powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Εξορμήστε... στα χριστουγεννιάτικα χωριά της Β. Ελλάδας

Και φέτος μικροί και μεγάλοι μπορούν να ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα παραμυθένια χωριά, που έστησαν φορείς και δημοτικές αρχές στη Β. Ελλάδα

Με λαμπιόνια, Αη- Βασίληδες και ξωτικά, χριστουγεννιάτικα δέντρα και πολλά γλυκίσματα γέμισαν αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, μεταφέροντας σε κατοίκους και τουρίστες το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα παραμυθένια χωριά, που έστησαν φορείς και δημοτικές αρχές.

Ο Αστερόκοσμος της Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να διασκεδάσουν για αρκετές ώρες στη χριστουγεννιάτικη
παραμυθένια πολιτεία 27.000 τ.μ. του Αστερόκοσμου της ΔΕΘ – Helexpo έχουν οι Θεσσαλονικείς και όσοι επισκέπτονται την πόλη αυτή την περίοδο. Το Παγωμένο Δάσος, το Πέτρινο Χωριό του Άη Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, τα διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του φετινού Αστερόκοσμου.


Μαζί φορά τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που θα φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο των Βαλκανίων με το φως από 5.700.000 λαμπιόνια θα είναι ανοιχτό έως τις 7 Ιανουαρίου και το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ και 9 ευρώ για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν και το Μουσείο και Εργοστάσιο Σοκολάτας.
Η «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» στην Καλαμαριά
Στιγμές παιχνιδιού, διασκέδασης και δημιουργίας θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όσοι επισκεφθούν τη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη-Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο. Κάθε μέρα πραγματοποιείται και μια διαφορετική δράση στα τρία σπιτάκια. Κάποιες μέρες φιλοξενούνται στην παιδική σκηνή δρώμενα με θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών.

«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα

Για 4η χρονιά φέτος ζωντανεύει, την εορταστική περίοδο, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων,στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, ο «Μύλος των Ξωτικών», έως τις 4 Ιανουαρίου προσφέρει δωρεάν δράσεις σε μικρούς και μεγάλους. Το σπίτι του Αη-Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο, το ταχυδρομείο και ο φούρνος των ξωτικών και το μαγεμένο δάσος περιμένουν από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, τους επισκέπτες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγαπημένος μας Άη Βασίλης επέλεξε το πιο ονειρεμένο σημείο του πάρκου για να δημιουργήσει το σπίτι του και να ανοίξει την μεγάλη ζεστή αγκαλιά του, στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του. Μικροί και μεγάλοι περνάνε ανάμεσα από μαγικά δασάκια, παραμυθένια σοκάκια, πάνω από το ποτάμι και από γέφυρες μέχρι να βρεθούν σε ένα πραγματικό νησάκι.




Η «Ονειρούπολη» της Δράμας

Σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, ζωντανεύει και φέτος ένας ακόμα γιορτινός τόπος, η «Ονειρούπολη».
«Πασπαλισμένη» με τη χρυσόσκονη του παραμυθιού, η «Ονειρούπολη» θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου, δίνοντας χαρά στον κόσμο. Ο Δημοτικός Κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας μεταμορφώθηκαν σε τοπίο μαγικό, όπου μέσα σε ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό χωριό, «Το Χωριό του Αη Βασίλη».

Το σπιτάκι του Αη Βασίλη, τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά με πολλές εκπλήξεις, τα ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, οι μουσικές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα πλούσια εδέσματα και ροφήματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς, τα τρενάκια περιήγησης, το παγοδρόμιο, το μαγευτικό καρουζέλ, ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού και τα χαμόγελα εθελοντών και επισκεπτών, κάνουν την «Ονειρούπολη» Δράμας πόλο έλξης για τους επισκέπτες.


