powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Γ.Ζουμπάς στο κόκκινο: Να σταματήσουν άμεσα όλες οι εργασίες στις Σκουριές (ηχητικό)

«Στους πέντες μήνες αυτής της κυβέρνησης η εταιρεία έχει κάνει όσο έργο δεν είχε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα» είπε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Τζούλη Τσίγκα, τονίζοντας ότι δε θα έχει νόημα να κριθεί η νομιμότητα του έργου, όταν πια η καταστροφή θα έχει ολοκληρωθεί. 
Ο κ. Ζουμπάς τόνισε ότι υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία στον κόσμο της Χαλκιδικής, καθώς οι μέχρι τώρα κινήσεις του υπουργείου έχουν
αποδειχτεί αναποτελεσματικές, ζητώντας νασταματήσουν άμεσα όλες οι εργασίες στις Σκουριές, μέχρι να γίνει η συνολική επανεξέταση του σχεδίου της εταιρείας.  
Λίγο νωρίτερα, ο Δήμος Αριστοτέλη είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα και με σαφήνεια για το ζήτημα των Σκουριών, με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα στη συνέντευξη στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, όπου έκανε λόγο για 5.000 εργαζόμενους που δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. «Η εταιρεία κάνει λόγο για 5.000 εργαζόμενους, χωρίς όμως να εργάζεται κανείς στις Σκουριές, παρά μόνο συνεργεία εργολάβων  για τη διαμόρφωση των υποδομών εγκατάστασης, ενώ η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα του Δήμου να παρουσιάσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό εργαζομένων», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή είχε αναγνωρίσει νωρίτερα ότι ο συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένωναναφέρθηκε εκ παραδρομής, τονίζοντας ωστόσο ότι η Αριστερά δε μπορεί να είναι εκδικητική προς τους εργαζόμενους. 


Ακούστε: