powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Βραβεία ΠΣΑΤ:Κορυφαία αθλήτρια AMEA ,Στέλλα Σμαραγδή (Στίβος) καταγωγή από Νικήτη


Ο ΠΣΑΤ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικού Τύπου) ανέδειξε τους κορυφαίους για το 2014, καθώς επίσης και ανθρώπους που προσέφεραν ή συνεχίζουν να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό. 
Κορυφαία αθλήτρια AMEA ,Στέλλα Σμαραγδή (Στίβος) καταγωγή από Νικήτη
Τιμητική διάκρισηΑλέξανδρος Παπαδημητρίου, Έλληνας σφυροβόλος και αθλητής της ΑΕΚ, καταγωγή Νικήτη
Σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Στάδιου Ειρήνης και Φιλίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές, τις κορυφαίες αθλήτριες και τις κορυφαίες ομάδες για το 2014, ενώ ήταν πολλές οι τιμητικές διακρίσεις. Τις εντυπώσεις, βέβαια, έκλεψαν ο Γιώργος Σαμαράς με τον μικρό Τζέι, ενώ η Εθνική ομάδα του
ποδοσφαίρου αναδείχτηκε η κορυφαία της χρονιάς. Το... χορό άνοιξαν με χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ τον ΠΣΑΤ για την διοργάνωση, για μια ακόμη φορά φέτος, αυτής της εκδήλωσης-θεσμού, αυτού του γεγονότος αναφοράς για τον αθλητισμό μας, τα τελευταία 61 χρόνια.

Και βεβαίως, θέλω να συγχαρώ τους βραβευόμενους και τιμώμενους σήμερα αθλητές, αθλήτριες και ευρύτερα ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις, το ήθος και την προσφορά τους. Αυτόν ακριβώς τον αθλητισμό, που τιμά και βραβεύει σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια του ΠΣΑΤ, τον αθλητισμό του ήθους και της άμιλλας, του συναγωνισμού και του καθημερινού τίμιου αγώνα, είναι που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Κι αυτός είναι, από την πρώτη στιγμή, και ο δικός μου προσανατολισμός και η βούλησή μου από την θέση στην οποία βρίσκομαι. Αφενός, να στηρίξουμε τον Έλληνα αθλητή, ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Να κάνουμε καθετί ώστε τα χρήματα που προέρχονται από το υστέρημα του φορολογούμενου να φτάνουν στους αθλητές μας και στην ανάπτυξη του αθλητισμού, και να μην χάνονται σε λειτουργικά έξοδα και άλλες δαιδαλώδεις διαδρομές.

Και βεβαίως να βρούμε μέσα από ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, το πώς και τα αναγκαία κίνητρα που απολαμβάνουν οι αθλητές μας, και οι ιδίως οι μαθητές, θα διατηρήσουμε, και θα θωρακίσουμε αποτελεσματικά τον αθλητισμό μας από φαινόμενα όπως της φάμπρικας των μοριοδοτήσεων που άδικα και παράνομα δίνονταν σε διάφορα αθλήματα. Και ως προς αυτό, πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και ο πρόεδρος της ΕΟΕ και όλοι οι παρευρισκόμενοι σήμερα εδώ.

Και αφετέρου, να διασφαλίσουμε την διαφάνεια, την νομιμότητα, την λογοδοσία και την δικαιοσύνη παντού. Να διασφαλίσουμε ότι η αθλητική οικογένεια θα μπορεί πλέον να είναι σίγουρη ότι η νομιμότητα, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα είναι απαράβατοι κανόνες. Να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα μπορούν πλέον να είναι σίγουροι ότι όλοι πραγματικά υπηρετούμε το καλό του αθλητισμού μας και μόνο αυτό.

Αυτός είναι ο απαρέγκλιτος στόχος. Είναι χρέος μας απέναντι σ’ αυτούς τους αθλητές που τιμώνται σήμερα εδώ. Είναι χρέος μας απέναντι στα ταλέντα του αύριο. Χρέος μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Καλή συνέχεια λοιπόν, με υγεία και νέες, σπουδαίες επιδόσεις στους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Το 2015 να είναι κι αυτό μια καλή χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό».

Επίσης, βραβεύτηκε η οικογένεια Παπαπέτρου, με τους Αργύρη, Γιάννη, Γιώργο να περνούν από τα παρκέ και τη γυναίκα της... παρέας, Νατάσσα, να έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα βραβεία του ΠΣΑΤ

Τιμητική διάκριση: Πέτρος Λινάρδος (Δημοσιογράφος)

Έπαθλο «Ευ αγωνίζεσθαι» (Fair Play), Γιάννης Χλωρός (Νέα Ιωνία): «Σήμερα βραβεύονται όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο να είναι μαζί, μας έχει ανάγκη όλους το αγαπημένο μας άθλημα».

Έπαθλο «Ευ αγωνίζεσθαι» (Fair Play), Σεραφείμ Παπάνογλου (αρχηγός ανδρικής ομάδας μπάσκετ Σπόρτινγκ): Με τον Προμηθέα Πατρών να προηγείται με έναν πόντο, ο Σπόρτινγκ αποφάσισε να μην εκδληλώσει επίθεση στο τέλος και να διεκδικήσει τη νίκη, αφού λίγο νωρίτερα οπαδοί της ομάδας των Πατησίων είχαν χτυπήσει με αντικείμενο παίκτη των Πατρινών.

Κορυφαίος προπονητής: Νίκος Γέμελος (Κολύμβηση), Υποψήφιοι ήταν και οι Γιώργος Μορφέσης (Πόλο), Φερνάντο Σάντος (ποδόσφαιρο). «Ευχαριστώ όλους εσάς γι' αυτό το βραβείο. Είναι αφιερωμένο στη γυναίκα και τα παιδιά μου, έχω δουλέψει πάρα πολύ, αλλά και στους αθλητές μου, που έχω δουλέψει μέρες και μήνες πάνω από τα κεφάλια τους. Επίσης, ευχαριστώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και κάνω έκκληση στην Πολιτεία να είναι ανοιχτά τα κολυμβητήρια και να κάνουμε τη δουλειά μας».

Τιμητική διάκριση: Γιώργος Μορφέσης: «Είναι ιδιάιτερη τιμή για μένα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ τους αθλητές μου και τους παράγοντες της Ομοσπονδίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο του ΠΣΑΤ και στους αθλητικούς συντάκτες. Θέλω να πω ότι δεν είμαστε στα άλλα σπορ, είμαστε ένα σπορ που πηγαίνουμε μπροστά. Να ζητήσω κι εγώ να έχουμε ανοιχτά κολυμβητήρια».

Τιμητική διάκριση: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Έλληνας σφυροβόλος και αθλητής της ΑΕΚ

Τιμητική διάκριση: Γιώργος Ζαραβίνας και Δημήτρη Καφφάκος: Οι δύο αθλητές του χάντμπολ αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση

Έπαθλο coca cola / τρία έψιλον: Αναστασία Αβραμίδου
Έπαθλο ανερχόμενου ταλέντου: Αντώνης Σάγμαλης, πρωταθλητής Motocross

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία: Στέλλα Σμαραγδή (Στίβος)

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία: Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση)

Κορυφαία ομάδα ατόμων με αναπηρία: Διπλό τένις ανδρών με αμαξίδιο (Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης)

Έπαθλο κοινωνικής προσφοράς: Αργύρης (μπάσκετ), Ιωάννης (μπάσκετ), Γιώργος (μπάσκετ) και Νατάσσα Παπαπέτρου (ποδόσφαιρο).

Αργύρης Παπαπέτρου: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ΠΣΑΤ για τη βράβευση αυτή. Τα παιδιά μας είναι μόλις στην αρχή. Εμείς που είμαστε εδώ δε θα ήμασταν αν δεν υπήρχαν 4 σπουδαίοι άνθρωποι που είναι οι γονείς μου και οι γονείς της γυναίκας μου. Να τους ευχαριστήσω που μας βοήθησαν να συνεχίσουμε να ονειρευόμεαστε, να προσπαθούμε και να ακολουθήσουμε το όνειρό μας».

Γιάννης Παπαπέτρου: «Για μας ο αθλητισμός είναι μονόδρομος. Τα γονίδια είναι πολύ πίσω. Αυτό μας γεμίζει, μας βοηθάει και μας δίνει δύναμη. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους εσάς».

Τιμητική διάκριση: Νίκος Βεζυρτζής, Άκης Μιχαηλίδης.

Τιμητική διάκριση: Έμυ Φούντα (Διευθύντρια ελληνικού κολλεγίου Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα λυκείων γυναικών του βόλεϊ)

Τιμητική διάκριση: Έμυ Φούντα (Διευθύντρια ελληνικού κολλεγίου Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα λυκείων γυναικών του βόλεϊ)

Τιμητική διάκριση: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ. Ήταν μια σημαντική χρονιά για μας στον αθλητισμό και πρέπει να κάνουμε στην πράξη αυτά που είπε ο Υπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός. Να βοηθήσουμε όλοι τους Έλληνες αθλητές να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, που είναι να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Κορυφαία αθλήτρια: Κατερίνα Νικολαΐδου (Κωπηλασία)

Κορυφαίος αθλητής: Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο)

 Ηλιάδης
Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»: Γιώργος Σαμαράς και μικρός Τζέι. «Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να πω. Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί εδώ ο Τζέι. Είναι σημαντικό για μένα. Υπάρχουν πολλοί ανώνυμοι άνθρωποι που με τις φιλανθρωπίες έκαναν πολλά περισσότερα για παιδιά που είναι άρρωστα και φτωχά. Αυτοί αξίζουν περισσότερα βραβεία. Ο μοναδικός λόγος που είμαι εδώ είναι ο μικρός. Είχα ένα πρόβλημα οικογενειακό και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να μου δώσει δύναμη για να το ξεπεράσω είναι αυτός εδώ».

Κορυφαία ομάδα: Εθνική ανδρών ποδοσφαίρου. Οι Γιώργος Σαμαράς και Γιώργος Καραγκούνης είναι παρόντες.

Καραγκούνης: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτή τη βράβευση. Έστω και για λίγα λεπτά ένιωσα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Να συγχαρώ τα κορίτσια του πόλο, που βγήκαν πρώτες στην Ευρώπη και τα παιδιά στην κολύμβηση. Το περασμένο καλοκαίρι καταφέραμε κάτι που δεν είχαμε κάνει ξανά.

Πήγαμε στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά, αλλά είμαστε πιο πολύ χαρούμενοι για τη χαρά που δώσαμε σε όλους τους Έλληνες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τώρα μέσα από τις ήττες θα φανούμε πιο δυνατοί. Δεν γίνεται πάντα να νικάμε, θα έχουμε και άσχημες εμφανίσεις, και άσχημα αποτελέσματα.

Είμαστε εδώ δυνατοί, έχουν μείνει 6 παιχνίδια και ελπίζω ο Γιώργος να πετύχει ακόμα πιο σημαντικά γκολ από αυτά του Μουντιάλ. Αλλιώς αισθάνεσαι εντός γηπέδου, στο χορτάρι, αλλιώς αισθάνεσαι εκτός γηπέδου. Είναι μια νέα αρχή για μένα, ελπίζω όλα να πάνε καλά και να χαμογελάσουμε πάλι».

www.gazzetta.gr