powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ίδρυσαν σωματείο οι παραδοσιακοί αμβυκούχοι διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας

Προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου, οι παραδοσιακοί αμβυκούχοι διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας κατά την σύσκεψη τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερία.
Σύσκεψη με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 11-08-2015, οι
ιδιοκτήτες Παραδοσιακών Αποστακτηρίων Διημέρου (αδειοδοτημένοι αμβυκούχοι τσίπουρου) Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας. 
Κατά τη διάρκεια της...  συσκέψεως οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτηρίων διημέρου Πιερίας εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των παραδοσιακών αμβυκούχων διημέρου κατά την παραγωγή και διακίνηση του παραγόμενου παραδοσιακού τσίπουρου, ενώ σύγχρονος προχώρησαν και στην διαδικασία ιδρύσεως σωματίου. Ο σκοπός του σωματείου θα είναι η εξασφάλιση της ποιότητας, καθώς και η διαφύλαξη της γνησιότητας του παραδοσιακού χαρακτήρα της παραγωγής του τσίπουρου όπως και η διασφάλιση της διακίνησης και διάθεσης του. 
Οι παραγωγοί παραδοσιακού τσίπουρου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου για τις προσπάθειες που καταβάλει μέσου των διοικητικών αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της, για την προστασία του παραδοσιακού χαρακτήρα της παραγωγής του τσίπουρου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί και έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και προβολή του παραδοσιακού τσίπουρου που παράγετε στην Πιερία.
ς Στη σύσκεψη, στην οποίο συμμετείχε και συντόνισε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς ανέφερε, πως η παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρο, από τους διημέρους αμβυκούχους αποτελεί δυνατή πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση για την Πιερία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και οφείλουμε να το προστατέψουμε όλοι αυτό το παραδοσιακό αγροτικό προϊόν.