powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Δήμαρχος Αριστοτέλη Γ. Ζουμπάς Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές

«Έστω και αρκετά καθυστερημένα, διότι τους προηγούμενους μήνες έγινε μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος, έχουμε μια απόφαση της κυβέρνησης στη σωστή κατεύθυνση, γιατί είναι γεγονός αυτό που ισχυρίζεται η απόφαση» τόνισε ο Γιώργος Ζουμπάς, δήμαρχος Αριστοτέλη ,μιλώντας στο «Κόκκινο», ωστόσο τόνισε ότι« όλες οι καταστροφές που έγιναν είναι αναστρέψιμες»
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη ανέπτυξε τα επιχειρήματα του σε
σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή των εργασιών εξόρυξης στις Σκουριές σημειώνοντας ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση.


Ο κ. Ζουμπάς υποστήριξε ότι «το έργο που είναι τεραστίων διαστάσεων αντί να αδειοδοτηθεί όλο μαζί κόπηκε σε φέτες»


«Αυτό έγινε σε συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου της προηγούμενης κυβέρνησης με την εταιρεία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της νομιμότητας»,συμπλήρωσε.


Παράλληλα είπε ότι «ένα πράγμα ήταν μεταλλουργία που ήταν η καρδιά του όπου δεν υπήρχε  άδεια και δεν είχε και είχε σκοπό να πάρει η εταιρεία, βάσει του οποίου το ελληνικό κράτος είχε παραχωρήσει την όλη εκμετάλλευση στην El Dorado»


«Με μια προθεσμία 3 ετών τους δέσμευσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να αποδείξουν κάποια πράγματα τα οποία δεν έκανε, η προθεσμία αυτή έληξε τον Δεκέμβρη του 2014. Η τωρινή κυβέρνηση τήρησε κάποιες προθεσμίες και φτάσαμε στην σημερινή απόφαση» συμπλήρωσε.


Στη συνέχεια της συνέντευξης του αναφερόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας τόνισε ότι «μόνιμα η εταιρεία όταν δεν θέλει να απαντήσει στα δικά της, βάζει μπροστά τους εργαζόμενους»


Υπογράμμισε όμως ότι «Στην περιοχή δεν υπάρχουν μόνο οι εργαζόμενοι της «ελληνικός χρυσός», υπάρχουν κι άλλοι, υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, φανταστείτε τι θα συμβεί αν με μια αστοχία καταστραφεί το νερό»


«Πρέπει όμως να δούμε και το μέλλον όλης της περιοχής» είπε κλείνοντας.