powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Δήμος Ν. Προποντίδας Το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών και η 1η Έκθεση Π.Ε.Ν.Α. Αγροτικών Μηχανημάτων και Τοπικών Προϊόντων, στο Δήμο .

Με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», ξεκινά τις εργασίες του την Πέμπτη 27 Aυγούστου 2015, το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας.
 Το Συνέδριο που αποτελεί την κορυφαία

εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας.
 Συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι – νέοι αγρότες από όλη την Ελλάδα καθώς και παρατηρητές από το εξωτερικό. Παράλληλα οργανώνεται έκθεση γεωργικών εφοδίων, μηχανημάτων και τοπικών προϊόντων, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.
 Η θεματολογία του συνεδρίου, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Αυγούστου, θα αναπτυχθεί πάνω στους άξονες της αξιοποίησης των τοπικών παραμέτρων επιχειρηματικότητας που στηρίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αειφορία και στην τουριστική αξιοποίηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων.
 Θα καλυφθούν τομείς όπως η αγροτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, η σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, η σχέσητης τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, η ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.
 Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη των προαναφερθέντων υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος               
Εμμανουήλ Καρράς