powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ερχεται η Κάρτα Πολίτη προχωρά η διασύνδεση όλων των δημόσιων κτηρίων και ο μετασχηματισμός των ΚΕΠ

O αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο 5ο «e-Government Forum» το οποίο διεξήχθη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, αποκάλυψε τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου για την επίτευξη της ψηφιακής διασύνδεσης όλων των συστημάτων
πληροφορικής του δημόσιου τομέα, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι προχωρά η ολοκλήρωση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» μέσω του οποίου θα επικοινωνούν 35.000 κτίρια δημοσίων υπηρεσιών, μεταξύ τους, ενώ παράλληλα προχωρά και ο μετασχηματισμός των ΚΕΠ σε ηλεκτρονικές πύλες εξυπηρέτησης του πολίτη.

Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει πιλοτικά η «Κάρτα πολίτη» που θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ, ήδη, έχει θεσμοθετηθεί η αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων από τις υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ουσιαστικά, η κυβέρνηση αξιοποιεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, την αύξηση της παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Τέλος, σημείωσε ότι «η δημόσια διοίκηση εδώ και επτά δεκαετίες προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί, αλλά οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό, καθώς η δημόσια διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια επηρεάζεται από τη διαπλοκή και τις πολιτικές πιέσεις που εξυπηρετούσαν διάφορα γνωστά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις»