powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Καλοκαίρι τέχνης και πολιτισμού 2015

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Καλοκαίρι τέχνης και πολιτισμού 2015

ΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
TΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ Γρηγορίου Ξενόπουλου
Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου

valairenaΟ Γρηγόριος Ξενόπουλος μας μεταφέρει στη Ζάκυνθο, γύρω στα 1900, στο σπίτι του κόντε Βαλέρη.
«Δεν πρόκειται για μια απλή ηθογραφία. Αυτό που ξεχωρίζει στο έργο είναι η ευγένεια και η πρωτοτυπία του μύθου κι η αυστηρότης, η συμμετρία της δραματικής μορφής», όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, που το χαρακτηρίζει ως το έργο όλης του της ζωής.
Η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία κι η μουσική επιμέλεια είναι της Ζαφειρίας Μουταφτσή. Στον ήχο η Αρετή Φαρδογιάννη, στα φώτα ο Βασίλης Φαρδογιάννης.
Πρωταγωνιστούν με τη σειρά που εμφανίζονται: Μαρία Αικατερινάρη, Ελένη Αικατερινάρη, Θανάσης Βορδός, Ζάφη Μουταφτσή, Γιώργος Γκιούρας, Γιάννης Κουρούπας.
Στην παράσταση παίζουν και τραγουδούν ζωντανά οι κανταδόροι: Στέλιος Καλαϊτζίδης, Αλέξανδρος Καπετάνος, Στέλιος Καραγιώρας, Λευτέρης Καρατζιοβάλης, Νίκος Κατραντσιώτης, Αντώνης Κωνσταντινίδης, Θανάσης Μπαλάσης, Κώστας Νικολαΐδης, Μηνάς Τσομπανόπουλος, Στάθης Χατζόπουλος.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ Ενήλικες , 3€ Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΕ...
Το θεατρικό έργο του Μάκη Πάνου στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Πολυγύρου από το Θεατρικό Οργανισμό Ορμύλιας «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ».
stamatatinparelasireΗ υπόθεση του έργου:
«28η Οκτωβρίου του 1969 στο χωριό. Η χούντα των συνταγματαρχών φόβος και τρόμος των δημοκρατικών πολιτών. Τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου παραταγμένα, έτοιμα για την καθιερωμένη παρέλαση. Το κρύο τσουχτερό, ο δυνατός αέρας και ο ξαφνικός χιονιάς κάνουν αδύνατη τη διεξαγωγή της παρέλασης. Παρ' όλα αυτά ο στρατιωτικός διοικητής επιμένει. Μέσα στο χαλασμό, μια αγριοφωνάρα από κάποιον προκαλεί ένταση και αναστάτωση: «σταμάτα την παρέλαση ρε..!» Η παρέλαση διαλύεται, επικρατεί πανικός και ο διοικητής έξω φρενών απειλεί τους πάντες, ακόμα και τους συνεργάτες του, προκειμένου να συλληφθεί ο κομμουνιστής δράστης. Οι υπόλοιποι της εξουσίας με τον αστυνόμο, τον πρόεδρο και τους χωροφύλακες προσαγάγουν ύποπτους για ανάκριση. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια βραδιά έχει οργανωθεί ένα παιχνίδι πόκερ στο σπίτι του Μήτσου, στο οποίο συμμετέχει μαζί με άλλους τρεις και ο δράστης της πρωινής επίθεσης στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Στο παιχνίδι ένας παίχτης χάνει ένα ολόκληρο κοπάδι γουρούνια! Οι εξελίξεις γίνονται καταιγιστικές, με ίντριγκες, δολοπλοκίες και απρόβλεπτες ανατροπές με τραγικές προεκτάσεις».
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσούρης, Κοστούμια: Στέλλα Βέκη, Φωτισμοί: Ανδρέας Τσικούρης, Μουσικές Επιλογές και επιμέλεια φωτισμού: Βασίλης Γκαρλής, Σκηνικά: Δημήτρης Τσαμούρας, γεν. Καθηκόντων: Μάκης Πάνος.
Παίζουν: Νίκος Γερακούδης, Δημήτρης Λελεγιάννης, Ανδρέας Τσικούρης, Δημήτρης Παρθενιώτης, Σάκης Καραγκιοζάς, Τζένη Θεοδώρου, Γιάννης Καψάλης, Μάκης Πάνος, Νίκος Δεληάγγελος, Γιώργος Γιωρούδας, Κατερίνα Καμαριώτου, Μένια Γκαρλή, Δημήτρης Κουτσούρης.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ Ενήλικες, 3€ Μαθητικό, Φοιτητικό. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.
Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης στη Μεταμόρφωση στις 2 Αυγούστου και στην Παλαιόχωρα στις 5 Αυγούστου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΦΟΝΙΣΣΑ Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
fonissaΟ Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, φέτος το καλοκαίρι 2015, θα παρουσιάσει σε θεατροποιημένη μορφή το κλασσικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ΦΟΝΙΣΣΑ».
Τη θεατρική διασκευή υπογράφει ο Κώστας Πολιτόπουλος, τα σκηνικά ο Μιχάλης Αγγελάκης, τα κοστούμια η Όλγα Σχοινά και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Νικολαΐδης. Στο ρόλο της «Φραγκογιαννούς» η Φωτεινή Φιλοσόφου.
Λαϊκή τραγωδία και απελπισμένη κραυγή, χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Νικολαΐδης τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η ηρωίδα «Φραγκογιαννού», δίνει προσωπική αλλά φρικτή λύση για τα συμφέροντα των ομοίων της εξαθλιωμένων ανθρώπων, κυρίως των γυναικών. Σκληρή επιλογή μα τραγική λύτρωση ο θάνατος. Η Φραγκογιαννού σκοτώνει συνειδητά και επαναληπτικά, χωρίς ενδοιασμούς ψυχικούς. Με ταξικό υπολανθάνον ένστικτο. Θεωρεί τις πράξεις της κοινωνική δικαιοσύνη και προσφορά. «Τυφλή ανάγκη ο φόνος». Σταματάει τις πράξεις της με την παρέμβαση της τρέχουσας εξουσίας. Ο Παπαδιαμάντης είναι ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων, με ίσκιο θεόρατο, που όσο υπάρχει ελληνική γλώσσα θα μας ακολουθεί για πάντα.
Τιμές εισιτηρίων: 12€ Ενήλικες , 10€ Παιδικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων & Ανέργων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑStephenSinclair & AntonyMcCarten
Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα
antresetoimoigiaolaΜας έκαναν να κλαίμε από γέλια κι εμείς τους αγαπήσαμε τόσο που θέλουμε κι άλλο. Κι εκείνοι μας ανταποδίδουν την αγάπη τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» σε απόδοση και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τον εξαιρετικό θίασο κωμικών ηθοποιών είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων χρόνων και θα μοιραστούν μαζί μας τη διασκεδαστική τους περιπέτεια σε μια πανελλαδική περιοδεία, για να μας χαρίσουν απολαυστικές στιγμές και άφθονο γέλιο!
Οι ερμηνείες όλων βγαίνουν αβίαστες. Αληθινές, σαν τα γεγονότα να συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή σε προσωπικό επίπεδο.
Το κείμενο των Ρέππα – Παπαθανασίου που δεν έχει γραφτεί με το άγχος να αρέσει και να βγάζει γέλιο, δίνει στο κοινό και τα δύο τόσο απλόχερα, με αποτέλεσμα, η παράσταση, να κάνει επί τρία χρόνια συνεχή «sold out» σε δύσκολους καιρούς, και με τον ανταγωνισμό των καινούργιων θεατρικών παραστάσεων κάθε χρόνο.
Το συγκεκριμένο 2ωρο της παράστασης, είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία έχουν πει οι ειδικοί!
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Πρωταγωνιστούν:
Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.
Τιμές Εισιτηρίων: 15 € Ενήλικες , 12 € : Παιδικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων & Ανέργων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ Ρένιας Αβαράκη-Αγραφιώτη
Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
vavelΠρόκειται για μια σύγχρονη ξεκαρδιστική κωμωδία. Ένα ατύχημα γίνεται η αφορμή για να κοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα στο εσωτερικό ενός αστικού σπιτιού και να διασκεδάσουμε με τις περίεργες συνέπειές του. Μετά την επιτυχία του χειμώνα και την απαίτηση του κοινού το έργο ανεβαίνει και στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσική επιμέλεια: Μουταφτσή Ζαφειρία
Στον ήχο: Κατερίνα Τσώνου
Στα φώτα: Φαρδογιάννης Βασίλης
Σκίτσο αφίσας-προγράμματος: Πέτρος Τσολάκης
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
Κουρούπας Γιάννης, Βορδός Θανάσης, Αικατερινάρη Μαρία, Xαλβατζή Έλενα, Μιχάλης Καραγιώρας, Τάσος Κυριακού, Φαρδογιάννη Ελπίδα, Αικατερινάρη Ελένη, Βογιατζή Μάτα, Κουρίλοβα Αξάνα, Μουταφτσή Ζάφη.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ Ενήλικες, 3€ Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρας
setsouanΤο θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Το τμήμα αποτελείται από ερασιτέχνες που αγαπούν το Θέατρο και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με πολύ αγάπη και μεράκι, ανεβάζοντας εδώ και 11 χρόνια αξιόλογες παραστάσεις. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Φέτος κάνει την πρώτη προσέγγισή της στον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ με την καθοδήγηση του ηθοποιού-σκηνοθέτη Γρηγόρη Παπαδόπουλου.
Η ιστορία:
Μια αγαθή πόρνη, η Σεν Τε, φιλοξενεί τρεις θεούς που βρίσκονται σε αποστολή να βρουν έναν καλό άνθρωπο πάνω στη γη. Κατά πώς φαίνεται, τον βρίσκουν και τον ανταμείβουν. Η Σεν Τε ανοίγει ένα καπνοπωλείο που σύντομα γίνεται «άσυλο» εξαθλιωμένων «αρπακτικών». Έρχεται κι ο έρωτας... και αρχίζουν τα δύσκολα. Τότε «αναγκαστικά» φωνάζει τον Ξάδερφο... Ένα ποιητικό έργο με κέντρο την δυσκολία της ανθρώπινης καρδιάς να επιβιώσει σ' αυτό το κοινωνικό σύστημα. Ή τη δυσκολία του συστήματος να κρατήσει ζωντανή μια καρδιά... Πολύ χιούμορ, βίαιη δύναμη, σασπένς, ακόμα και στοιχεία αστυνομικής ιστορίας, που τόσο λάτρευε ο Μπρεχτ, συνθέτουν ένα έργο τόσο ακαταμάχητο και τόσο υπερβολικό όσο και η ζωή μας...
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Τριανταφυλλένια Οικονόμου
Κατασκευή σκηνικών: Ξενοφών Βαλαρούτσος
Πρόγραμμα-αφίσα: Μαίρη Παπαδοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπαρού
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Βανγκ: Στέφανος Διαμαντής, Α΄ Θεός: Βασίλης Ιορδανίδης, Β΄ Θεός: Δήμητρα Σαμαρά, Γ΄ Θεός: Ναταλία Γιώβου, Σεν Τε – Σουι Τα: Δήμητρα Πετκοπούλου, Περαστικός- Βουνγκ: Τάσος Τσιμικλής, Σιν: Στέλλα Τσιάλα, Γυναίκα: Στέλλα Παπαγιάννη, Ανιψιός: Νίκος Κασφίκης, Μα Φου: Χρήστος Καραβασίλης, Άνεργος: Δημήτρης Γαλάνης, Λιν Το: Μάκης Ποτίογλου, Αγόρι- Γκαρσόν: Μυρτώ Λιτζερίνου, Παππούς: Ξενοφών Βαλαρούτσος, Ανιψιά: Βασιλική Βενιανάκη, Νύφη: Στέλλα Δρέπα, Μι Τσου: Αλεξάνδρα Πετκοπούλου, Αστυφύλακας: Αλέξανδρος Αλεξός, Γριά: Μαρία Βασιλικού, Γιανγκ Σουν: Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Γριά πόρνη: Μαργαρίτα Δαρούσου, Σου Φου: Λάμπρος Σκουτίδας, Χαλάς: Γιώργος Ζτούπας, κα Γιανγκ: Τίτα Παπανδρέου, Μπόνζο: Στέλλα Αγγελακέρη.
Μουσικός επί σκηνής: Λυδία Ανεστοπούλου
Παραγωγή:
Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσανδρείας «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ»
Γενική είσοδος: 5€

