powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Τα αθώα... λάθη του «Πρώτου Θέματος» για τα 12 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας

«Ο κύβος ερρίφθη - Κάλεσμα Λαφαζάνη για τη δημιουργία νέου κόμματος», γράφει ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος του www.protothema.gr («Πρώτο Θέμα») και εξηγεί στον υπότιτλο ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «μαζί με 12 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον
ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχηματισμού». Αλλα αντ' άλλων, δηλαδή.
Αν δεν γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα αγαπητοί υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος» οφείλετε να μαθαίνετε και να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Για ποια 12 στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ κάνετε λόγο; Το κείμενο το υπογράφουν άνθρωποι, που ανήκουν σε ένα ευρύτατο πλαίσιο της Αριστεράς.
Κάποιοι είναι ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι όμως όχι. Σας παραθέτω τα ονόματα και το χώρο που ο καθένας εκπροσωπεί για να να έχει ο αναγνώστης ακριβή ενημέρωση- κάτι που ήταν δική σας υποχρέωση να του την παρέχετε:
Βερναρδάκης Αλέκος («Κομμουνιστική Ανανέωση»), Γαλάνης Νίκος, («Παρέμβαση για την ανασυγκρότηση της κομμουνιστικής αριστεράς»), Κάβουρας Δημήτρης, («Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη»), Καλτσώνης Δημήτρης, («Σύλλογος διάδοσης της Μαρξιστικής Σκέψης- Γ. Κορδάτος»), Λαφαζάνης Παναγιώτης («Αριστερό Ρεύμα»), Μαντάς Παναγιώτης («ΔΗΚΚΙ»), Νταβανέλος Αντώνης («ΔΕΑ»),  Παγιάτσος Ανδρέας («Ξεκίνημα»), Σακελλαρόπουλος Σπύρος («ΑΡAΝ»),  Σαραφιανός Δημήτρης («ΑΡΑΣ»),  Σουάνη Μαρία («Κίνηση Κομμουνιστών- Εργατικός Αγώνας»), Τζήμας Θέμης (PLAN B), Χήτας Λάμπρος («Πρωτοβουλία των 1000»).
Αλήθεια, ποιο πολιτικό κόμμα θα φτιάξει με αυτούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης; Το κείμενο- που κι εσείς δημοσιεύετε, αλλά δεν το διαβάσατε- λέει: «Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».
Δηλαδή, μιλάει για συγκρότηση ενός κινήματος από τα κάτω, που σαφώς θα έχει πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα ξεκινήσει με την συγκρότηση επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα συνακόλουθα αυτού. Ξέρετε πόσο απέχει η συγκρότηση ενός κόμματος από αυτό που περιγράφει το κείμενο;