powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Δήμος Αριστοτέλη απάντηση σε συκοφαντικά δημοσιεύματα για τον τέως Δήμαρχο κ. Μίχο

Πραγματικά μας προκαλεί κατάπληξη το  συκοφαντικό δημοσίευμα της κας Ψαρρού  (εδώ) που αναφέρεται στο όνομά του απερχόμενου δημάρχου ως δούρειου ίππου του αντιμεταλλευτικού κινήματος. Όσο δημοκρατικό είναι ο κάθε ένας να μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του άλλο τόσο θλιβερό και ηθικά απαράδεκτο είναι να πραγματοποιείται μια απίστευτη προσπάθεια σπίλωσης και  λοιδορίας στο πρόσωπό του κου Ιωάννη Μίχου

Θα ήταν εύκολο πραγματικά όσο όμως και ανώφελο να απαντηθεί λέξη προς λέξη αυτό το δημοσίευμα που βρίθει
ανακριβειών και το οποίο με τόσο θολό περιεχόμενο και γενικεύσεις προσπαθεί να παρουσιάσει μια ευρύτερη πλεκτάνη, μπερδεύοντας το αντιμεταλλευτικό κίνημα, τις θέσεις της ενωτικής πρωτοβουλίας, τις προεκλογικές θέσεις του εκλογικού Συνδυασμού Κίνημα Ανάπτυξης, σενάρια που οργανώθηκαν ήδη από το 2010 και γενικότερα σατανικά σχέδια που εκπονήθηκαν από κέντρα συνομωσίας για να πλήξουν τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Με ένα μοναδικό τρόπο σε αυτό το άρθρο συντίθενται  «μυθιστορηματικά» ακραίες φωνές, ψίθυροι και επιλεκτικές αναφορές σε έργα και πράξεις που διαμορφώνουν μια κίβδηλη και προκλητικά συκοφαντική ατμόσφαιρα γύρω από το πρόσωπό του  κ. Ι. Μίχου. Χρησιμοποιώντας ως ξαναζεσταμένο φαγητό δήθεν ερωτήματα, τα οποία όμως έχουν πολλαπλά απαντηθεί και αναλυθεί σε μαζικές διαδικασίες και ανοιχτές συζητήσεις με τους δημότες, δημιουργεί τεχνηέντως ένα «στρογγυλεμένο» κείμενο που σκοπό του έχει, τη πρόκληση σύγχυσης, τη δημιουργία αμφιβολιών, με τελικό σκοπό την κατασκευή ενόχων και προφανή στόχο το πρόσωπο του κ. Ιωάννη Μίχου. 
Επιπλέον βάλει ενάντια στην ενότητα  του λαού της ΒΑ Χαλκιδικής που παρά τα τεράστια προβλήματα του, δεν σκύβει το κεφάλι και βρίσκει τρόπους να ξεπερνά τις δυσκολίες και να προχωράει μπροστά μέχρι την τελική του δικαίωση που δεν είναι άλλη από το να σταματήσει την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές και τη μετατροπή της περιοχής του σε ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης. 
Χρησιμοποιεί φωτογραφίες από τη συνάντηση του κ. Ιωάννη Μίχου με τον τότε πρωθυπουργό σε εθιμοτυπική  επίσημη εκδήλωση όπου παρευρέθηκε μαζί με όλους τους δημάρχους της Χαλκιδικής. Το αξιοπερίεργο είναι, ότι αντίστοιχη φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα χρησιμοποιείται από άλλους ιστοχώρους φίλα προσκείμενους στα μεταλλεία για να υποστηριχθεί το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι η παρουσία του στην περιοχή ήταν μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου και δούρειος ίππος για να μπορέσει να εκδιωχθεί ο κ. Πάχτας  και να έρθουν στην  εξουσία του Δήμου οι δυνάμεις που είναι αντίθετες στα μεταλλεία. 
Τελικά ας αποφασίσουν τα δύο άκρα που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία της ίδιας κενής και συκοφαντικής επιχειρηματολογίας ποιανού δούρειος ίππος ήταν η συμμετοχή του κ. Ι. Μίχου και ας μας ενημερώσουν για να πληροφορηθούμε και εμείς. 
Με την ίδια επιτηδευμένη ως άνω αφέλεια και ανάλογες φωτογραφίες σχολιάζει την επίσκεψή του κ Ι. Μίχου ως Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη  στις εκδηλώσεις της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι «ξεχνώντας» να αναφερθεί στο από 30-12- 2014  δελτίο τύπου-καταγγελία της δημοτικής αρχής που κάνει λόγο για μοντάζ δηλώσεων και προσπάθεια από την πλευρά της μεταλλευτικής επιχείρησης να δημιουργήσει εντυπώσεις με προφανείς σκοπιμότητες. Αναφέρει ξανά και ξανά τη δικαστική διένεξη του με την μεταλλευτική επιχείρηση,  χωρίς όμως να αναφέρει το αυτονόητο, δηλαδή αν βοήθησαν ή όχι αυτές οι αναλύσεις του τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία; Είχε τελικά δίκιο ή όχι στις επισημάνσεις που έκανε από τότε ο κ. Ι.Μίχος;  Το ερώτημα όμως που προκύπτει από τις απλουστεύσεις της είναι εύλογο: Αν τελικά μέσω  δικαστικής διαδικασίας υπάρξει δικαίωση  στους πάνω από 300 άδικα κατηγορούμενους απ την περιοχή τότε όλοι αυτοί θα είναι εν δυνάμει πράκτορες και δούρειοι ίπποι των μεταλλείων;
Συνεχίζοντας προσπαθεί να «αναλύσει σε βάθος» τα αποτελέσματα της αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας απ’ την οποία προέκυψε η υποψηφιότητά του κ. Ι. Μίχου ως ενός και μοναδικού υποψηφίου ενάντια στον κ. Πάχτα. Εκεί δεν της προκύπτει το συμπέρασμα που τη βολεύει ότι δηλαδή η συμμετοχή στις εκλογές των χωριών Ν.Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή έπληξε την αμεσοδημοκρατικότητα της διαδικασίας, και χάνοντας κάθε αίσθηση λογικής εκσφενδονίζει λάσπη λέγοντας ότι η πλειοψηφία των εργαζόμενων στην επιχείρησή του κ. Μίχου κατάγεται από αυτά τα χωριά. Ας μάθει λοιπόν ότι συνολικά από την περιοχή (Αρναία-Ουρανούπολη) δουλεύουν στην εταιρία του  κ. Μίχου 5 εργαζόμενοι ενώ από τα συγκεκριμένα χωριά μόνο 2.
Ψελλίζει κάτι για δήθεν προσπάθεια του κ. Μίχου να μην τοποθετηθούν υποψήφιοι του αντιμεταλλευτικού κινήματος στα ψηφοδέλτια αλλά το ακυρώνει παρακάτω μόνη της λέγοντας, ότι τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του κινήματος. Αναφέρεται στην Ολυμπιάδα ξεχνώντας όμως να πει, ότι από την αρχή μέχρι και σήμερα η θέση του κινήματος εκφράζονταν όπως και στο δελτίο τύπου της  6/3/2015 (που εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση από το σύνολο των συμβούλων πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής), το οποίο  μιλάει για την αντίθεσή μας στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές με παράλληλη αποδοχή της παραδοσιακά υφιστάμενης δραστηριότητας κάτω από συνεχείς περιβαλλοντικούς ελέγχους και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών. Αναφέρεται στη σχέση και την επιρροή των κομμάτων αλλά ξεχνάει να μνημονεύσει ότι ακριβώς αυτό το μυστικό της δυναμικής του αντιμεταλλευτικού κινήματος αλλά και της νέας δημοτικής αρχής  είναι η έξω από κομματικά πλαίσια συστράτευση σε σχέση με τον κοινό στόχο.
Προσπαθεί να δημιουργήσει μια διάχυτη εικόνα ότι ίσως ακόμη και η συνέχεια της ύπαρξης του κ. Πάχτα στη δημοτική αρχή να ευνοούσε την αγωνιστικότητα του αντιμεταλλευτικού κινήματος αλλά τελικά δεν τολμάει να το εκφράσει ανοιχτά γιατί τότε θα πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα αν η εκλογή της νέας κυβέρνησης βοηθάει τελικά στις κινηματικές διαδικασίες και στην τελική επίλυση του ζητήματος ή όχι. 
Τα ερωτήματα εύλογα και ο στόχος προφανής. Κάποιοι με την υπεύθυνη και στιβαρή στάση μας αλλά και την ελπίδα που υπάρχει στην περιοχή για την οριστική επίλυση του τεράστιου αυτού θέματος με τις ενέργειες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης φαίνεται να χάνουν το ρόλο τους ως «ρυθμιστές» των εξελίξεων στην περιοχή έναν ρόλο που τον επιδιώκουν εδώ και πολλά χρόνια χωρίς καμιά επιτυχία ένα ρόλο που για να επιβιώσει βασίζεται στη λογική του δίπολου που τελικά δίνει επιχειρήματα στην άλλη πλευρά και έτσι αντικειμενικά οι αντίθετες πλευρές «ρίχνουν νερό η μια στο μύλο της άλλης»
Περαιτέρω, είναι απορίας άξιο η σκοπιμότητα αυτού του κατάπτυστου κειμένου στην παρούσα χρονική στιγμή . Είναι προφανές ότι η κα. Ψαρρού δεν ζει στην περιοχή καθώς αγνοεί βασικά ζητήματα και όλα όσα αναφέρει μοιάζουν τελείως εκτός κλίματος.
Δύο μόλις μέρες μετά την άμεση και υποδειγματική εκλογή του νέου δημάρχου Γιώργου Ζουμπά ενός προσώπου που αποτελεί μέρος του κορμού του αντιμεταλλευτικού κινήματος και ταυτόχρονα ενός έμπειρου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτω από ένα πρωτοφανές κλίμα ενότητας τόσο μέσα στην παράταξη αλλά και γενικότερα στην περιοχή και μερικές μέρες μετά την σημαντική απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για την επιστροφή του φακέλου μεταλλουργίας. Τελικά ποιόν βοηθάνε τέτοιου είδους δημοσιεύματα; Μήπως κάποιοι επένδυαν στην αναστάτωση που θα δημιουργούσε η παραίτησή του Δημάρχου μας κ. Μίχου αλλά τελικά δεν τους βγήκε; Μήπως ενοχλεί η πρόθεσή του να είναι δίπλα στο νέο Δήμαρχο εγγυητής της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, της ενότητας της παράταξης, και της συνέχισης του αγώνα ενάντια στη μετατροπή της περιοχής μας σε βαριά βιομηχανική μεταλλευτική ζώνη;
Είναι προφανές τέτοιου είδους κατευθυνόμενα δημοσιεύματα συνειδητές ανακρίβειες αναλήθειες και μυθοπλασίες τρέφουν και υπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό το να δίνουν δηλαδή άλλοθι σε οποίον αντιπαλεύει το αντιμεταλλευτικό κίνημα όπως επίσης  και να συντηρούν το άλλο άκρο, την πλευρά δηλαδή της σημερινής αντιπολίτευσης που έπραττε καθετί δυνατό για τη διατήρηση ενός κλίματος διχασμού, προσπαθώντας να συντηρηθεί μέσα από το διαίρει και βασίλευε.
Αταλάντευτοι στις αρχές μας, δηλώνουμε, μόνο με καθαρότητα και εντιμότητα, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.  Οι συκοφαντίες δεν μας αγγίζουν και οι συκοφάντες στη συνείδηση μας έχουν τη θέση που τους αρμόζει και τους έχει  προσδώσει η κοινωνία,  στο «περιθώριο». 
Απευθυνόμενοι  λοιπόν στην κα. Ψαρρού δηλώνουμε ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να πλάθει ιστορίες επιστημονικής φαντασίας προσβάλλοντας ασύστολα τόσο την δική μας αξιοπρέπεια, όσο και του εκλογικού συνδυασμού και τους δημότες που επέλεξαν το Κίνημα Ανάπτυξης ως τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη μέχρι το 2020.
Τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος μας και ιδρυτής του Κινήματος Ανάπτυξης, Ιωάννης Μίχος,  όσο και η Δημοτική Αρχή με το νέο της Δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά, λογοδοτεί και θα λογοδοτεί αποκλειστικά και μόνο στους πολίτες.
Στηρίζουμε , εγκρίνουμε και  είμαστε αλληλέγγυοι στη δράση,  στις αποφάσεις και στη εν γένει  στάση στα προβλήματα του τόπου μας, του απερχόμενου Δημάρχου κ. Ιωάννη Μίχου.

ΥΓ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές έρχεται ένα νέο δημοσίευμα της κας Ψαρρού το οποίο αυτή τη φορά φέρει και ημερομηνία (8-5-2015) κάτι που δεν συμβαίνει με το 1ο  άρθρο της (το οποίο όμως να σημειώσουμε ότι εμφανίστηκε στα ΜΜΕ στις 7-5-2015). 
 Αποδεικνύοντας την τραγική άγνοιά  της για ότι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή σε αυτό το δημοσίευμα προσπαθεί εν μέρει να ανασκευάσει θέλοντας να πείσει ότι δεν είχε γνώση της ανακοίνωσης της 30/4/2015 του κου Μίχου  (η οποία απαντά στα δήθεν ερωτήματά της) όταν δημοσίευε το πρώτο άρθρο της. 
Παραθέτει αποσπάσματα από τη δήλωσή του, συνεχίζοντας ωστόσο τις μυθοπλασίες περί οργανωμένου σχεδίου, προδιαγράφει το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή το οποίο καλό θα ήταν να πει και σε μας πως το γνωρίζει, αφήνει υπονοούμενα για δήθεν σενάρια διαδοχής και τελικά ως αμετανόητη συκοφάντης συνεχίζει να μπερδεύει τις θεωρίες της προσπαθώντας ακόμη και αυτή την ώρα να βρει μια θεωρία συνομωσίας που να μπορεί να στέκει στα πόδια της.

Εκτός από το «Μωραίνει ο Κύριος…»  της λέμε: Τελικά  δεν ξέρουμε αν ισχύει αυτό που πάντα συνέβαινε στην ιστορία όλων των κινηματικών διαδικασιών τα δύο άκρα να συνδέονται άλλοτε με φανερούς άλλοτε με κρυφούς δεσμούς, σε κάθε περίπτωση όμως αναδύεται η ίδια μπόχα και δυσοσμία.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων

Δήμου Αριστοτέλη