powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών 12 Μαΐου για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ-ΤΡΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Η φετινή ημέρα έχει ως τίτλο: «Νοσηλευτές: Μια δύναμη για αλλαγή, αποτελεσματική φροντίδα, αποτελεσματικότητα κόστους» και αντικατοπτρίζει τη δυνατότητα που έχουν οι νοσηλευτές για την ανάληψη δράσης, με στόχο την ενίσχυση και βελτίωση των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δυσμενώς και τους νοσηλευτές. Ιδιαίτερα στη χώρα μας , μετά από τόσα χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το περιβάλλον άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος καθώς και οι ανάγκες για φροντίδα των πολιτών, έχουν αλλάξει δραματικά.
Σε αυτές τις συνθήκες, οι νοσηλευτές οφείλουμε να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα στην ποιότητα της φροντίδας υγείας, στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας, στην περίθαλψη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες