powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Με φωτογραφική ρύθμιση κλείνουν το Α. Φλέμινγκ

Το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Α. Φλέμινγκ» και το πέρασμα του στα χέρια ιδιωτών καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ότι επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω του άρθρου 31 του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας με τίτλο Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας.  

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους προς όλα τα κόμματα και τους βουλευτές καλούν την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου που φωτογραφικά επιχειρεί το κλείσιμο του ιστορικού νοσοκομείου.  
Με το υπό ψήφιση άρθρο 31, δίνεται η δυνατότητα με μια απλή αίτηση, σε μια ιδιωτική εταιρεία και συγκεκριμένα την «Νοσοκομείο Τσαγκάρη Α.Ε», η οποία εδώ και δεκαετίες δεν έχει καμία απολύτως δραστηριότητα, και προφανώς καμία σχέση με παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, να αποκτήσει “αυτόματα” άδεια λειτουργίας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, την  απομάκρυνση και αποβολή από τις σημερινές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Α. ΦΛΕΜΙΓΚ  (που είναι ενοικιαστής του χώρου) .

Το Σωματείο εργαζομένων  εκτιμά  ότι η ψήφιση του επίμαχου άρθρου, το οποίο καταγγέλλουν πως είναι απολύτως φωτογραφικό, θα αποτελέσει την κερκόπορτα που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ένα Δημόσιο  Νοσοκομείο και το πέρασμά του στον ιδιωτικό τομέα.
 
Στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης όπου ο πολίτης την ώρα της ανάγκης ψάχνει αποκούμπι στο δημόσιο σύστημα υγείας, το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση  Νοσοκομείων αποτελεί άκρως αρνητική εξέλιξη τόσο για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας όσο και για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.
Η απόφαση πολιτών και εργαζομένων  είναι κοινή και απολύτως εκπεφρασμένη:
«Απαιτούμε το Α. Φλέμιγκ  να παραμείνει δημόσιο, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί. Σας καλούμε να μην συναινέσετε με την ψήφο σας στο κλείσιμο ενός  ιστορικού Νοσοκομείου με πολυετή και αδιάλειπτη ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας που εσχάτως μάλιστα είναι και το μοναδικό προετοιμασμένο Νοσοκομείο αναφοράς ύποπτων περιστατικών του ιού  Ebola».


ρεπορτάζ απο τον Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη
stokokkino.gr