powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Xterra Porto Carras 2015 αποτελέσματα αγώνων ανοιχτής θάλασσας

Με τον κολυμβητικό αγώνα ανοικτής θάλλασας σε 3 διαφορετικές αποστάσεις 1000, 2500 και 5000 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Μαίου το 2ο XTERRA Porto Carras Half Marathon στις εγκαταστάσεις του μοναδικού συγκροτήματος του Porto Carras, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
 Iδανικές καιρικές συνθήκες περίμεναν τους αθλητές που θα
συμμετείχαν στον κολυμβητικό αγώνα της Κυριακής. Η παραλία του Porto Carras απο νωρίς γέμισε με αθλητές και θεατές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά απο το ξενοδοχείο Σιθωνία. Η γραμμή τερματισμού είχε στηθεί έξω απο το νερό και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση στην παραλία για να τερματίσουν. 
Περισσότεροι από 130 Έλληνες και ξένοι αθλητές γέμισαν με χρώμα τα πεντακάθαρα νερά της θάλλασας του Μαρμαρά.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στη μικρή απόσταση των 1000 μέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε ο Καραγιάννης Γεώργιος, με τον Darko Pop Acev απο τη Fyrom στη δεύτερη και τον Τιμολόγος Γρηγόρης στην τρίτη θέση. 
Στις γυναίκες η Γρούτσου Αθανασία τερματισε πρώτη, με την Γεωργαράκου Κυριακή  δεύτερη και την Καφετζή Φωτεινή να κλείνει την τριάδα. 
Επίσης, με στολή (wetsuit) πρώτος τερμάτισε ο Τσουργιάννης Αρίων και ακολούθησε δεύτερος ο Οφλίδης Αλέξανδρος ενώ στις γυναίκες πρώτη η Δουμάνη Μαριάνθη και δεύτερη η Πολυδωροπούλου Αμαλία.
Στα 2500 μέτρα ο Αγγούρας Χριστόφορος έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού με τον Αποστολίδης Ανδρέας να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Μαυρίκιος Βασίλης στην τρίτη θέση. 
Στις γυναίκες η Μαυρίδου Αναστασία πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με δεύτερη τη Κωνσταντίνου Αγαθοκλεία και τρίτη την Χοτζόγλου Αγγελική. 
Ενώ με στολή (wetsuit) από την κατηγορία Ανδρών τερμάτισε πρώτος ο Σιούτας Παναγιώτης ακολούθησε δεύτερος ο Σόβα Άρης και στη τρίτη θέση ο Κασάπης Θάνος, ενώ στις γυναίκες πρώτη θέση Γείτονα Ζωή και δεύτερη θέση Γαργαρέτα Angie.

Στη μεγάλη απόσταση 5000 ο Μαχαιρίδης Αριστείδης τερμάτησε πρώτος, στη δεύτερη θέση ο Ρέκκος Θανάσης με τον Λέτσος Κωνσταντίνος επτά δευτερόλεπτα πίσω στην τρίτη θέση. Στην κατηγορία με στολή (wetsuit)  πρώτος τερμάτισε ο Γαρέφης Χρήστος.

 Τέλος, όλοι οι αθλητές έφυγαν ενθουσιασμένοι και απολύτως ικανοποιημένοι, τόσο για το αγωνιστικό όσο και για το οργανωτικό σκέλος της διοργάνωσης.
Επόμενο ραντεβου της Xterra είναι στη Λίμνη Πλαστήρα με το παγκόσμιο ορεινό τρίαθλο Xterra Greece Championship το Σάββατο 20 Ιουνίου.
XTERRA Greece- Ζήσε Περισσότερα!