powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Δήμος Αριστοτέλη σχετικά με τα γεγονότα χθες Κυριακή 05.04.2015 στις Σκουριές

Δυστυχώς, γινόμαστε ξανά μάρτυρες μιας δυσάρεστης, απαράδεκτης και θλιβερής εικόνας που δεν τιμάει τόσο τους δημότες όσο και την εικόνα του Δήμου Αριστοτέλη που προβάλλεται στο Πανελλήνιο. Αν και ήταν ήδη γνωστή η πορεία προς τις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αλλά και η
αντισυγκέντρωση των εργαζομένων της μεταλλευτικής εταιρίας, για άλλη μια φορά οι Αστυνομικές Αρχές αποδείχθηκαν επικίνδυνα κατώτερες των προσδοκιών με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης, τη βίαιη συνάντηση των δυο πορειών και τελικά τη χρήση βίας και χημικών ως μόνιμη απάντηση για τον κατευνασμό των διαδηλωτών.

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη καταδικάζουμε τα θλιβερά γεγονότα στις Σκουριές, τις προαναγγελθείσες διακοπές της κυκλοφορίας και το ρόλο των εργαζομένων ως "αγανακτισμένων" θεματοφυλάκων και φορέων πίεσης της μεταλλευτικής εταιρίας. Καταδικάζουμε επίσης τις καταστροφές περιουσιών  που έγιναν στην Ιερισσό και γενικότερα τους προπηλακισμούς και τη χρήση βίας από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατακριτέες και ακυρώνουν κάθε ειλικρινή προσπάθεια επίλυσης του σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Δεν θα μπούμε όμως περαιτέρω στον πειρασμό να καταλογίσουμε ευθύνες και υπαιτιότητες ή να μιλήσουμε για τυχόν σκοπιμότητα του επιχειρούμενου κλίματος γιατί αυτή τη στιγμή προέχει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να ανοίξει ο δρόμος της οριστικής επίλυσης του θέματος. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα ανεχθούμε από κανέναν εμμονή σε μια αντιπαράθεση χωρίς ουσία για το ποιός είναι ο πρωταίτιος, στείρα άρνηση και προσπάθεια να μεταφερθούν οι ευθύνες από τη μια πλευρά στην άλλη και τούμπαλιν.

Απευθύνουμε δραματική έκκληση για ψυχραιμία και ταυτόχρονα παράκληση να σταματήσουν από όλες τις πλευρές οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, οι προσβολές και οι αντιπαλότητες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πυροδοτούν και να κλιμακώνουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα και να δημιουργούν βαθύτερο ρήγμα στην υφιστάμενη διαίρεση της τοπικής κοινωνίας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της και να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οριστική λύση του προβλήματος και την επαναφορά της ειρήνης στην περιοχή μας.


Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη