powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Έκθεση τουρισμού MITT Μόσχας.Συμμετοχή της Χαλκιδικής στο περίπτερο του ΕΟΤ.

φωτο Γρηγόρης Τάσιος
Έκθεση τουρισμού Μόσχας.Συμμετοχή της Χαλκιδικής στο περίπτερο του ΕΟΤ. Έντονο προβληματισμό δίνουν τα πρώτα στοιχεία. -50% σε σύγκριση με το 2014. Στην προσπάθεια τόνωσης της αγοράς και η αναπληρωτής υπουργός Κα Κουντουρά αλλά και ο αν.υπουργός κ. Ησυχος.

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας συζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία  Έλενα
Κουντουρά με την Ρωσίδα ομόλογο της κατά την παραμονή της στη Μόσχα όπου εκπροσωπεί τη χώρας μας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2015.   

 Κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, η κυρία Κουντουρά είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κυρία Alla Manilova, η οποία  υποδέχθηκε εγκάρδια την ελληνική αντιπροσωπεία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. 
 Παράλληλα η κυρία  Manilova αναφέρθηκε εκτενώς στο 2016, έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα.  Ενόψει των εορτασμών του 2016 οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη σύγκληση διμερούς forum για τον τουρισμό, με διευρυμένη εκατέρωθεν συμμετοχή φορέων από τις δύο κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διμερής συνεργασία.Η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι το 2016 συμπίπτει με τη επέτειο 1000 ετών Ορθοδοξίας και ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γεγονός αυτό θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην περαιτέρω ενίσχυση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού. 

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυρία Κουντουρά, είχε εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο,  παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχου, της Πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα κυρίας Δανάης–Μαγδαληνής Κουμανάκου και της Γενικής Προξένου κυρίας Ελένης Μιχαλοπούλου.Εν συνεχεία, η κυρία Κουντουρά έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Russia 24 όπου κάλεσε τους Ρώσους να επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών, παρουσίασε τις προτεραιότητες του ελληνικού τουρισμού και αναφέρθηκε στις ελληνικές πρωτοβουλίες για το αφιερωματικό έτος 2016.Τέλος, η κυρία Έλενα Κουντουρά παρέστη σε βραδιά ελληνικών προϊόντων και γευσιγνωσίας, με προσκεκλημένους παράγοντες  της ρωσικής τουριστικής αγοράς.
 Γρ. Τ'άσιος με την διευθύντρια 
του περιοδικού της 
αεροπορικής εταιρείας AEROFLOT, Κα Kristin Dzidzaria .