ΜΟΥΣΙΚΗ
 xanthippimichaelamariaarnigelarakis
Ξανθίππη ΚαραθανάσηΜιχαέλα ΚυργιαφίνηΜαρία ΆρνηΓιώργος Γελαράκης
....
 karntasiaplaytapanda tsolodimos kontogeorgiou
Τα Καρντάσια PlaytaPanda Κώστας ΤσολοδήμοςΑντώνης Κοντογεωργίου 

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ | 9.15 μ.μ.
Έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα με τη Μαρία Άρνη και την ορχήστρα των αδελφών Τσικούρη.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ | 9.15 μ.μ.
Τραγούδια του καλοκαιριού, της θάλασσας και του ουρανού, στο προαύλιο του Δημαρχείου.
Με την ορχήστρα του Κώστα Τσολοδήμου. Μια εκδήλωση του Συλλόγου Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης «Ο Τσουκαλάς».

ΡΙΖΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Συναυλία με έντεχνο – λαϊκό τραγούδι
Στο γήπεδο μπάσκετ.
Οργάνωση: Τοπικό Συμβούλιο και Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζών.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 9.15 μ.μ.
Συναυλία με την Ξανθίππη Καραθανάση, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.
Είσοδος 7€. Προπώληση, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές 5 €.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 9.15 μ.μ.
Συναυλία παιδικών χορωδιών. Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Λάρισας (Δ/νση: Δημήτρης Καρβούνης), Παιδική Χορωδία Ηρακλείου Κρήτης (Δ/νση: Ιωάννης Ιδομενέως), Παιδική Χορωδία Πολυγύρου (Δ/νση: Σωτήρης Αλεβίζος). Κοινό πρόγραμμα με τραγούδια Μάνου Χατζηδάκι υπό την διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου.
Οργάνωση: Παιδική Χορωδία Πολυγύρου.

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία με λαϊκή μουσική.


ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ... ΠΑΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΑΛΥΒΕΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Γιώργος Γελαράκης
Με δύο βραβεία σε ισάριθμους διαγωνισμούς του Musicheaven, μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και opening act σε καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, οι Μπλε και τα Υπόγεια Ρεύματα ο Γιώργος Γελαράκης έρχεται να μας χαρίσει μια μαγική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού. «Η αγάπη που λιώνει», «Κι όλο γυρίζω», «Στους Γαλαξίες σου μεθώ», «Το καλοκαίρι» είναι μερικά από τα κομμάτια, που θα τραγουδήσουμε...

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τα Καρντάσια
Λαϊκή βράδια. Κιθάρα - Φωνή: Βασίλης Κόκκαλος, Μπουζούκι - Φωνή: Γιώργος Παυλούδης, Τραγουδίστρια: Θωμαή Τσιμερίκα, Τουμπερλέκι: Μιχάλης Καραγιώρας.
Θεατρική παράσταση για παιδιά | Τετάρτη 4 Αυγούστου.

ΓΕΡΑΚΙΝΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μιχαέλα Κυργιαφίνη
Η Πολυγυρινή Μιχαέλα Κυριαφίνη συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο χώρο της μουσικής με καινούρια τραγούδια, συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές και πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Στη σκάλα της Γερακινής παρουσιάζει το δεύτερο δίσκο της, επιτυχίες από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά αλλά και πολλά διασκευασμένα χαρακτηριστικά κομμάτια της έντεχνης ελληνικής σκηνής από την εποχή του Χατζηδάκι – Σαββόπουλου μέχρι και σήμερα.

ΨΑΚΟΥΔΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Playtapanda
Μουσική βραδιά. Δημήτρης Κωνσταντινάκης - Φωνή, Κώστας Κώνστας – Κιθάρα, Γιώργος Μαυρόπουλος – Μπάσο, Νίκος Παπάζογλου – Ντραμς.


ΣΙΝΕΜΑ
Θερινό Σινεμά Παύλος Τάσιος
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
3, 4, 5 Αυγούστου 2015
Δευτέρα 3 και Τρίτη 4: Βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Τετάρτη 5: Προβολή της βωβής ταινίας του 1931 του Ορέστη Λάσκου «Δάφνις και Χλόη». Στην ταινία ο Ορέστης Λάσκος παρουσιάζει μια σειρά από πρωτιές: κινεί το φακό κατά την λήψη, όταν ο φακός συνηθίζεται να μένει σταθερός την εποχή εκείνη, χρησιμοποιεί το λεγόμενο παγχρωματικό φιλμ, το οποίο δίνει πολλές αποχρώσεις του ασπρόμαυρου (σε αντίθεση με το ορθοχρωματικό φιλμ της εποχής, που έδινε απόχρωση άσπρο-μαύρο) και τέλος, πρώτος από κάθε άλλο Ευρωπαίο σκηνοθέτη εμφανίζει τους ηθοποιούς του γυμνούς.
Η ταινία θα παρουσιαστεί με ζωντανή μουσική από τον συνθέτη – δημιουργό, Νίκο Λυμπεράκη σε ένα ιδιαίτερο ορχηστρικό πρόγραμμα, στις αισθήσεις μιας καλοκαιρινής, χαλαρής και ρομαντικής διάθεσης για ακροατές όλων των ηλικιών.
Είσοδος ελεύθερη.


ΧΟΡΟΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων. Οργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης, Τοπικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
5ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων. Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από τη Χαλκιδική και τη Μακεδονία. Ώρα έναρξης: 20:00. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η Ελπίς».


ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πεζόδρομος Πολυγύρου, απέναντι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 14:00

ΚΑΛΥΒΕΣ
5η ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
18 – 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κοσμήματα, αγιογραφία, λαϊκή τέχνη, κεριά κ.ά. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών «Αποθήκες». Οι επισκέπτες γεύονται τα προϊόντα της περιοχής, ενημερώνονται για τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους, γνωρίζουν τους ίδιους τους παραγωγούς και αισθάνονται μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μυκήβερνα».
Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

ΨΑΚΟΥΔΙΑ
6η ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
7,8,9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Έκθεση οικολογικών αγροτικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων, μουσική και διασκέδαση με τη συμμετοχή καλλιεργητών και χειροτεχνών από όλη την Ελλάδα. Πρόταση που απαντάει στα αδιέξοδα του σημερινού τρόπου ζωής.
Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

