powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Επιχείρηση της αστυνομίας κατά ελεύθερου κάμπινγκ στην Τριστινίκα Σιθωνίας (ΦΩΤΟ)

Γέμισαν με σκηνές δεκάδες παραλίες της Χαλκιδικής, οι οποίες προτιμούνται κάθε χρόνο από τους ελεύθερους κατασκηνωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πριν από δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έγιναν φέτος κατά του ελεύθερου κάμπινγκ. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται συνήθως σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως οι παραλίες της Σιθωνίας
Την Τετάρτη λοιπόν, γύρω στις 8:30 το πρωί, ομάδα αστυνομικών, αιφνιδίασε τους εκατοντάδες κατασκηνωτές που έστησαν παράνομα τις σκηνές τους στην περιοχή Τριστινίκα, στη Χαλκιδική. Ελέγχθηκαν όσοι βρίσκονταν μέσα στις σκηνές τους και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν στον έλεγχο μετά από καταγγελία.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν την ώρα που οι άντρες της αστυνομίας διενεργούσαν τον έλεγχο. Στις σκηνές, όπου δόθηκαν πρόστιμα, συγκεντρώθηκαν αμέσως οι κατασκηνωτές της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ ανά άτομο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το σημείο όπου έχουν στηθεί αυτές οι σκηνές, βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από ένα οργανωμένο κάμπινγκ!
Το φαινόμενο «οργιάζει» σε αρκετές περιοχές της Σιθωνίας όπως Τριστινίκα, Καβουρότρυπες, Πόρτο Κουφό, Αρετές, Αζάπικο και Κάστρο Τορώνης. Η Κασσάνδρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα για τους ελεύθερους κατασκηνωτές, οι οποίοι προτιμούν συνήθως το δεύτερο πόδι του νομού.
Την σοβαρότητα του προβλήματος υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ένωσης κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου, λέγοντας πως η οικονομική ζημία που υφίστανται οι επιχειρήσεις και το κράτος είναι τεράστια. Αυτές τις απώλειες, τις καλύπτουν συνήθως οι επιχειρηματίες όπως λέει ο κ. Δεληδημητρίου.
«Τις ημέρες αυτές έχουν στηθεί παράνομα 200 σκηνές στην Τριστινίκα και πάνω από 300 στις Καβουρότρυπες. Η αστυνομία δεν έχει το προσωπικό για να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση» συμπλήρωσε. Όπως αναφέρει, ο νομός Χαλκιδικής αντιμετωπίζεται ως μία περιοχή 120.000 κατοίκων και κανείς δεν υπολογίζει πως τις ημέρες αυτές έχουμε μάλλον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μαζί με τους επισκέπτες. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί πιο ζεστά με το φαινόμενο αυτό. Τον Αύγουστο δεν μπορούν 150 άτομα να καλύψουν έναν ολόκληρο νομό, ειδικά όταν χρειάζεται αρκετοί από αυτούς να πάρουν άδειες και οι υπόλοιποι να καλύψουν τις βάρδιες. Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες της αστυνομίας δεν μπορούν να καλύψουν το κενό» όπως τονίζει.
elefthero camping 14-8-2015 2
elefthero camping 14-8-2015 2
elefthero camping 14-8-2015 2
elefthero camping 14-8-2015 2
elefthero camping 14-8-2015 2