powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αποκλεισμός δρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών από τους συμπαραστάτες της eldorado gold υπό την 'ανοχή του Υπουργού'.

"Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ιερισσού, Ν.Ρόδων, Ουρανούπολης, Αμμουλιανής, Γοματίου και Αγίου Όρους από τον μισθοφορικό στρατό της ELDORADO. Σε δύο σημεία του δήμου Αριστοτέλη έχουν στηθεί μπλόκα από τους "διαμαρτυρόμενους” υπαλλήλους
που έχουν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία έντασης και σκηνικού »πολέμου» μεταξύ των χωριών του Δήμου Αριστοτέλη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Φορέων & Συλλόγων Σταγείρων- Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

"Χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο μπλόκο Στρατωνίου υπάλληλοι σταμάτησαν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και ρωτούσαν, με απειλητικές διαθέσεις, αν υπήρχε μέσα σε αυτό κάποιος κάτοικος της Ιερισσού. Σε όλη τη διάρκεια αποκλεισμού του δρόμου, όσοι κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο προπηλακίστηκαν, ενώ δεν έλειψαν και τα χτυπήματα με κλοτσιές και μπουνιές στα οχήματα που αναγνωρίζονταν ως οχήματα αντιδρώντων στην εξόρυξη χρυσού", προσθέτει.

"Σήμερα, σε άριστη συνεργασία με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό. Οι αστυνομία παραμένει αμέτοχη. Επιπλέον, στο μπλόκο του Γοματίου η ΕΛ.ΑΣ έχει δημιουργήσει δικό της μπλόκο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου απ΄αυτό των υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Γιατί άραγε η αστυνομία σταματά τα οχήματα σε τόσο μεγάλη απόσταση από το σημείο αποκλεισμού;", διερωτάται στη συνέχεια ο Συντονισμός Φορέων & Συλλόγων Σταγείρων- Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

"Προφανώς η ΕΛ.ΑΣ εμποδίζει τα οχήματα κατοίκων και επισκεπτών να πλησιάσουν το μπλόκο ώστε να μην εκτεθούν οι υπάλληλοι της Ελληνικός Χρυσός, τόσο για την ταλαιπωρία που δημιουργούν όσο και για το επίπεδο των επιχειρημάτων που προβάλλουν. Εχτές, λόγου χάρη, επισκέπτες που εμποδίστηκαν στο μπλόκο ρώτησαν τους συγκεντρωμένους »τα παιδιά σας δεν τα σκέφτεστε;» για να λάβουν την αφοπλιστική απάντηση “δικά μας είναι και τα κάνουμε ότι θέλουμε”", αναφέρεται στη συνέχεια.

"Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ελληνικός Χρυσός καναδικών συμφερόντων. Για άλλη μια φορά, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει θεατής όταν συμφέρει την εταιρεία, και “επιχειρεί” σε χρόνο και με τρόπο που συμφέρει την εταιρεία. Είναι απαράδεκτο μια ιδιωτική εταιρεία να συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να σταματήσει τη λειτουργία αυτού του παρακράτους. Αν πραγματικά θέλει η κυβέρνηση να δοθεί βιώσιμη λύση στην περιοχή και να επιτευχθεί η κοινωνική ειρήνη είναι επιτακτικό να δράσει άμεσα", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Φορέων & Συλλόγων Σταγείρων- Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.