powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Σκουρλέτης,προσωρινή διακοπή εργασιών στις Σκουριές

Με απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. 
Ο υπουργός που επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη
Τσίπρα το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε την απόφασή του που μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές.
Ο Π. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την απόφασή του με δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.  Ο υπουργός προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις άμεσα, ακόμα και τις «επόμενες ώρες». 
«Ανακλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές», τόνισε.
Παράλληλα, με αφορμή αυτό ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους και τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».