powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στέλιος Βαλιάνος Το νέο Μνημόνιο και η ευθύνη της επόμενης μέρας

To τρίτο Μνημόνιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι ότι, για τα ωμά ψέματα κάποιων που ήδη έχουν καταρριφθεί ,είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναζήσουμε σε επανάληψη , για άλλα τρία χρόνια, τις δυσκολίες της προηγούμενης πενταετίας, τη στιγμή μάλιστα που
είχαμε αλλάξει τροχιά και είχε αρχίσει να φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. 
Δυστυχώς σήμερα , με ευθύνη της Κυβέρνησης, μιλάμε σαν να μην είχαν προηγηθεί οι θυσίες των προηγούμενων ετών και έχουμε ξαναγυρίσει στο μηδέν. Ο μόνος δρόμος , και πάλι, είναι  αυτός της Εθνικής Ευθύνης, όχι όμως με όρους δημαγωγίας και εθνοδιχαστικές προσεγγίσεις (μνημόνιο-αντιμνημόνιο), αλλά με αλήθειες που εμπεριέχουν και την αποκάλυψη των τραγικών επιλογών Τσίπρα ,αλλά κυρίως αυτές που θα καθορίσουν την από δω και στο εξής πορεία της Χώρας , μέσα από τον τραχύ δρόμο του νέου Μνημονίου. 
Ο Πρωθυπουργός τσαλακώθηκε εξ αιτίας των προεκλογικών του επιλογών. Όσο όμως θα προσπαθεί να διατηρεί αλώβητη την εικόνα του, στον δρόμο για τις νέες εκλογές (τις τρίτες μέσα σε 9 μήνες που μας οδηγεί ο Σύριζα), αναζητώντας νέους προεκλογικούς μύθους, τόσο η Χώρα θα παλινωδεί ανάμεσα στην οικονομική καταστροφή και την κομματική διάσωση του κυβερνώντος κόμματος . Έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά την πολιτική ενηλικίωση του Πρωθυπουργού. Τώρα ας ανδρωθεί πολιτικά χωρίς το δικό μας ρεφενέ. 
Οι άνθρωποι που κατήγγειλαν τα μνημόνια , την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών , τις αποκρατικοποιήσεις , το «επονείδιστο» χρέος και προέτασσαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης , προσχώρησαν σε όλα εκτός από τις δεσμεύσεις τους . Πρώτη φορά Κυβέρνηση στην Ελλάδα είχε τόσο άπλετη στήριξη από την αντιπολίτευση κι όμως στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας ηττήθηκε παταγωδώς. Η πολιτική της Κυβέρνησης ηττήθηκε παταγωδώς. Έστω και τώρα οφείλει να αξιοποιήσει την ιδιότυπη στήριξη που απολαμβάνει ακόμα (;)  από τους ’Έλληνες πολίτες  προς όφελος τους, ώστε να μην ξαναγνωρίσει η οικονομία μας άλλον ένα μαύρο Ιούλη , στη διάρκεια του οποίου απολύθηκαν 17.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι , εξ αιτίας και μόνον των capital controls.
Παρά λοιπόν το γεγονός ότι θλιβόμαστε για την απώλεια όσων πετύχαμε, παρά την πικρή δικαίωση των προβλέψεων μας για τις καταστροφικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ,παρά το γεγονός ότι η επικείμενη συμφωνία είναι προϊόν ηττημένης και σε νεκρό χρόνο διαπραγμάτευσης που ξαναβάζει (εύχομαι προσωρινά) την Χώρα σε ύφεση, θα πρέπει, ενόψει του γκρεμού που ανοίγεται μπροστά μας,  να επικυρωθεί από τη Βουλή και από αύριο , με νέους πολιτικούς όρους   και νέους Εθνικούς στόχους, να αρχίσουμε Όλοι Μαζί να ξανακτίζουμε ότι γκρεμίστηκε. 
Γιατί η ζωή και η πολιτική είναι διαρκής αγώνας για όλους εμάς που θα ζήσουμε σε αυτόν τον Τόπο.
Καλή Παναγιά
Στέλιος Βαλιάνος, Δικηγόρος
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας 
Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής