powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

«Οχι οικονομικό άσυλο στη Γερμανία» Βοηθείστε να αναπτύξετε οικονομικά την πατρίδα σας. Χρησιμοποιείστε εκεί τις γνώσεις !!

Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελαύνονται
από την Γερμανία- στιγμιότυπο από το βίντεο του
 Γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών | 
bmi.bund.de
Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών- ακολουθώντας την πρακτική της Αυστραλίας- το Βερολίνο ενημερώνει τους οικονομικούς πρόσφυγες από τα Βαλκάνια ότι όχι μόνο δεν είναι καλοδεχούμενοι στην χώρα, αλλά και ότι θα τους κοστίσει πολύ ακριβά εάν
επιχειρήσουν να κάνουν το ταξίδι. 
Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελαύνονται από την Γερμανίαbmi.bund.de
Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή θα  προβάλλεται στις τηλεοράσεις χωρών όπως η Αλβανία, το Κόσοβο, η Σερβία, η Βοσνίακ αι το Μαυροβούνιο,  δείχνει την απέλαση οικογενειών που μετά την καταγραφή των στοιχείων τους στην αστυνομία, οδηγούνται με λεωφορείο στο αεροδρόμιο, συνοδεία αστυνομικών
Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελεύνονται από την Γερμανίαbmi.bund.de
Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελεύνονται από την Γερμανίαbmi.bund.de
«Αρκετοί πιστεύουν τις ψεύτικες υποσχέσεις απατεώνων ότι είναι εύκολο να μείνει κανείς στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. καταθέτοντας αίτηση για άσυλο και κερδίζοντας αρκετά χρήματα» αναφέρεται στο βίντεο, που στη συνέχεια νουθετεί και εξηγεί:
«Μην καταστρέψετε τη ζωή τη δική σας και της οικογένειας σας οικονομικά μέσω traficking στη Γερμανία. Βοηθείστε να αναπτύξετε οικονομικά την πατρίδα σας. Χρησιμοποιείστε εκεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας».
Και εφόσον παρόλ αυτά οι μετανάστες επιμείνουν, οι Γερμανοί τους προειδοποιούν ότι με τον επαναπατρισμό τους θα φθάσει και ο λοαγιαριασμός  για τα έξοδα που έκανε το Γερμανικό κράτος για να τους στείλει πίσω και θα απαγορευτεί η είσοδος τους ξανά στη χώρα μέχρι να ξεπληρωθεί η οφειλή.  
Η προβολή του βίντεο θα συνοδευτεί από σχετικές διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες, που θα έχουν κεντρικό σλόγκαν: «Οχι οικονομικό άσυλο στη Γερμανία». 
Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελεύνονται από την Γερμανίαbmi.bund.de
Η Γερμανία έχει δεχθεί τους περισσότερους αιτούντες ασύλου από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αλλά οι αρχές υποστηρίζουν ότι είναι μεγάλο το πρόσθετο βάρος από «ψεύτικους» πρόσφυγες από τα Βαλκάνια, που έχουν ελάχιστες ή καθόλου πιθανότητες να πάρουν άσυλο.
Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελεύνονται από την Γερμανίαbmi.bund.de
Μετανάστες από τα Βαλκάνια απελεύνονται από την Γερμανίαbmi.bund.de
Το πρώτο πεντάμηνο του 2015, αίτηση ασύλου κατέθεσαν 26.250 πρόσφυγες από τη Συρία, περίπου 29.747 μετανάστες από το Κόσοβο, μαζί με 16.250 από την Αλβανία και άλλους 13.502 από τη Σερβία. παρότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών θα απελαθεί, οι αρχές λένε ότι πρέπει να τους παράσχουν στέγη και τροφή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.