powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Κατερίνα Ιγγλέζη αναφορές στην Βουλή για τις Εφημερίες γιατρών και κατάργηση Αστ. Τμήματος Ν. Καλλικράτειας

Αναφορά Κατερίνας Ιγγλέζη-Θέµα:Απόφαση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκοµείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής για κατάργηση απλήρωτης εργασίας µε πρόσθετες εφηµερίες.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ Υπουργούς:
Υγείας 
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: Απόφαση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής για κατάργηση απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα καταθέτει ως αναφορά την υπ. αριθμ:4037- 20/4/2015 απόφαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής κατά τη γενική της συνέλευση στις 16/4/2015 στην οποία ανακοινώνεται η κατάργηση της απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες μέχρι την αποπληρωμή των οφειλομένων από εκτελεσμένες πρόσθετες εφημερίες των προηγούμενων ετών ( από 2012 και μετά) καταθέτοντας παράλληλα το πρόγραμμα εφημεριών του Μαίου 2015 σύμφωνα με το Ν.4264/2014 άρθρο 43.
Επισυνάπτεται η απόφαση
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα ,6/5/2015
Η καταθέτουσα βουλευτής ,
Ιγγλέζη Κατερίνα
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Έδρα: Νοσοκομείο Πολυγύρου Τηλ. & Fax 23710-24961
Πολύγυρος, 20/04/2015
Αρ. Πρωτ.: 4037
Προς
Την Διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής
(υπόψη Νομικού Συμβούλου)
Κοιν: Υπουργείο Υγείας
4η ΥΠΕ
ΟΕΝΓΕ (υπόψη Κου Μιχαήλ)
Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής
Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου
Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής
Βουλευτές Νομού: Κα Αικατερίνη Ιγγλέζη
Κο Γιώργο Βαγιωνά
Κο Ιωάννη Δριβελέγκα
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής, κατά τη γενική της
συνέλευση την Πέμπτη 16/04/2015 αποφάσισε τα εξής:
1. Κατάργηση της απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες μέχρι την αποπληρωμή των οφειλομένων από εκτελεσμένες πρόσθετες εφημερίες των προηγουμένων ετών (από το 2012 και μετά) με κατάθεση των προγραμμάτων εφημεριών του Μαΐου 2015 αποκλειστικά σύμφωνα με το Ν.4264/2014 άρθρο 43, δηλαδή:
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 4 Ιατροί της Κλινικής εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Οι 4 Ιατροί του Τμήματος εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 3 Ιατροί της Κλινικής και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 3 Ιατροί της Κλινικής και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 5 Ιατροί της Κλινικής εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 25 Μαΐου 2015.
-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 4 Ιατροί της Κλινικής και οι 2 Ιατροί των Κέντρων Υγείας εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 30 Μαΐου 2015.
-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 2 Ιατροί της Κλινικής και οι 4 Ιατροί των Κέντρων Υγείας εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 30 Μαΐου 2015.
-ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ: Οι 3 Ιατροί της Μονάδας εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες και η Συντονίστρια Διευθύντρια 7 μικτές εφημερίες μέχρι τις 22 Μαΐου 2015.
-ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 3 Ιατροί της Κλινικής και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Οι 4 Ιατροί του Εργαστηρίου εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ – Μ/Β ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Οι 2 Ιατροί του Εργαστηρίου, οι 2 Ιατροί των Κέντρων Υγείας και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 25 Μαΐου 2015.
2. Επισημαίνουμε πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι «επιθυμία» των Ιατρών, αλλά απαραίτητη διαδικασία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών , την οποία εκτελούν μετά από αναγκαστική εντολή της υπηρεσίας τους.
----------------------------------------------------------------------

Αναφορά Κατερίνας Ιγγλέζη -ΘΕΜΑ: Επιστολή διαµαρτυρίας του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δήµου Καλλικράτειας για την κατάργηση του Αστυνοµικού Τµήµατος της Ν. Καλλικράτειας, Χαλκιδικής

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ κ. Υπουργούς:
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλλικράτειας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Καλλικράτειας, Χαλκιδικής
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα , καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλλικράτειας ,με την οποία διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατάργηση του Α.Τ Νέας Καλλικράτειας.
Σύμφωνα με τους πολίτες της περιοχής μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστρεπτική για τον συγκεκριμένο Δήμο που ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλείται να φιλοξενήσει χιλιάδες παραθεριστές καθώς επίσης τονίζουν ότι το οικονομικό όφελος για την πολιτεία από μια τέτοια ενέργεια θα ήταν σχεδόν μηδενικό καθώς ο Δήμος προτίθεται να φιλοξενήσει το ΑΤ Καλλικράτειας σε κτήρια ιδιοκτησίας του.
Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Aθήνα, 6-5-2015
Η καταθέτουσα βουλευτής,
Ιγγλέζη Κατερίνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ       
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Κοττάκου 40
63 080 ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ
Τηλ. 2399023986 & 2399021977
Email. sepokallikratia@yahoo.gr
27 Απριλίου  2015

ΠΡΟΣ: κ. Κατερίνα Ιγγλέζη
                                                                                      Βουλευτή Χαλκιδικής
Κύρια βουλευτή,
Οι πρόσφατες ειδήσεις για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Καλλικράτειας στα τοπικά Μ.Μ.Ε προκάλεσε αναστάτωση και τεράστια ανησυχία στους μόνιμους κατοίκους και στους παραθεριστές της περιοχής μας.
Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν ολέθρια για την περιοχή της Νέας Καλλικράτειας η οποία, καθώς είναι ο πλέον κοντινός τόπος καλοκαιρινής διασκέδασης και παραθερισμού  για τη Θεσσαλονίκη, υποδέχεται  πάνω από 120.000 χιλιάδες παραθεριστές τους θερινούς μήνες με  τριάντα πέντε χιλιάδες εξοχικές κατοικίες σε μια έκταση που ξεπερνά τις είκοσι δύο χιλιάδες στρέμματα. Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής ήταν τεράστια και διαχρονικά άλυτα.
Η απόφαση να  αναβαθμιστεί ο Αστυνομικός Σταθμός σε Αστυνομικό Τμήμα  το 2000 περιόρισε αρκετά την αυθαιρεσία στη δόμηση  αλλά και κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και  οι πολίτες αισθάνθηκαν  μεγαλύτερη ασφάλεια. Τώρα με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος είναι δεδομένο ότι  η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη  παντού.  Μια τέτοια απόφαση μόνο ζημία θα προκαλούσε και γι αυτό η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και κάθετα αντίθετη.
Να προσθέσουμε ότι στην ενδεχόμενη απόφασή σας για κατάργηση του Α.Τ. το οικονομικό όφελος θα είναι μηδαμινό ίσως και αρνητικό. Εάν πάλι ο λόγος κατάργησης είναι  το κόστος του ενοικίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος δέχεται να στεγασθεί το Α. Τ. δωρεάν σε κτήρια του δήμου που παραμένουν άδεια. Η περιοχή μας δεν είναι δυνατόν να μείνει δίχως αστυνόμευση.
Θεωρώντας ότι τα εν συντομία παραπάνω επιχειρήματα μας αλλά και η πρότασή μας για ανέξοδη στέγαση του Α.Τ. Καλλικράτειας θα σας βρουν θετική, σας παρακαλούμε και περιμένουμε την πλέον σωστή  για την περιοχή μας παρέμβασή σας, στα αρμόδια όργανα.
                  Με τιμή 
                                                Για το Δ. Σ. του Συλλόγου
                                                        Ο   Πρόεδρος
                                               ΧΑΡ.  ΚΑΡΑΒΑΡΙΩΤΗΣ