powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αντιπαράθεση για τα πασχαλινά φροντιστήρια των ιδιωτικών

Η πρόθεση των ιδιωτικών σχολείων να προσφέρουν φροντιστηριακά μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών ιδιωτικής εκπαίδευσης
Οι ιδιοκτήτες, σε ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι βάσει νόμου, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις υποδομές τους εκτός
διδακτικών ημερών, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική, και οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν
επιπλέον αμοιβή.

Στην ανακοίνωση τους οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων επισημαίνουν επίσης ότι η εν λόγω πρακτική συναντάται και σε δημόσια σχολεία, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες και μαθήματα, είτε με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων, είτε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), υποστηρίζει ότι είναι παράνομη η πρακτική, αφού διά νόμου, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία έχουν ακριβώς τις ίδιες γιορτές και αργίες. Μέσω σχετικής ανακοίνωσης η ΟΙΕΛΕ τονίζει επίσης ότι από παιδαγωγικής άποψης, η περίοδος των διακοπών αποτελεί ευκαιρία για τους μαθητές να ξεκουραστούν και να αφιερώσουν χρόνο για τις προσωπικές δραστηριότητές τους.

Οι ιδιοκτήτες, από την πλευρά τους, διερωτώνται ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο «η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ περιορίζει τις απειλές της στα ιδιωτικά σχολεία». Η απάντηση που δίνουν οι ίδιοι είναι ότι «η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους μαθητές ούτε καν για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς». «Μοναδικό της μέλημα είναι να βλάπτει με κάθε ευκαιρία και κάθε μέσον την ιδιωτική εκπαίδευση για να επιτύχει τελικά τον καταστατικό της σκοπό που δεν είναι άλλος από την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας» επισημαίνουν.

Πάντως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών ιδιωτικής εκπαίδευσης προτίθενται να ζητήσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για όλες τις υποθέσεις παράνομης λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.