powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Γρ.Τάσιος: Να διασφαλιστεί η τουριστική εικόνα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
Να διασφαλίσει το υπουργείο Τουρισμού την τουριστική εικόνα της χώρας αν κλείσουν οι δρόμοι από τους αγρότες, ζητεί ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
 Ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος, όντας υπερφορολογημένος, κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Ωστόσο, τονίζει ότι δεν πρέπει να  επιλεγεί ως μέσο πίεσης το κλείσιμο των δρόμων γιατί θα  επηρεασθεί  αρνητικά ο τουρισμός.
Αν γίνει όμως κάτι τέτοιο, θεωρεί απαραίτητη την ανάληψη πρωτοβουλιών για να μην επηρεασθεί η τουριστική εικόνα της χώρας στις ξένες αγορές. 
Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζει ότι πέρυσι ακόμη και όταν είχαν ανοίξει οι δρόμοι διατηρούνταν η φημολογία ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στις οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα να χάνονται κρατήσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις βαλκανικές μας αγορές.
Ο γενικός  γραμματέας της ΠΟΞ, θεωρεί ότι το υπουργείο Τουρισμού πρέπει από τώρα να παρέμβει ενόψει και των μεγάλων διεθνών τουριστικών εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου στις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας. Επιπλέον, ενημερώνει ότι οι Βούλγαροι μεταφορείς έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε αντίποινα αν οι Έλληνες αγρότες προχωρήσουν σε αποκλεισμούς μεθοριακών διαβάσεων. Σχετική δήλωση έχει κάνει ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διεθνών Μεταφορικών Επιχειρήσεων της Βουλγαρίας, Γιόρνταν Αραμπατζίεφ. 
Σημειώνεται ότι και πέρυσι, όταν Έλληνες είχαν κλείσει με τρακτέρ τις μεθοριακές διαβάσεις προς βορρά, Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων είχαν αποκλείσει ως αντίποινα τους οδικούς άξονες που οδηγούν στην Ελλάδα. 
tornosnews.gr