powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Πρωτοφανές. Ο Πρόεδρος Εργαζομένων Γεν.Νοσ.Χαλκιδικής καταγγέλλει εργαζόμενο ότι δεν παρουσιάζεται για εργασία με κάλυψη του Διοικητή. H εφ. Μακεδονία για τα προβλήματα, του Νοσοκομείου.

 Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γεν. Νοσικομείο Χαλκιδικής Λαζάρου Ηλίας για πολλοστή φορά χθες στην TV Super Χαλκιδικής , αναφέρθηκε για τα γνωστά προβλήματα του Νοσοκομείου και την ευθύνη της νέας Κυβέρνησης και της Υγειονομικής Περιφέρειας που υπάγεται διοικητικά το Νοσοκομείο και του Διοικητού 
Αισθηση προκαλεί η αναφορά του πάλι σε εργαζόμενο στο
Νοσοκομείο στο τεχνικό τμήμα, που δεν πηγαίνει στη δουλειά, και ο διοικητής τον δικαιολογεί ( είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι μπορούσε να βγει στην σύνταξη γιαυτό δεν έρχεται!!)
Βέβαια εκτός από την προκλητική του στάση απέναντι στους ανέργους και του υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό  σύμφωνα με τον κώδικα αυτό αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα του Διοικητή (Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.3528/2007, «ο υπάλληλος παρέχει την εργασία του μέσα στον οριζόμενο από τις κείμενες γενικές ή ειδικές διατάξεις χρόνο». Η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία, σύμφωνα με την Υποπαράγραφο Ζ3, του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012.)
Ανέφερε και για τα ρουσφέτια που συνεχίζονται με την παράταση των αποσπάσεων, με ευθύνη της Κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου.

Η Μακεδονία (makthes.gr)  για το Νοσοκομείο  29-7-15

 Αιμορραγεί το Νοσοκομείο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική

Στο κόκκινο βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου. Δερματολόγος, ΩΡΛ και οδοντίατρος δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ενώ η Πνευμονολογική κλινική έμεινε με μόλις δύο γιατρούς από τους τέσσερις που είχε. Η Ουρολογική και η Ορθοπεδική δεν εφημερεύουν για πέντε ή και περισσότερες ημέρες το μήνα.
Την ίδια στιγμή στο μικροβιολογικό εργαστήριο υπηρετούν μόνον δύο γιατροί, ενώ τις εφημερίες καλύπτουν γιατροί από τα κέντρα υγείας του νομού Χαλκιδικής, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας εξαιτίας και της έλλειψης παρασκευαστών. Επιπλέον στο τμήμα Αιμοδοσίας πολλές φορές δεν υπάρχει γιατρός, για να παραστεί στις αιμοληψίες.
Τις παραπάνω καταγγελίες κάνει το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (ΣΕΓΝΧ) σε εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε προς κάθε αρμόδια αρχή ή δικαστήριο και η οποία στρέφεται σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου Ιωάννη Μπισχινιώτη. Ταυτόχρονα την κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, το διοικητή της 4ης ΥΠΕ και τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το σωματείο, απάντηση δεν έλαβε από κανέναν, αλλά το μόνο που εισέπραξε μέχρι στιγμής είναι αδιαφορία.
“Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πολυγύρου είναι πλέον τραγική. Ο αξονικός τομογράφος κάποιες ημέρες του μήνα δεν λειτουργεί καθόλου και για περίπου 20 ημέρες ανά μήνα δεν λειτουργεί απόγευμα και νύχτα. Η στεφανιαία μονάδα και η καρδιολογική κλινική, που στεγάζονται στον ίδιο χώρο, έχουν τη νύχτα μόνον μία νοσηλεύτρια, στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπηρετούν σε κάθε βάρδια μόνον δύο νοσηλεύτριες, ενώ στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού η αναλογία ασθενών-νοσηλευτών υπερβαίνει κατά πολύ το όριο ασφαλείας”, εξηγεί στη “Μ” ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής Ηλίας Λαζάρου και προσθέτει ότι δύο μαίες, των οποίων η οργανική θέση είναι στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, υπηρετούν στα κέντρα υγείας, χωρίς να έχουν νόμιμο λόγο μετακίνησης από τη Μαιευτική κλινική.

ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑ ΒΑΡΔΙΑ
Όπως καταγγέλλει ο κ. Λαζάρου, υπάρχει μόνον ένας τραυματιοφορέας σε κάθε βάρδια για όλο το νοσοκομείο, ο οποίος καλείται να καλύπτει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ τρεις τραυματιοφορείς υπηρετούν σε άλλες θέσεις.
Το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου λειτουργεί μόνον κατά την πρωινή βάρδια τις εργάσιμες ημέρες και καθόλου απογεύματα, νύχτες και αργίες. Επιπλέον δεν υπάρχει φύλαξη από τον Απρίλιο του 2015, ενώ απαραίτητα υλικά για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών απουσιάζουν, λες και είναι είδος πολυτελείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σύλλογος Νεφροπαθών αγόρασε αρκετές φορές υγειονομικό υλικό για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
“Ο νομός Χαλκιδικής δεν καλύπτεται από το ΕΚΑΒ. Η Θεσσαλονίκη αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των ασθενών, οι οποίοι χρήζουν διακομιδής σε άλλο νοσοκομείο, ή των πολιτών που μπορεί να περιμένουν ώρα, αν και επείγει η διακομιδή τους στο νοσοκομείο”, επισημαίνει ο κ. Λαζάρου.
Παράλληλα αναφέρει ότι υπολειτουργεί η γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα να χάνει το νοσοκομείο και συνεπώς και το ελληνικό δημόσιο χιλιάδες ευρώ.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του το σωματείο εργαζομένων στρέφεται εναντίον του διοικητή του Νοσοκομείου Πολυγύρου, επιρρίπτοντάς του ευθύνες ότι έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι “το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν λειτουργεί, για να κριθούν και να τοποθετηθούν προϊστάμενοι, παρά το νόμο, ενώ αρνείστε να τοποθετήσετε αναπληρωτές προϊσταμένους στα τμήματα. Δεν υπογράφετε προγράμματα εργασίας του προσωπικού. Απαλλάξατε από το κυκλικό ωράριο παρά το νόμο, άλλοτε εγγράφως κι άλλοτε σιωπηρά, υπαλλήλους κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς αιτιολογημένη απόφαση από αρμόδιο όργανο, ενώ μετακινείτε το νοσηλευτικό προσωπικό σε καθήκοντα διαφορετικά από την ειδικότητά του”.
Το σωματείο κατηγορεί το διοικητή για χορήγηση αδειών σε υπαλλήλους που δεν τις δικαιούνταν, αλλά και για το ότι δεν διώκει πειθαρχικά κανέναν υπάλληλο ο οποίος απουσιάζει χωρίς λόγο από την υπηρεσία του ούτε τον παραπέμπει στα αρμόδια όργανα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Μπισχινιώτης δηλώνει στη “Μ” ότι κάποιοι από τους καταγγέλλοντες χαίρουν ιδιαίτερων προνομίων και επιφυλάσσεται να απαντήσει με εξώδικο στις προσωπικές καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων σε βάρος του. Όσον αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου, παραδέχεται ότι είναι υπαρκτά.
“Διορισμοί νοσηλευτών δεν γίνονται και πολύ πριν από το μνημόνιο. Με το μνημόνιο όμως σταμάτησαν τελείως. Προσπάθειες γίνονται κυρίως αναφορικά με την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού. Η γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων δεν λειτουργεί, διότι μετά την κατάργηση του 5ευρου ορισμένοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν εκεί. Έχω ζητήσει από την 4η ΥΠΕ να στείλει έγγραφο σχετικά με την τήρηση της κρατικής σφραγίδας”, επισημαίνει ο κ. Μπισχινιώτης.
Ο ίδιος αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου μειώνεται κάθε χρόνο κατά 20%-25%, ενώ τα χρήματα για φέτος θα έχουν εξαντληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο επισημαίνει ότι έγιναν και κάποιες εκλογικευμένες κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως η ενσωμάτωση του ΠΕΔΥ Πολυγύρου στο νοσοκομείο, ενώ σχεδιάζεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας μόνον το καλοκαίρι. 
Της Νικολέττας Μπούκα