powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές τους Ρώσοι και Βαλκάνιοι, συνέδριο Hot Tours Porto Carras 12-5-15


Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στη διάρκεια του έκτου συνεδρίου της ΗΟΤ ΤΟURS, της μεγαλύτερης τουριστικής αλυσίδας της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας ΑνεξαρτήτωνΚρατών (ΚΑΚ), που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras
Την πέμπτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Ρώσους τουρίστες βρίσκεται η Ελλάδα,με τα οργανωμένα πακέτα που συνδυάζουν τις διακοπές με

την αγορά ακινήτων ή γουναρικών να έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως και όσα αφορούν τις ειδικές μορφές τουρισμού (πχ, τον θρησκευτικό) ή το δημοφιλές δίπτυχο "ήλιος- θάλασσα".

Παρότι οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων της Ρωσίας δείχνουν σταδιακή ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος προς Ευρώπη και άλλους θερμούς προορισμούς για φέτος, η ασταθής οικονομική κατάσταση στη χώρα και η υποτίμηση του ρουβλιού διαμορφώνουν εκτιμήσεις ότι το καλοκαίρι του 2015 θα είναι μια ακόμη "δύσκολη" σεζόν διακοπών για τους Ρώσους τουρίστες -αν και όχι τόσο δύσκολη όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί (σ.σ. οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση αφίξεων στην Ελλάδα ακόμη και κατά 50% εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία αλλά οι νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η σεζόν θα εξελιχθεί πιο ομαλά).

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στη διάρκεια του έκτου συνεδρίου της ΗΟΤ ΤΟURS, της μεγαλύτερης τουριστικής αλυσίδας της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras στη Χαλκιδική. Στο συνέδριο μετέχουν 110 τουριστικοί πράκτορες της αλυσίδας HOT TOURS από 20 πόλεις της Ρωσίας, αλλά και από τη Λευκορωσία και την Αρμενία. Στη διοργάνωση μετέχουν μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, που έχουν στη δύναμή τους πάνω από 100 ξενοδοχεία σε Χαλκιδική, Κρήτη, Αττική, Πιερία, νησιά Ιονίου και Δωδεκάνησα.

Μεγάλα περιθώρια για αύξηση Ρώσων τουριστών "βλέπει" η γενική διευθύντρια της HOT TOURS

Όπως είπε στο συνέδριο η γενική διευθύντρια της HOT TOURS, Σβετλάνα Μακάροβα, "η Ελλάδα προσφέρει πολλές επιλογές για το Ρώσο τουρίστα και σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα".

Ακόμη και για τη φετινή "δύσκολη" σεζόν υπάρχουν θετικά σημάδια αλλά δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις διευκρίνισε. Πρώτη στην προτίμηση των Ρώσων τουριστών είναι η Τουρκία, ακολουθεί η Αίγυπτος, στη τρίτη θέση είναι η Ταϊλάνδη και στην τέταρτη και πέμπτη κατατάσσονται η Ισπανία και η Ελλάδα αντίστοιχα.

Μείωση 15% στις αφίξεις Ρώσων φέτος αναμένει ο όμιλος Mouzenidis

Το συνέδριο τής HOT TOURS διοργανώνει ο όμιλος Mouzenidis, εκ των πρωταγωνιστών στη διακίνηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα (πέρυσι διακίνησε περίπου 400.000 τουρίστες, εκ των οποίων πάνω από 250.000 ήταν Ρώσοι). O όμιλος περιμένει αύξηση της τάξης του 30% στη διακίνηση τουριστών στη διάρκεια του 2015, η οποία όμως συνδέεται κυρίως με τη βαλκανική αγορά και όχι τόσο με τη ρωσική, από όπου αναμένεται μείωση της τάξης του 15% φέτος σε σχέση με πέρυσι (στον αριθμό των τουριστών που θα διακινήσει ο όμιλος) λόγω της ασταθούς οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

O όμιλος (που το 2014, παρά την κρίση που έπληξε τη ρωσική αγορά, πέτυχε συνολική αύξηση στον αριθμό του τουριστών - επιβατών που εξυπηρέτησε της τάξης του 12%) ετοιμάζει είσοδο σε νέες αγορές, ενώ έχει δρομολογήσει την προμήθεια πέντε νέων αεροσκαφών για τη θυγατρική Ellinair, που από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τα φτερά της για νέους προορισμούς.

Νέα αεροσκάφη και νέοι προορισμοί για την Ellinair

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Aλέξανδρος Τσαντεκίδης, στα δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη της, η Ellinair προσθέτει -με leasing- τρία Boeing 737 και δύο Airbus 319. Σήμερα μάλιστα υπογράφηκε η προμήθεια των τριών Boeing, την άλλη εβδομάδα υπογράφεται η προμήθεια του ενός Airbus και του δεύτερου, τον επόμενο μήνα.

Την επόμενη εβδομάδα o αερομεταφορέας ξεκινά πτήσεις προς Κρήτη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ θα κάνει και τη γραμμή Θεσσαλονίκη- Αθήνα, συνεχίζοντας παράλληλα τις πτήσεις προς προορισμούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Κατά 300% "απογειώθηκαν" οι αφίξεις από Βαλκάνια

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος VIP Τουριστών, Bλαντ Παρασκευόπουλο, "η βαλκανική αγορά φέτος έχει εκτοξευτεί" με αύξηση αφίξεων της τάξης του 300%. Άνοδος αφίξεων εκτιμάται ότι θα υπάρξει και από τις αγορές της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, όπου πλέον δραστηριοποιείται με δικά της γραφεία η Μοuzenidis.


Tην ανάπτυξη τροφοδοτούν επίσης οι αγορές του Ισραήλ και της Τουρκίας, ενώ μέσα στο 2015 ο Όμιλος θα ανοίξει γραφείο και στη Γερμανία. Για το 2016 ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση σε Αυστρία και σε μία σκανδιναβική χώρα, πιθανώς στη Σουηδία.