Το «Δάσος των Χριστουγέννων» στη Βέροια
Στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα και κάτω από την πράσινη στέγη των δέντρων ξεδιπλώνεται και φέτος το γιορτινό παραμύθι του «Δάσους των Χριστουγέννων» σε συνολική έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων. Η γνωστή και αγαπημένη τοποθεσία του φράγματος διαμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό γιορτινό προορισμό με παραμυθένια σπιτάκια, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χιλιάδες φωτάκια και στολίδια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κουκλοθέατρο και δρώμενα για παιδιά, βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών. Το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια θα λειτουργήσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015, η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 21:00

Η «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες

Στην «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες λειτουργούν παγοδρόμιο, καρουζέλ, παγοτσουλίθρα, συγκρουόμενα, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια κ.λ.π. για τη διασκέδαση όλων των μικρών και μεγάλων επισκεπτών, ενώ υπάρχουν και κλόουν, ξυλοπόδαροι, και σώου για τα παιδιά. Και όπως κάθε χρόνο το τρενάκι, που ξεναγεί τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης και τους φέρνει στην Πολιτεία των Ευχών. Τα πρωϊνά λαμβάνουν χώρα διάφορα χάπενιγκς, μάγος, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κατασκευές, face painting κ.α., ενώ τα βράδια γίνονται συναυλίες με γνωστούς πανελληνίως καλλιτέχνες, τοπικά μουσικά σύνολα και νεανικά συγκροτήματα.

Η «Παραμυθοχώρα» στη Χαλκιδική

Στο Στρατώνι της Χαλκιδικής μπορούν να επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι την «Παραμυθοχώρα» και να περάσουν ώρες χαράς και διασκέδασης στα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί με τη βοήθεια των εθελοντών. Το «Σπίτι του Αη-Βασίλη», το «Σπίτι του Παραμυθιού», το «Ταχυδρομείο», το «Σπίτι των Κατασκευών» και το «Σοκολατόσπιτο» μαγεύουν τους επισκέπτες. Το χωριό θα μείνει ανοιχτό έως τις 2 Ιανουαρίου και η είσοδος είναι δωρεάν.


Η «Παραμυθούπολη» των Γιαννιτσών

Για τέταρτη χρονιά ο δήμος Πέλλας στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών οργανώνει την Παραμυθούπολη. Τα λαμπιόνια και οι γιρλάντες δίνουν λάμψη στα σπιτάκια με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τις λιχουδιές, τα ζαχαρωτά και τα καλούδια, ενώ τα ξωτικά και οι ήρωες των παραμυθιών ξεπροβάλλουν από το Μαγεμένο Δάσος προσκαλώντας σας για ατελείωτο παιχνίδι στο παγοδρόμιο, το καρουζέλ, το τραμπολίνο, τις κούνιες, το τρενάκι και τα φουσκωτά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Κιλκίς

Θεματικά σπιτάκια, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις περιμένουν όσους επιλέξουν να επισκεφθούν το  Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς στην κεντρική πλατεία Ειρήνης. Το πρόγραμμα λειτουργίας του περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων τόσο εντός των σπιτιών, όσο και εκτός στον περιβάλλοντα χώρο σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, καθώς επίσης και εκδηλώσεις όπως υπαίθριες μουσικές συναυλίες, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα κ.α. Τα χάλκινα της Γουμένισσας, οι Μωμόγεροι του Αγίου Μάρκου που κατεβαίνουν στο Κιλκίς στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ παιδικές χορωδίες, χορευτικά και άλλα θα γεμίσουν πρωινά και απογεύματα.




Το «Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου διοργανώθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και τους «Γιατρούς του Κόσμου». Δώδεκα ξύλινα σπιτάκια φιλοξενούν ποικίλες δραστηριότητες που θα απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά. Οι εθελοντές της Πιερίας υπόσχονται μαγικές στιγμές και μια δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά, σε έναν χώρο που σέβεται τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Χριστουγέννων και ταυτόχρονα επιτελεί και έναν εκπαιδευτικό στόχο, μεταφέροντας στους επισκέπτες τη γεύση και το άρωμα των παραδοσιακών Χριστουγέννων. Λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 έως 22:00.


Η Αστερούπολη των Ιωαννίνων

Καθημερινά η Αστερούπολη δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες και γι' αυτό έχει φροντίσει να διασκεδάσει τους καλεσμένους της, με συνεχείς δράσεις και δρώμενα από το πρωί έως και το βράδυ. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα μαγικά μονοπάτια της Αστερούπολης και να ταξιδέψετε στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Αστερούλας. Ανοιχτό παγοδρόμιο, ανοιχτή μουσική σκηνή, μουσική σκηνή Factory of Ioannina με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, εστιατόριο, Λούνα Παρκ, μουσείο, το μαγικό Camelot Ice street, Carousel, καφετέριες, χριστουγεννιάτικη αγορά, η γλυκιά ζαχαρούπολη, και πολλές άλλες δράσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Επιμέλεια Κάτια Γερακαρίτου
voria.gr