powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Άγριο παρασκήνιο με το βίντεο - Μήνυση Σαμαρά στον Παύλο Χαϊκάλη. Αποσύρθηκε το video από τα παραπολιτικά

Σφοδρές πιέσεις, εμφανείς και παρασκηνιακές, ασκούνται από το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες με αφορμή την καταγγελία του Παύλου Χαικάλη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία στέλεχος τράπεζας και πρώην συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, προσέγγισε τον βουλευτή Αττικής για να τον «εξαγοράσει» και να ψηφίσει υπέρ του προτεινόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.  Το ένα από τα δυο επίμαχα βίντεο, το οποίο φέρεται να είναι συνολικής διάρκειας μιάμιση ώρας, έχει παραδοθεί εδώ και δυο σχεδόν εβδομάδες στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν κινήθηκαν άμεσα. Η ιστοσελίδα parapolitika.gr ανήρτησε στο διαδίκτυο νωρίτερα το απόγευμα
απόσπασμα από το βίντεο, όπου μεταξύ άλλων περιέχονται διάλογοι ανάμεσα στον Π. Χαικάλη και τον φερόμενο ως «μεσάζοντα». Σε αυτό εμφανιζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει στον βουλευτή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς και λεπτομερείς προτάσεις για το πώς τα χρήματα από τη δωροδοκία, θα «ξεπλυθούν».
Η εισαγγελία είχε νωρίτερα διαμηνύσει ότι το υλικό είναι παράνομο, εξ ου και αρκετά μέσα ενημέρωσης δεν το απαραρήγαγαν. Ωστόσο οι πιέσεις εντάθηκαν πριν από λίγη ώρα, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, ιδιαίτερα μετά τη φράση του τελευταίου σε συνέντευξή του σχετικά με το για ποιόν ενεργούσε ο «μεσάζων». «Για ποιον ενεργούσε ξέρω, μου έχει πει και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και κάποιο όνομα τραπεζίτη, που είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό» φέρεται να είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους» ήταν η αντίδραση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλούσε για «επανάληψη της παρωδίας ‘ο κουμπαράς'. Σενάριο: Π. Καμμένος - Αλ. Τσίπρας. Σκηνοθεσία: Π. Καμμένος. Πρωταγωνιστούν: Π. Καμμένος, Π. Χαϊκάλης, Π. Σκουρλέτης και συνεργάτες, Μοντάζ: Λάκης Λαζόπουλος».
Μετά από αυτόν τον καταγισμό πιέσεων, το εννιάλεπτο απόσπασμα του βίντεο αποσύρθηκε από το διαδίκτυο, καθώς και το σχετικό ηλεκτρονικό δημοσίευμα στα parapolitika.gr.
www.efsyn.gr