powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Οικολόγοι πράσινοι. Όχι στην καταστροφή του αρχέγονου δάσους και των υδατικών αποθεμάτων στις Σκουριές

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Λαφαζάνη και του δικού τους Τσιρώνη για τα μεταλλεία χρυσού.
efsyn. Εξαιρετικά ανήσυχοι δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την ανάκληση της αναστολής της εκτεταμένης υλοτόμησης 300 της δασικής έκτασης στη Λάκα Καρατζά στη Χαλκιδική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επενδυτικά συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι χτες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος
, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε ότι η σχετική άδεια ήταν καθ’ όλα σύννομη.
«Με δεδομένο ότι εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή προσφυγές σε διοικητικά και δικαστικά όργανα και αμφισβητείται η νομιμότητα υλοποίησης της επένδυσης, ο κίνδυνος μιας άσκοπης αλλά ανεπανόρθωτης καταστροφής στον δασικό πλούτο και το περιβάλλον της περιοχής επανέρχεται», σχολιάζουν οι Οικολόγοι.
Καλούν, λοιπόν, το αρμόδιο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα, «χωρίς να αρκείται σε μια επιφανειακή τήρηση της νομοθεσίας, αλλά να προχωρήσει στην επανεξέταση της ΜΠΕ, να αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρήσης κυανίου, να προστατέψει την περιοχή Natura 2000 και να μην επιτρέψει αυτή τη μη αναστρέψιμη καταστροφή στο αρχέγονο δάσος και τα υδατικά αποθέματα της Χαλκιδικής».