powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Πότε θα κάνει ξαστεριά στις Σκουριές;

Το πρώτο βήμα της κυβέρνησης, απέναντι στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την ανάκληση των αδειών δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού της «Ελληνικός Χρυσός» στην καρδιά του, πρώην, δάσους των Σκουριών, σήμερα είναι μετέωρο. Τόσο ο υπουργός Παραγωγικής
Ανασυγκρότησης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, δίνουν την εντύπωση πως δεν έχουν απολύτως κανένα σχέδιο ώστε να υλοποιήσουν τη σαφέστατη προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω με την απόλυτη υποστήριξη του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, για τον τερματισμό αυτής της απίστευτης καταστροφής στη Βορειοανατολική Χαλκιδική. Η πολιτική οικονομία του πράγματος, σχετικά με την υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα, ίσως και να μπορούσε να γίνει κατανοητή, η απουσία σχεδίου όμως όχι.

Μήπως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν γνωρίζουν τις θέσεις των κομμάτων τους για την… επένδυση στις Σκουριές; Μου φαίνεται αδιανόητο, καθώς όλοι - ακόμα και ο τελευταίος εργαζόμενος «Ελληνικός Χρυσός» που ψήφισε μονοκούκι Νέα Δημοκρατία καθώς ο Σαμαράς είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι η… επένδυση θα γίνει με κάθε(!) κόστος -  γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις θέσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων για αυτό το θέμα, γι’ αυτόν τον αγώνα που έγινε η ψυχή της αντίστασης απέναντι στην ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, της κυβέρνησης που ρίξαμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Γνωρίζουν όλοι, πλην των δύο εμπλεκόμενων υπουργών; Δεν το πιστεύω.

Και για να κάνουμε μία μεγάλη και πονεμένη ιστορία μικρή: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της… επένδυσης εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2011 με πολιτική απόφαση από τον τότε, μόλις μερικών ημερών, υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος αποδειγμένα δεν ξέρει και σήμερα που πέφτει η Β.Α. Χαλκιδική στο χάρτη. Αξίζει να σημειώσουμε πως η υπογραφή του Παπακωνσταντίνου μπήκε μετά από την ανακοίνωση της έγκρισης της μελέτης στη γενική συνέλευση μετόχων του ΑΚΤΩΡΑ. Με πολιτική απόφαση εγκρίθηκε αυτό το έγκλημα, με πολιτική απόφαση θα πρέπει να σταματήσει. Αν δεν μπορούν να χειριστούν το θέμα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ή αν έχουν… σπουδαιότερες δουλειές να κάνουν, ο πρωθυπουργός οφείλει να παρέμβει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση. 

Ο alterthess ιανός