powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δημοτικό Συμβουλιο Πολυγύρου: Όλα στη DIGEA

Από tseligas-daskalos.blogspot.gr

Παρακολουθήσαμε , από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως θέμα την . παραχώρηση χώρου 15 τ.μ. για έναρξη ψηφιακής εκπομπής στη Χαλκιδική."

Από την συζήτηση συμπεράναμε , με το λίγο μυαλό που έχουμε, από την τοποθέτηση του τεχνικού της digea πως από την κεραία που θα βάλουν στον "ΤΣΟΥΚΑΛΑ" , μόνο ο Πολύγυρος και τα γύρω χωριά θα πιάνουν το ψηφιακό σήμα. Γαλάτιστα, Γαλαρινός, οικισμοί Αγίας Αναστασίας, Ζερβοχώρια δεν θα πιάνουν. Και από τη γενικότερη τοποθέτηση τα 2/3 της Χαλκιδικής δεν θα πιάσουν ψηφιακό σήμα.

Και την παραχώρηση χώρου για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος της, την θέλουν - αυτό καταλάβαμε - για να δώσουν προσωρινό σήμα. Βλέπεις έχουν φύγει πολύ από την συμβατή υποχρέωση της να δώσουν σήμα στις
31/12/2013. Την οριστική κεραία θα την κάνουν "εν καιρώ".
Και μάλιστα πάλι στον "ΤΣΟΥΚΑΛΑ". Αλλά για να πιάσουν ψηφιακό σήμα τα άλλα χωριά του Δήμου Πολυγύρου θα πρέπει να βρει πόρους ο Δήμος, δηλαδή να πληρώσουμε εμείς, για να μπουν μικρότερες κεραίες. Το είχαμε επισημάνει αυτό σε προηγούμενη ανάρτηση. Στην απόφαση που πάρθηκε  "ο Δήμαρχος μαζί με τους άλλους Δημάρχους της Χαλκιδικής να κάνουν ενέργειες να βρεθούν πόροι έτσι ώστε να πληρώσουν οι Δήμοι της κεραίες"  
"Καλά σαράντα" λέει σε τέτοιες περιπτώσεις ο θυμόσοφος λαός μας.
Η πρόταση της μειοψηφίας "η προσωρινότητα της κεραίας αυτής να έχει ημερομηνία λήξης" δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ.  Ελπίζουμε να μην λάβει "σάρκα και οστά" το ελληνικότατον "ουδέν μονημότερον του προσωρινού". Και γεννάται το ερώτημα τι εμπόδιζε την πλειοψηφία να βάλει κάποια ημερομηνία, μερικών μηνών έστω, και αν στο διάστημα αυτό δεν είχε γίνει η οριστική τοποθέτηση της κεραίας να δοθεί νέα παράταση όπως πρότεινε ο αρχηγός της μειοψηφίας του Δ.Σ. Τάσος Κανταράς;
Στην τοποθέτηση του ο Τάσος Κανταράς είχε ζητήσει, στο συμφωνητικό που θα υπογράψει ο Δήμος με την digea να μπει και μια παράγραφος που να λέει πως "ΑΝ κάποτε ο Δήμος κάνει Δημοτική Τηλεόραση να "ανέβει" και αυτή στη DIGEA". Ούτε αυτό το ΑΝ δεν δέχτηκε να μπει ο Δήμαρχος με το αιτιολογικό πως δεν μπορεί να ο Δήμος να κάνει κάτι τέτοιο.  Εσείς κύριε Δήμαρχε μπορεί να μη κάνετε. Πως προεξοφλείτε  πως ένας αυριανός Δήμαρχος δεν θα το κάνει;
Να σας θυμίσουμε πως ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" είχε αγοραστεί από κράτος δεκαετίες πριν αρχίσει να κατασκευάζεται το αεροδρόμιο.
Μια λεξούλα ήταν αυτή Τόσο πολύ θα κόστιζε την digea; Τουλάχιστον ας αφήνατε να την αρνηθεί η DIGEA τη λέξη αυτή.
Με τις κωλυσιεργίες αυτές από πλευράς DIGEA, ένα καταλαβαίνουμε, το επεσήμανε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπούλιος. Πως αυτό γίνετε για να αναγκάζετε ο κόσμος να πληρώνει 30αρια στον ΟΤΕ και nova  να βάζει στο σπίτι του "πιάτα" για να πιάνει τα κανάλια που είναι οι κύριοι μέτοχοι της digea.
Θεωρούμαι λάθος, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη, την ψήφιση της πρότασης του Δημάρχου από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Γαλάτιστας και των Ζεροχωρίων αφού οι κάτοικοι που τους εξέλεξαν ΔΕΝ θα πιάνουν ψηφιακό σήμα από τον ΤΣΟΥΚΑΛΑ .
Κάποτε πρέπει να μάθουμε, όταν οι εισηγήσεις του Δημάρχου δεν είναι και υπέρ των χωριών μας  να  λέμε και ΟΧΙ. 
Ας μη φτάσουμε στο "Ο,τι πεις εσύ πρόεδρε"  που έλεγε ένας Γαλατσιάνος κοινοτικός σύμβουλος στον πρόεδρο όταν τον ρωτούσε " Εσύ τι λες Μήτσιο;"
Και εν κατακλείδι κύριε Δήμαρχε πολλές φορές αναφερθήκαμε πως ενδαφέρεστε πρωτίστως δια τον Δήμο Πουγύρου- τελικά τα περισσότερα χωριά του Δήμου "ΣΑΣ" , δεν πιάνουν- να σας θυμίσουμε πως η DIGEA, όπως έλεγε και το θέμα ενδιαφέρετε για όλη τη Χαλκιδική "......για έναρξη ψηφιακής εκπομπής στη Χαλκιδική.".