powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ.YILMAZ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Άνοιγμα στην Τουρκική τουριστική Αγορά επιχειρεί ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing
Χαλκιδικής. Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η πρόσκληση του Τούρκου δημοσιογράφου κ. Tanyel Yilmaz και η φιλοξενία του στην Κασσάνδρα.

Ο κ. Yilmaz ξεναγήθηκε στην ευρύτερη περιοχή και είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με αιρετούς και επιχειρηματίες με τους οποίους συζήτησε τρόπους σύσφιξης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων με σκοπό την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στη Χαλκιδική.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνολο των Κασσανδρινών επιχειρηματιών σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου φρόντισε να προσφέρει  στον Τούρκο προσκεκλημένο την καλύτερη δυνατή φιλοξενία.

Ο κ. Yilmaz είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τις πολυσύχναστες ακτές της Κασσάνδρας, τις περιοχές αναρρίχησης, τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, τα περιπατητικά μονοπάτια στο δάσος, λαογραφικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης, γεύθηκε τοπικά προϊόντα όπως μέλι, λάδι, ελιές , κρασί , ούζο αλλά και παραδοσιακά γλυκά .

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της Κασσάνδρας και δημοσίευε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία έχει 300.000 ακολούθους,  βήμα προς βήμα την περιοδεία του.

Επίσης, προσφέρθηκε να μεταφράσει στην Τούρκικη Γλώσσα τα κείμενα Τουριστικής Προβολής του Δήμου για να διαθέτει η επικείμενης κατασκευής ιστοσελίδα διαθέσιμο υλικό για τους Τούρκους ενδιαφερόμενους αλλά και για την παραγωγή φυλλαδίων στη συγκεκριμένη Γλώσσα.

Πρότεινε την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ν. Φώκαιας με τη Φώκαια Τουρκίας μέσα από οργανωμένες επισκέψεις, την πρόσκληση Τούρκων γνωστών ηθοποιών στην Κασσάνδρα για την περαιτέρω προβολή της περιοχής στην Τουρκία καθώς και τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που θα ενδυναμώσουν τις τουριστικές επαφές των δύο χωρών και ξεκαθάρισε ότι το πρώτο αυτό βήμα  ήταν επιτυχές.

Οι Τούρκοι επισκέπτες ενδιαφέρονται για προορισμούς με αρχαιολογικές περιοχές, με καλή διαμονή και ποιοτικά τοπικά προϊόντα καθώς αποζητούν από τις διακοπές τους διασκέδαση και χαλάρωση.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης υποδέχθηκε τον κ. Yilmaz στο γραφείο του λέγοντάς του ότι ο Τουρισμός είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουν οι λαοί κοντά και το εμπόριο ένας ασφαλής δρόμος για την Ειρήνη μεταξύ τους. Τέλος δήλωσε ότι πρόθεση του Δήμου Κασσάνδρας είναι να κρατηθεί στενή επαφή μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κασσάνδρας οφείλει να στραφεί και στην Τουρκική τουριστική Αγορά καθώς αποτελεί ένα νέο , ισχυρό «χαρτί» για τον Τουρισμό. Επίσης, με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος πρέπει να αποδεικνύει  έμπρακτα ότι στέκεται στο πλευρό των Κασσανδρινών επιχειρηματιών του Τουρισμού και να τους ανοίγει νέους «δρόμους» δίνοντας νέες ευκαιρίες.

Σημαντική για το όλο εγχείρημα ήταν η αρωγή του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής στον οποίο ο Δήμος Κασσάνδρας συμμετέχει ως μέλος – εταίρος.