powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

.Πορεία λειτουργίας του ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών Κοινωφελούς Επιχείρησης

Ο ρόλος των ΚΔΑΠ έχει πολλές πτυχές τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στον τομέα της εκπαίδευσης στόχος του ΚΔΑΠ είναι να προσφέρει βοήθεια στους μαθητές:
σε σχέση με τα μαθήματα του σχολείου,στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τουςστην καλύτερη  κοινωνική ενσωμάτωσή τους στην
τοπική κοινωνία.
Στόχος επίσης του ΚΔΑΠ, είναι η διευκόλυνση των μητέρων,  ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία. 
Το ΚΔΑΠ εξασφαλίζει την υγιεινή και ασφαλή παραμονή των παιδιών σε κτίριο προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. 
Το προσωπικό στελέχωσης του ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Προποντίδας είναι:
1. Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.
2. Καθηγητής Πληροφορικής, Πτυχιούχος του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας.
Οι κατευθύνσεις του ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Προποντίδας είναι:
1. Ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου αλλά και προπαρασκευαστικά μαθήματα σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο για την καλύτερη εμπέδωση των γνώσεων, την προετοιμασία τους, την εξάσκησή τους και με τη χρήση σύγχρονων πολυμέσων διδασκαλίας.
2. Πληροφορική για τη χρήση και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των Νέων Τεχνολογιών.
3. Δημιουργική απασχόληση, Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διάφορες, με δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, κατασκευές, ζωγραφική, ανάγνωση βιβλίων από τη βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ, καθώς επίσης να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους με παιχνίδια, χορό και να παρακολουθήσουν παιδικές ταινίες και ντοκιμαντέρ. 
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πραγματοποιούνται επίσης και κοινωνικές δραστηριότητες όπως γιορτές, εκδηλώσεις και ομιλίες.
Το ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40 παιδιά. Τη σχολική χρονιά 2016-2017 φιλοξενεί 37 παιδιά. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Μουδανιών, προσφέρονται δωρεάν μέσω των προγραμμάτων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.Α.Ε. 
Το ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών στεγάζεται στη Γ. Παπανδρέου 17 (Δίπλα στα γραφεία του ΙΚΑ)

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 23730 65088, FAX: 23730 65089
Εmail: kdapneamoudania@yahoo.gr

Ο Δήμαρχος 
Εμμανουήλ Καρράς