ΓΕΡΑΚΙΝΗ
ΣΤΙΣ ΚΑΒΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ
3η ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και λοιπές εκδηλώσεις
6, 7, 8, 9, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εικαστικοί καλλιτέχνες κάνουν τα δικά τους ταξίδια δικά μας. Και πολλά καράβια τους φτάνουν στο δικό μας λιμάνι...
Η έκθεση πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΠΕΛΗ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)
2ο ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΕΧΝΗΣ με θέμα «Αερικά»
21, 22, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Σαν ένα παραμύθι, που ξετυλίγεται σε χώρο άχωρο και χρόνο άχρονο, υφάδι των παιδικών μας αναμνήσεων έρχεται το «2ο Πανηγύρι Τέχνης» με τον τίτλο «Αερικά» να μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο των οντοτήτων του αέρα συνδέοντας με το μίτο της φαντασίας τη βαθιά ριζωμένη, σχεδόν γονιδιακή ενστικτώδη γνώση με τη λαϊκή αφήγηση και τη μυθοπλασία. Με αφετηρία το 1ο Πανηγύρι Τέχνης το καλοκαίρι του 2014 η παράδοση αυτή συνεχίζεται σε μια σύγχρονη εκδοχή καθώς 15 καταξιωμένοι καλλιτέχνες δίνουν εικαστική υπόσταση στα αερικά και τα ξωτικά στο «Κτήμα Τσιπέλη» σε μια ανοιχτή έκθεση, όπου τα «στοιχειά της φύσης» καλούν τον επισκέπτη σε ένα παιχνίδι χαράς και ονείρου, αθωότητας και εξερεύνησης κρυμμένων μυστικών και αισθήσεων.

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του ελληνικού κινηματογράφου οι καλλιτέχνες του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας παρουσιάζουν έργα με σκηνές αγαπημένων παλιών ταινιών και πορτραίτα Ελλήνων ηθοποιών.
Η έκθεση παρουσιάστηκε με επιτυχία στη ΧΑΝΘ το Μάιο.


ΣΚΑΚΙ
ΨΑΚΟΥΔΙΑ
Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 ώρα 17:00
2ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Fischer Random
Χώρος: Ξενοδοχείο Philoxenia Bungalows
Ο Φίσερ είχε πολλές επαναστατικές ιδέες πάνω στο σκάκι, με αποκορύφωμα το γνωστό Fischer Random (σκάκι με τυχαία αρχική τοποθέτηση των κομματιών) κατ' άλλους Chess960 (λόγω των 960 διαφορετικών πιθανών θέσεων των κομματιών), που σαν στόχο είχε να ξεχωρίζουν οι σκακιστές για τη κατανόηση του παιχνιδιού και όχι για την ικανότητά τους να απομνημονεύουν ανοίγματα. Η επανάσταση του Fischer Random θα ανανεώσει την αγάπη μας για το σκάκι, χτυπώντας την στείρα απομνημόνευση κατά την θεωρητική προετοιμασία στο άνοιγμα και αναβαθμίζοντας το στρατηγικό και τακτικό στοιχείο του παιχνιδιού από την πρώτη κιόλας κίνηση.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 ώρα 17:00
3ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Πολυγύρου
Χώρος: Cafe Bar Tiberious
Το τουρνουά, που καθιερώθηκε και διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΣΟ Πολυγύρου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των σκακιστών της περιοχής και όχι μόνο.


ΓΙΟΡΤΕΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ ΛΙΨΟΥ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αναβίωση παλιών παιχνιδιών | Δευτέρα 3 Αυγούστου

ΒΡΑΣΤΑΜΑ
ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΥΜΑΡΟΥ | 14 – 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΓΕΥΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ | ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
5η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ | 4 – 5 – 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΙΖΑ
ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ | ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ
ΡΙΖΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πάρτι Νεολαίας Ριζών στο κιόσκι (θέση θέας Καψαλός).
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζών.


ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ και ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
Παρασκευή 31/07 Μουσική βραδιά από τους αναγνωρισμένους Djs της εταιρείας A2 LDT Junior Papa & Aki Neels. Μαζί τους θα είναι και ο Οδυσσέας Πανταζής.
Σάββατο 1/8 Μουσική βραδιά από τη διεθνούς φήμης Dj Ms Lefki και τις Vibers, μέλη της εταιρείας Dj A2 LDT. Μαζί τους και ο Alexandros Detsaridis.
Οργάνωση: Νεολαία Γαλάτιστας, Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας, Αθλητικός Σύλλογος Ανθεμούς.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
2371021420
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν 9.15 στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.
Όπου δεν αναφέρεται εισιτήριο η είσοδος είναι ελεύθερη.
atheatro