powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Έκλεισε το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ο ΔΟΛ

Τίτλοι τέλους στο γραφείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στη Θεσσαλονίκη, που μετρά 37 χρόνια παρουσίας στην συμπρωτεύουσα.
Σήμερα απομακρύνθηκαν και οι δύο τελευταίοι δημοσιογράφοι που είχαν απομείνει και εργάζονταν για λογαριασμό των εφημερίδων "Τα Νέα" και "Το Βήμα".
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ενέργεια αυτή είναι χαρακτηριστική της αντίληψης που κυριαρχεί πλέον στα εκδοτικά συγκροτήματα, με την ανοχή της πολιτείας: η ενημέρωση περιορίζεται ασφυκτικά στην περιοχή όπου συγκεντρώνονται τα
κέντρα αποφάσεων, και η περιφέρεια, παρά την ανθηρή ρητορική για την ιδιαίτερη –υποτίθεται– σημασία της, απαξιώνεται απολύτως.
Η διακοπή λειτουργίας του ανταποκριτικού γραφείου των εφημερίδων του ΔΟΛ προστίθεται στην αλυσίδα των ανταποκριτικών γραφείων εφημερίδων τα οποία συρρικνώθηκαν ή έκλεισαν επίσης, αλλά και των ανταποκριτικών γραφείων τηλεοπτικών σταθμών τα οποία λειτουργούν ακόμη και χωρίς δημοσιογράφους, μολονότι τα εν λόγω ΜΜΕ χαρακτηρίζονται ως πανελλαδικής εμβέλειας, καταλήγει η ΕΣΗΕΜ-Θ.
www.avgi.gr