powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

«Σωκράτης Μάλαμας»: 27 Δεκεμβρίου εμφάνιση στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη.Βιογραφικό του Σωκράτη

To κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον αγαπημένο του Σωκράτη και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων.
Η έναρξη των παραστάσεων του Σωκράτη Μάλαμα στο «Fix Factory of Sound» στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν να απολαύσουν το σπουδαίο δημιουργό, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αγάπη του κόσμου για αυτόν αλλά και για το «Fix Factory of Sound», που όσο περνάει ο καιρός δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις στη ποιοτική διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.
Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τον φετινό μουσικό χειμώνα από την αγαπημένη
του Θεσσαλονίκη με διάθεση και κέφι για ωραίες βραδιές. Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο, και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο τον Μάλαμα, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live.
Ο Σωκράτης Μάλαμας, άλλωστε, δεν ακολούθησε ποτέ κανόνες, δεν βολεύτηκε ποτέ σε ευκολίες, δεν είχε πεπατημένες. Ο αυθορμητισμός του και η αυθεντικότητα του τον έχουν ξεχωρίσει ως έναν μοναδικό τραγουδοποιό που ξέρει να εκπλήσσει, ακόμα και στα «κλασικά» πλέον κομμάτια του. Φυσικά στις εμφανίσεις στο «Fix Factory of sound» θα ακούσουμε και τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Χάρτη».
Μαζί του οι:
Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι

Μουσικό Αφιέρωμα στον Σωκράτη Μάλαμα

Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι τραγουδοποιός, τραγουδιστής και κιθαρίστας. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1957 στη Συκιά της Χαλκιδικής. Λόγοι εργασίας των γονέων του τον έκαναν να βρεθεί στη Στουτγάρδη της Γερμανίας μέχρι τα εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Το μπουζούκι που του έκανε δώρο ο πατέρας του αποτέλεσε το αρχικό του ερέθισμα για τη μουσική. Στα δεκατρία του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα ως επιβράβευση για τις επιδόσεις του στα σχολικά μαθήματα και στα δεκαεφτά του παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, επέστρεψε και πάλι στη Γερμανία για να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στο Ωδείο της Στουτγάρδης. Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του αποφασίζει να επιστρέψει και να πάει για σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, μαθητεύοντας δίπλα στον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και στον Νότη Μαυρουδή. Από τα 23 του αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία, εργαζόμενος ως δάσκαλος κιθάρας καθώς και ως τραγουδιστής σε λαϊκά μαγαζιά. Πριν ξεκινήσει την προσωπική του πορεία, υπήρξε κιθαρίστας στην ορχήστρα του Νίκου Παπάζογλου.
Η πρώτη απόπειρα που έκανε στην ελληνική δισκογραφία δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς η δισκογραφική εταιρία Lyra απέρριψε το υλικό του με την αιτιολογία ότι δεν ήταν εμπορικό. Συνέχισε να παίζει μουσική σε λαϊκά μαγαζιά, προσθέτοντας και κάποια δικά του τραγούδια στο πρόγραμμα που παρουσίαζε, χωρίς να αναφέρει ότι ο ίδιος ήταν ο δημιουργός. Μέχρι τη στιγμή που ο Νίκος Παπάζογλου τον άκουσε και διέκρινε το ταλέντο του, οπότε και τον έπεισε να μπει για ηχογράφηση στο στούντιο και να ετοιμάσει την πρώτη του δουλειά, με τίτλο «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» το 1989. Σταδιακά η πορεία του καλλιτέχνη έγινε ευρύτερα γνωστή και αγαπήθηκε από το κοινό.
Έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της πορείας του με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο συνθέτης Nίκος Ξυδάκης, η ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ο ερμηνευτής και συνθέτης Αλκίνοος Ιωαννίδης , η ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά, οι τραγουδοποιοί Ορφέας Περίδης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Με στιχουργούς όπως ο Γιάννης Tσατσόπουλος, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Γιώργος Aθανασόπουλος, ο Άλκης Aλκαίος, η Φωτεινή Λαμπρίδη,η Πηγή Καφετζοπούλου, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Mιχάλης Γκανάς, ο Oδυσσέας Iωάννου και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.


Επίσης, είχε αρκετές συμμετοχές σε έργα άλλων καλλιτεχνών, όπως ο Λουδοβίκος των Aνωγείων, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Μαρία Θωίδου, ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia (των Active Member), η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μαρία Λουκά, ο Νίκος Χαλβαντζής και οι Χαΐνηδες.
Ο Μάλαμας,όπως άπειρες φορές έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις τοποθετεί τον εαυτό του στο λαϊκό,χωρίς βέβαια να επιδοκιμάζει τον διαχωρισμό του τραγουδιού σε κατηγορίες. Συνθέτης και τραγοδουποιός, όπως έχει επίσης δηλώσει,έιναι οι σωστοί χαρακτηρισμοί για αυτόν και όχι τραγουδιστής.Έχει μελοποιήσει αρκετά έργα σπουδαίων ποιητών και έχει γράψει μουσική πάνω σε στίχους σπουδαίων καλλιτεχνών του παρελθόντος και του σήμερα. Ακόμη και τώρα θα ακούσεις τον Σωκράτη να παίζει κάπου εκεί στη σκηνή τραγούδια του Θεοδωράκη,του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του μεγάλου Χατζιδάκη.
Αυτές τις ημέρες ο Σωκράτης Μάλαμας βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη με Sold out εμφανίσεις στο «Fix Factory of Sound». Εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν να απολαύσουν το σπουδαίο δημιουργό, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αγάπη του κόσμου για αυτόν. 
Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον αγαπημένο του Σωκράτη και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων στο Fix Factory of Sound. .
Video από το Live στις 20 Δεκεμβρίου: