powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Η ρωσικών συμφερόντων Πόρτες Μέλαθρον ( ξεν.Pomegranate) εξαγόρασε το τετράστερο ξενοδοχείο Potidea Palace.

Η ρωσικών συμφερόντων Πόρτες Μέλαθρον εξαγόρασε το τετράστερο ξενοδοχείο Potidea Palace. Επένδυση 2,5 εκατ.ευρώ στο Pomegranate Wellness Spa Hotel.
Στην εξαγορά του τετράστερου ξενοδοχείου Potidea Palace του τουριστικού ομίλου Μουζενίδη προχώρησε η εταιρεία ρωσικών συμφερόντων Πόρτες Μέλαθρον, που
έχει στην ιδιοκτησία της το πεντάστερο «Pomegranate Wellness Spa Hotel». Η Πόρτες Μέλαθρον που δεν αποκαλύπτει το ύψος της εξαγοράς δρομολογεί επένδυση ύψους 10 εκατ.ευρώ για την ανακαίνιση του Potidea Palace. 


Η νέα επιχειρηματική κίνηση της Πόρτες Μέλαθρον έρχεται ένα χρόνο μετά το επίσημο άνοιγμα και τη φαντασμαγορική τελετή εγκαινίων του πεντάστερου Pomegranate Wellness Spa Hotel τον Μάιο του 2015. Στην εξαγορά, πάντως, του Potidea Palace συμμετέχει εκτός από τους Ρώσους επιχειρηματίες και κυπριακή εταιρεία.

Το Potidea Palace που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το Pomegranate στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής και ανακαινίστηκε πριν από μερικά χρόνια διαθέτει 230 δωμάτια. Όπως τόνισε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος της Πόρτες Μέλαθρον,Απόλλων Τομπουλίδης, το επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπει σε πρώτη φάση ανακαινίσεις σε 70 δωμάτια, παρεμβάσεις στην πισίνα, δημιουργία αμφιθεάτρου και βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις της κουζίνας. Εάν οι άδειες εκδοθούν σύντομα οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν εφέτος και θα ολοκληρωθούν πριν τη νέα σεζόν. Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα γήπεδα, τους κοινόχρηστους χώρους και τις όψεις θα υλοποιηθούν σε δεύτερη φάση τον επόμενο χειμώνα. 

Σύμφωνα με τον κ.Τομπουλίδη το ξενοδοχείο θα διατηρήσει τόσο το όνομα του όσο και τη φιλοσοφία του καθώς στόχος της Πόρτες Μέλαθρον είναι να προσθέσει στο δυναμικό της και ένα τετράστερο ξενοδοχείο προσφέροντας μία ολοκληρωμένη πρόταση στους πελάτες του εξωτερικού. Σήμερα το 90% των πελατών του Potidea Palace είναι Ρώσοι, ωστόσο, στόχος είναι από την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί άνοιγμα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Εξάλλου, ο ίδιος στόχος υπάρχει και για το Pomegranate καθώς η ρωσική αγορά παρουσιάζει κάμψη εξαιτίας του εμπάργκο και της πτώσης της ισοτιμίας του ρουβλίου. «Υπάρχει μία πτώση της τάξεως του 10% από τη Ρωσία στο Pomegranate αλλά ιδιαίτερα δυναμικές παρουσιάζονται εφέτος άλλες αγορές όπως η Γερμανία και η Αρμενία», τονίζει ο κ.Τομπουλίδης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι η απόκτηση ακόμη μίας ξενοδοχειακής μονάδας εν ευθέτω χρόνω.

Εξάλλου, στα σκαριά είναι και νέα επένδυση ύψους 2,5 εκατ.ευρώ στοPomegranate Wellness Spa Hotel στον τομέα του ιατρικού τουρισμού που θα αφορά τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής κλινικής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στο κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου πάνω από το χώρο του spa.  Η κλινική σε συνδυασμό με τα spa θα καλύπτει επιφάνεια 2.500 τμ και στόχος είναι να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των πελατών. 


Η επένδυση θα προχωρήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αδειοδότηση ενδεχομένως και μέσα στο χειμώνα.