powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Καταγγελία δημοσιογράφων για την λογοκρισία από την ΕΡΤ1 στην αναμετάδοση του ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 της αναβολής της Δίκης των Σκουριών (το βίντεο της ΕΡΤ3)

Θεσσαλονίκη 10/6/2016
Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ
Κοινοποίηση: Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας ΕΣΗΕΜ-Θ
Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι
Στις 9/6/2016, από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 αναμεταδόθηκε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 (εδώ χρόνος 28:45) για την αναβολή της
δίκης των Σκουριών, χωρίς ολόκληρες τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου, οι οποίες αναφέρονταν στο ρόλο της αστυνομίας. 
Οι δηλώσεις του κ.Αγγελόγλου, που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ3, είναι οι εξής: "Τα παιδιά που κατηγορούνται αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί έχουν συνταχθεί από τα σώματα ασφαλείας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι που έκαναν τις προανακρίσεις ήταν οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, οι μάρτυρες κατηγορίας των παιδιών είναι οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας".
Από τις συγκεκριμένες δηλώσεις, στην ΕΡΤ1 κόπηκε το εξής: "και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί έχουν συνταχθεί από τα σώματα ασφαλείας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι που έκαναν τις προανακρίσεις ήταν οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, οι μάρτυρες κατηγορίας των παιδιών είναι οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας".
Επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνεται το ρεπορτάζ μας - εν αγνοία μας - και να εμφανίζεται στην ΕΡΤ1 ως αποτέλεσμα της δικής μας εργασίας, και ως εκ τούτου θίγεται η αξιοπρέπειά μας, ηθική και επαγγελματική, παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα.
Συναδελφικά
Αλεξάνδρα Μανούση 
Στέλιος Νικητόπουλος



Δεν θα το αφήσουμε έτσι, οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μπουν φυλακή από την κατασκευή ενόχων της αστυνομίας Σαμαρά-Δένδια, περίμεναν μόνο από την ΕΡΤ να έχουν δημόσιο βήμα κι εμείς ΔΕΝ θα το κάνουμε γαργάρα.
Αφήνω στην κρίση σας την προφορική δικαιολογία ότι το τρίλεπτο που κάναμε για ‪#‎skouries‬ (και έπαιξε κανονικά στην ΕΡΤ3) έπρεπε να παίξει δίλεπτο στην ΕΡΤ1. Αφήνω επίσης στην κρίση σας ότι από το μονόλεπτο που αφαιρέθηκε στην ΕΡΤ1 τα 40 δευτερόλεπτα είναι οι δηλώσεις (ενός από τους συνολικά έξι ανθρώπους που μιλούσαν στο ρεπορτάζ) του παππά των Σκουριών, αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου: 
ΕΠΑΙΞΕ: "Τα παιδιά που κατηγορούνται αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους...
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ η εξής συνέχεια: "και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί έχουν συνταχθεί από τα σώματα ασφαλείας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι που έκαναν τις προανακρίσεις ήταν οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, οι μάρτυρες κατηγορίας των παιδιών είναι οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας".