
2.       Να μας ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ η Κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με την ασυνεννοησία, τους ισχυρισμούς των αρμόδιων Υπουργών που διαψεύδονται, τα αίτια της καθυστέρησης στον έλεγχο των αδειών, και τον εμπαιγμό ΟΛΩΝ μας.
ΓΙΑΤΙ από αυτές τις 2 απαντήσεις κρίνεται το μέλλον μας, και το μέλλον όλων όσων με τιμή εκπροσωπούμε και έχουμε το χρέος να προστατεύουμε.

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»
              Ο πρόεδρος
Δημήτριος Μπάλλας
Σωμ. Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας             “Αγία Βαρβάρα”
Ο πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής
Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

          Ο πρόεδρος
Χρήστος Ζαφειρούδας
Σωματείο δασεργατών «Σκουριές 2012»

Ο πρόεδρος
Γιώργος Κούνδουρος