powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Έτοιμη για υπαγωγή στο νόμο Ορφανού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

H σημαντική είδηση πως πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να υπαχθούν τα χρέη της στο νόμο Ορφανού, εκφράστηκε στη σημερινή, εν εξελίξει Γενική Συνέλευση των μετόχων της «ασπρόμαυρης» εταιρείας, ενώ διευκρινίστηκε από τα επίσημα χείλη του Δικεφάλου πως αυτή είναι ήδη δεδηλωμένη σε έγγραφα.
Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να κάνει χρήση του συγκεκριμένου νόμου πληρώνοντας ένα ποσό της τάξεως των 10,5 εκατ. ευρώ άμεσα και άλλα 4 εκατ. ευρώ σε δόσεις. Τη λύση αυτή θα δύναται να
ενεργοποιήσει όταν εκδικαστούν οι προσφυγές που έχει καταθέσει κατά τον Δημοσίου (παγωμένα χρέη) και δεν δικαιωθεί.
«Εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη προς το δημόσιο ο ΠΑΟΚ υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να καταβάλει 10,5 εκ. ευρώ και να ρυθμίσει σε δόσεις ένα ακόμη ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας.
Η ΓΣ διεξήχθη κανονικά, καθώς το «παρών» έδωσαν 136.958.000 περίπου μετοχές (ήτοι το 87,45% της εταιρίας). Στην αίθουσα συνέντευξης Τύπου παρευρέθη η Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος από τον ΑΣ ΠΑΟΚ, ενώ απόντας ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, με την εταιρεία να εκπροσωπείται από τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Ζήση Βρύζα.
Πάνω από 36 εκατ. ευρώ η επένδυση Σαββίδη στον ΠΑΟΚ
Όπως έγινε γνωστό, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Ιβάν Σαββίδης, έχει επενδύσει στον Δικέφαλο από το καλοκαίρι του 2012 συνολικά 36.386.000 εκ. ευρώ (το έξοδο για να παραμείνει στο 10% στον ΑΣ ΠΑΟΚ καλύπτεται απ' αυτό το ποσό), κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία συμφερόντων του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ, κατέχει το 77,45 των μετοχών της ΠΑΕ.

Εξάλλου, από τη σύγκριση των ιδίων κεφαλαίων με τις ζημίες της περιόδου 2013-14, απορρέει ότι στην παρούσα φάση υπάρχει θετικό πλεόνασμα για τα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ της τάξης των 7.718.000 εκ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό της σεζόν 2012-13 ήταν αρνητικό, δηλαδή μείον, 3.696.000 εκ. ευρώ. Ακόμη, τονίστηκε ότι έχουν καλυφθεί όλες οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έως τώρα, απλώς στην τελευταία μπήκαν 9 εκ. από τα συνολικά 14,5, για τεχνικούς λόγους.

Σχετικά με το αγωνιστικό τμήμα, την σεζόν 2013-14 κόστισε συνολικά 21 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία, ενώ πρόπερσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 14 εκ. ευρώ. Η αξία των παικτών την σεζόν 2013-14 αποτιμάται στα 18,8 εκ., ενώ το αντίστοιχο ποσό την περίοδο 2012-13 ήταν 14,4 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, εγκρίθηκε  ο ισολογισμός και ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και η αμοιβή των ορκωτών λογιστών, η οποία φθάνει τα 11.500 ευρώ. Τέλος, η ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενέκρινε και την αμοιβή των Ιάκωβου Αγγελίδη και Ζήση Βρύζα
www.voria.gr