powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ο(Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ") για τις Αλογοδρομίες στην Συκιά 13-14/4/15

(φωτο Μαρία Λαθούρη fb)

Ομάδα Εθελοντών Δραγουντέλι  fb
Ως Ομάδα (Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ") θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι (σήμερα)πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την τρίτη ημέρα του Πάσχα αλογοδρομίες προς τιμήν του
Αγίου Γεωργίου .

Η ομάδα ήταν παρών ως πρώτη φάση στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου προς την σήμανση των παρκαρισμένων οχημάτων πάνω στο οδόστρωμα και μετά την άφιξη των αλόγων.

Στην συνέχεια μετά το τέλος της λειτουργίας οι αναβάτες των αλόγων και οι πολίτες παρευρέθηκαν στην παραλία της Συκιάς για την αναβίωση του εθίμου (αλογοδρομίες) , μέλη της ομάδος για άλλη μια φορά έδειξαν όσο μπορούσαν τον καλύτερο εαυτό της ως προς την ασφαλή διεξαγωγή των αλογοδρομιών.
Σε μία "κούρσα" αλόγων δύο αναβάτισσες έπεσαν απο τα άλογα όπου από την πρώτη στιγμή η ομάδα ήταν εκεί και εκτιμώντας την κατάσταση ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο ήταν στην κάλυψη των αλογοδρομιών. Ευτυχώς ο τραυματισμός και των δύο αναβατών ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς. Ενώ στην αρχή αλλός αναβάτης είχε πέσει απο το άλογο χωρίς ωστόσο να έχει σοβαρό πρόβλημα.
Η ομάδα θα είναι παρών παντού κι όπου μπορεί φυσικά ανάλογα με τις δυνατοτητές της.
Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκιάς "Τα συκιωτάκια" που διοργάνωσε και τις φετινές αλογοδρομίες και ελπίζουμε του χρόνου και σε κάθε έθιμο η εκδήλωση να βοηθάμε ΟΛΟΙ ακόμα και οι απλοί πολίτες!

Φωτογραφίες από facebook Ναρία Λαθούρη