powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Zεσταίνουν τις μηχανές τους τα καραβάκια στη Θεσσαλονίκη. Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια προς Περαία-Μπαξέ

Δεύτερη χρονιά φέτος για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης με τα τρία καραβάκια να ετοιμάζονται να σαλπάρουν για να μεταφέρουν τουρίστες και Θεσσαλονικείς από το λιμάνι προς την Περαία και αντίστροφα.
Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα καραβάκια που θα αναλάβουν τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Περαία και Νέους επιβάτες "ζεσταίνουν" τις μηχανές τους. Ο Μάνος Κάιλας,
ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε τη θαλάσσια συγκοινωνία μίλησε στο seleo για τις φετινές διαδρομές αλλά και για την περσινή επιτυχία. 
15 Μαϊου σαλπάρει ο "Κωνσταντής"
Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 15 Μαϊου πρόκειται να αρχίσει τα δρομολόγια του ο "Κωνσταντής", το καραβάκι που έκανε και πέρσι την αρχή για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Όπως μας λέει ο κ. Κάιλας "Πρώτος θα αρχίσει τα δρομολόγια ο Κώνσταντής, το δεύτερο πλοίο θα προστεθεί σταδιακά περίπου προς τα τέλη Μαϊού, ενώ το τρίτο θα ξεκινήσει στα μέσα του Ιουνίου. Η διαδρομή θα είναι ίδια με πέρσι, δηλαδή θα ξεκινάει από το λιμάνι, θα κάνει στάση σε Λευκό Πύργο, Καλαμαριά, Περαία και θα καταλήγει στους Νέους Επιβάτες και αντίστροφα. Θα γίνονται 10 διαδρομές την ημέρα, δηλαδή 5 δρομολόγια από το λιμάνι και 10 από τον δήμο Θερμαϊκού. Το εισιτήριο θα ανέρχεται στα 2,5 ευρώ για την κάθε διαδρομή".
40.000 άτομα μεταφέρθηκαν πέρσι με τα καραβάκια
Ο κ. Κάιλας μίλησε για την περσινή επιτυχία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, καθώς όπως μας λέει περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι επέλεξαν να μετακινηθούν με τα καραβάκια. "Οι περισσότεροι ήταν τουρίστες, κυρίως από Ασία και Βαλκάνια, που ήθελαν να απολαύσουν τη διαδρομή. Περιμέναμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους κατοίκους της Περαίας και τους Θεσσαλονικείς γενικότερα, ωστόσο ελπίζουμε πως φέτος θα έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, λόγω της διάδοσης".  
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη