powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΜΟΥΔΑΝΙΑ 2015-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ,

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΜΟΥΔΑΝΙΑ 2015-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Ιουλίου με τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ.
Το πρωί 5-7-15 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου το μνημόσυνο για τις Χαμένες Πατρίδες,ομιλητής ο κ.Κών/νος Φωτιάδης,
καθηγητής πανεπιστημίου, ιστορικός,τη διοργάνωση είχε η Λαογραφική και Ιστορική Εταιρεία Ν.Μουδανιών Η ΒΙΘΥΝΙΑ
Το απόγευμα στις 8 η ώρα, στο μνημεία για τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ Μ.ΑΣΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ, έγινε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφανιών .
Στη συνέχεια , στις 9 το βράδυ έγινε η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Δημάρχο Ν.Προποντίδας κ.Μανώλη Καρά και στη συνέχεια τα χορευτικά παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών των συλλόγων Π.Σ Ο ΦΑΡΟΣ, Π.Σ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟς και Π.Σ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ παρουσίασαν χορούς απο την Ήπειρο, Μαύρη Θάλασσα, νησιά Αιγαίου, Θράκη.
Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα: 1. ΜΝΗΜΗ-ΜΝΗΜΕΙΑ, 2,ΤΑ ΓΚΙΡΓΚΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑς, 3. ΦΩΤΟ ΠΑΛΑΙΟΥΔΑΚΗ, από τα τμήματα του ΦΑΡΟΥ της φωτογραφίας και του Αρχείου και Ιστορικής φωτογραφίας.Επίσης παρουσιάζεται η εργασία του τμήματος εικαστικών του ΦΑΡΟΥ σε ένα λεύκωμα.
Την παρουσίαση της ημέρας έκαναν οι Αριάδνη Τουμπέκη και Κώστας Μαραγκός απο την εφηβική θεατρική ομάδα του ΦΑΡΟΥ.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται Δευτέρα 6/7 με τους συλλόγους Γυναικών Ν.Μουδανιών ΑΠΑΜΕΙΑ, την ΠΛΕΥΣΗ, το σύλλογο Ποντίων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ και την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς.