powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Με 30 εκατομμύρια ευρώ όποιος θέλει αγοράζει το ..mega, πρώην μεγάλο κανάλι.

Με 30 εκατομμύρια ευρώ όποιος θέλει αγοράζει το mega. Η πραγματική αξία του πρώην μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας έχει υποχωρήσει στα 30 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση που δεν θα βρουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι του Τηλέτυπου, υπάρχει η δυνατότητα για την είσοδο νέων μετόχων, είτε στη
σχεδιαζόμενη αύξηση κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Στην επερχόμενη γενική συνέλευση θα διαφανεί το μέλλον του Μεγάλου Καναλιού.
Στο ΔΣ της προηγούμενης Τρίτης, τα μέλη του συμβουλίου κατάφεραν να συμφωνήσουν μόνο σε ένα σημείο. Πως στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2015 θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσό στην πρόσκληση δεν δημοσιεύεται, αλλά η εισήγηση είναι για 15 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της τηλεοπτικής επιχείρησης και να εκπονηθεί ένα σχέδιο διάσωση το οποίο θα συνοδεύεται από ένα ικανοποιητικό κεφάλαιο. Σημειώνεται πως στο MEGA, οι μέτοχοι του, τα τελευταία χρόνια, έχουν καταβάλει 25 εκατομμύρια ευρώ, όμως τώρα δεν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν όλοι την αύξηση, οπότε τα ενδεχόμενα είναι αρκετά

Ο Γιώργος Μπόμπολας, όπως γράφαμε την περασμένη Κυριακή, δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει, οπότε το βάρος θα πέσει στο Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο αριθμό μετοχών του Πηγάσου. Ο Πήγασος έχει το 32% του MEGA, ενώ λέγεται πως ο Φ. Μπόμπολας έχει και άλλες μετοχές του Τηλέτυπου. Ο Φ. Μπόμπολας καλείται ως πλειοψηφών μέτοχος να καλύψει και τις απώλειες στον Πήγασο, οπότε θα σταθμίσει τα πράγματα εφόσον δεν υπάρξει η χρηματική υποστήριξη από το Γιώργο Μπόμπολα. Οι σχέσεις των δύο, πατέρα και γιου δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Αντιθέτως, ο Σταύρος Ψυχάρης δήλωσε πως θα συμμετάσχει ο ΔΟΛ στην αύξηση του κεφαλαίου του Τηλέτυπου, δείχνοντας πως θέλει να παραμείνει ενεργός στο παιχνίδι της τηλεόρασης. Η πλευρά Βαρδινογιάννη από την πρώτη στιγμή έχει διατυπώσει τη θέση πως θα λάβει μέρος στην αύξηση και πως εναλλακτική επιλογή μπορεί να είναι οι Αττικές Εκδόσεις υπό το Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

Μέχρι τη συνέλευση της 26ης Μαΐου, οι κύριοι μέτοχοι του MEGA, έχουν το χρόνο να αποφασίσουν αν τελικά θα βάλουν ή όχι χρήματα και στην περίπτωση των αδιάθετων μετοχών, θα δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους, ή το κανάλι θα πορευτεί με λιγότερα χρήματα. Ο Θ. Φιλιππόπουλος εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει ένα ποσό της τάξης των 3-5 εκατ. ευρώ, και να συζητήσει για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Σταύρος Ψυχάρης αντιπροτείνει για το τιμόνι της ηγεσίας του MEGA, το Δημήτρη Πεφάνη, στέλεχος του ΔΟΛ, ενώ τη θέση θα ήθελε να αναλάβει και ο Φώτης Μπόμπολας. Στην περίπτωση που οι μετοχές αποκτηθούν από τις Αττικές Εκδόσεις, τότε θα υπάρχει και έμμεση συμμετοχή του ομίλου Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει το 40% της ελληνικής εκδοτικής εταιρείας. Όλα θα κριθούν μετά τις 26 Μαϊου, όταν θα φανεί ποιοι θα πάνε στο ταμείο του τηλεοπτικού σταθμού, και ποιοι δεν θα κάνουν πίσω.