powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Έπεσε ελικόπτερο Απάτσι ανατολικά της Χαλκιδική στον κόλπο Οφανού(Στρυμονικό) – Σώθηκαν οι δύο πιλότοι

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424
ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Τα αίτια διερευνώνται.
www.militaire.gr

Οι πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν:
Το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού. Ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί αλλά ο δεύτερος άγνωστο γιατί δεν μπόρεσε. Ίσως να είχε χάσει τις αισθήσεις του! Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε με ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων.

Ένας απ΄ αυτούς βούτηξε και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή και να τον βγάλει στην επιφάνεια!

Ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου και χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις.


Η άσκηση «Σάρισα»
Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016. Η άσκηση πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Η άσκηση η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.
paraskhnio.gr