powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Σφαγή της φάλλαινας στα νησιά ΦΕΡΟΕΣ τα οποία ανήκουν στην Δανία..(πολιτισμένη Ευρώπη λένε μετά)

"Κάθε χρόνο οι κάτοικοι των νησιών αυτών σκοτώνουν φάλαινες και άλλα μικρά κητοειδή. Τις οδηγούν με βάρκες σε κάποιο κόλπο μετά από μακρύ κυνήγι. Οι εξουθενωμένες, πανικόβλητες και μπερδεμένες φάλαινες καταλήγουν στα αβαθή όπου αρχίζει το λουτρό αίματος. Με γάντζους 2.2 κιλών χτυπάνε συνεχώς τα αβοήθητα ζώα. Μετά με ένα μαχαίρι 15 εκατοστών τρυπάνε μέσα στην σπονδυλική στήλη. Το αίμα ρέει και ο κόλπος γεμίζει με νεκρές φρικτά κτυπημένες φάλαινες.
Οι κάτοικοι των νησιών αυτών το θεωρούν μεγάλο φεστιβάλ και το διασκεδάζουν. Μέχρι και τα σχολεία κλείνουν για να παρακολουθήσουν τα παιδιά το θέαμα!! Συνήθως τρέχουν στην παραλία και σκαρφαλώνουν στα άψυχα κουφάρια των φαλαινών.
Κάθε χρόνο περίπου 2000 φάλαινες θανατώνονται.
Αυτό το είδος φάλαινας (North Atlantic long-finned pilot whales) είναι αυστηρά προστατευόμενο. Σκοτώνοντας 100 φάλαινες τη φορά, οι «άνθρωποι» αυτοί σκοτώνουν ανεξέλεκτα ολόκληρες οικογένειες ζώων καταστρέφοντας την φυσική ισσοροπία του βόρειου Ατλαντικού.
Παλαιότερα και άλλα κράτη (Ισλανδία, Νορβηγία) ακολουθούσαν την ίδια πρακτική αλλά εκεί έχει πλέον σταματήσει. Οι κάτοικοι των νησιών δεν έχουν ανάγκη από το κρέας των φαλαινών και πολλές από αυτές σαπίζουν και πετιούνται. Δεν μπορούν να εξάγουν το κρέας αφού είναι μολυσμένο από βαριά μέταλλα και τοξίνες (λόγω ανθρώπων και αυτό) και δεν ικανοποιούν τα στάνταρντς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ευτυχώς) για φαγητό."
Δανοί ψαράδες επι το...έργον!
Τι να πει κανείς μπροστά σε αυτές τις εικόνες;


































Τα ζώα αυτά είναι ευαίσθητα... κοινωνικά με υψηλά ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα. Έχουν την δυνατότητα να νιώσουν θλίψη, πανικό και πόνο.


Υπάρχουν πολλά sites στο Internet που προσπαθούν να σταματήσουν την τραγωδία αυτή. Ένα από αυτά είναι: http://www.thepetitionsite.com/1/end-whale-dolphin-slaughter-in-the-faroe-islands
Στο συγκεκριμένο site προσπαθούν να φτάσουν τις 10.000 υπογραφές!